”Svensk demokrati hotas av anklagelser om valfusk”

INRIKES. Socialdemokraten och Aftonbladets desinformatör, Anders Lindberg, anklagar Sverigedemokraterna för att ha försökt valfuska vid valet 2018. Jag vet inte om Lindberg glömt eller om han ljuger. Jag tror den politiske redaktören ljuger medvetet.

På Wikipedia finns en lista med exempel på valfusk i Sverige

 • Före valet 2002 arrangerade Socialdemokraterna ett valmöte på ett äldreboende, och de ville efter presentationen hjälpa sina väljare att rösta. Väljarna fick intrycket att detta var det enda tillfället att rösta på äldreboendet och att de annars var tvungna att ta sig till sin vallokal. Men bara socialdemokratiska valsedlar fanns. Valarbetarna dömdes för detta.
 • Vid valet 2002 agerade två socialdemokrater omväxlande som bud och vittne vid ett förhållandevis stort antal budröstningar i Rinkeby. I enbart valdistriktet Spånga återfanns deras namnteckningar på 18 av 34 budröstningar, 28 av dessa 34 väljare var inte svenska medborgare och således inte berättigade att rösta i riksdagsvalet. Det hade krävts mer än 5000 röster för att socialdemokraterna skulle ha förlorat ett mandat i riksdagsvalet. Valprövningsnämnden slog fast att valfusket inte varit av en sådan omfattning att riksdagsvalet behövde tas om.
 • Vid kommunfullmäktigevalet i Hallsbergs kommun 1979 förekom det budröstning för personer boende på ålderdomshem, i eget hem och intagna på sjukvårdsinrättning. Valsedelsförsändelserna konstaterades vara ogiltiga då budbärare och vittnen gjort sig skyldiga till osant intygande. Valprövningsnämnden konstaterade att om en röst som tillfallit Arbetarepartiet-Socialdemokraterna istället hade tillfallit Kristen Demokratisk Samling så hade detta förändrat valutgången. Valprövningsnämnden ansåg att det fanns fog för antagandet av otillbörligt verkande vid röstning och upphävde därför valet och förordnade omval. 
 • Vid flera tillfällen, till exempel vid valet 2002 i Göteborg, 2006 i Östersund och 2009 i Linköping, sägs Sverigedemokraternas och Socialdemokraternas valsedlar ha blandats. Media har misstänkt både sverigedemokrater och socialdemokrater. Både Sverigedemokraterna och Socialdemokraterna har gjort polisanmälan, men motiv och gärningsmän har inte kunnat påvisas.
 • Enligt en väljare fanns inga röstsedlar från Moderaterna i en vallokal i Nässjö vid valet 2002, utan väljaren fick be valförrättarna ta fram dem.
 • Vid valet 2006 plockade den socialdemokratiska kommunfullmäktigeledamoten Monica Rydin bort Sverigedemokraternas röstsedlar vid vallokalen i Surahammar där hon arbetade som valsedelsutdelare. Hon dömdes av tingsrätten till 70 dagsböter för otillbörligt verkande vid röstning.
 • Vid valet 2006 rapporterade Sverigedemokraterna även om försvunna valsedlar.
 • Vid kyrkovalet 2009 försvann Sverigedemokraternas valsedlar från en vallokal i Sveg under dagen. Sverigedemokraternas organ SD-kuriren berättade om ett stort antal liknande fall i hela landet. Sverigedemokraterna i Malmö begärde omval i en röstlokal eftersom varken partiets valsedlar eller blanka valsedlar hade funnits där.
 • Inför EU-valet 2009 rapporterades att Piratpartiets valsedlar hade avlägsnats eller gömts på flera håll. I en mobil vallokal i Alby ansåg en valförrättare inte att han hade skyldighet att lägga fram Piratpartiets valsedlar när vallokalen flyttades från plats till plats, utan att partiet fick möta upp på alla platserna själva och lägga fram sina valsedlar varje gång. Piratpartiets valsamordnare dokumenterade detta med en video på Youtube. Kommunen ansåg inte att detta var valfusk, men ändrade sina riktlinjer efter händelsen. Piratpartiet samlade systematiskt in exempel på avvikelser i vallokaler vid detta valet, och 30 fall, inrapporterade av partiets anhängare, kan ses på partiets webbsida.
 • Även vid EU-valet 2009 klagade Junilistan över borttagna valsedlar i vallokaler.
 • Även vid EU-valet 2009 hade Sverigedemokraternas valsedlar stulits i flera vallokaler i Uppsala kommun. Valnämnden gjorde polisanmälan.
 • I många vallokaler placeras små partiers valsedlar på mindre framträdande platser, till exempel på ett annat bord eller i ett ställ gömt bakom riksdagspartiernas valsedlar. Valmyndigheten behandlade ett fall från Oxelösunds kommun vid EU-valet 2009. Ordförande i valnämnden, socialdemokraten Sören Carlsson, hade gett direktiv om att bland annat Piratpartiets och Feministiskt initiativs valsedlar skulle ligga på ett bord bredvid. Valmyndigheten ansåg att praxis inte strider mot lagen, även om man helst borde lägga valsedlarna på ett och samma ställe. Valmyndigheten uttalade: ”Lagen är inte så tydlig den säger bara att valsedlarna ska finnas på samma plats men inte specifikt att de måste ligga i samma fack.”

Sandra Ackefjord, socialdemokrat fick lämna sina uppdrag efter detta…

Anders Lindberg påstår att Sverigedemokraterna undergräver systemet genom att påpeka att SD:s valsedlar saknas i vissa lokaler.

 • Vid EU-valet 2009 försökte två 14-åriga pojkar ”fylla en valurna med valsedlar för Piratpartiet” och ”muta valförrättaren med hundralappar”, men greps av polis, enligt Sveriges Radio Västernorrland.
 • Vid valet 2010 ska socialdemokratiska valarbetare ha delat ut valkuvert med redan instoppade S-röstsedlar till väljare i flera lokaler för förtidsröstning i Huddinge kommun. De rapporterades även ha befunnit sig i delar av vallokalerna som de inte ägde tillträde till, och hävdas ha uppträtt mycket aggressivt och obehagligt. Socialdemokraternas ordförande i Huddinge kommun blev informerad om det oacceptabla agerandet, men trots detta upphörde det inte.
 • Vid valet 2010 har fackförbundet Byggnads polisanmälts för att ha organiserat gruppröstning för unga medlemmar, med tydliga påtryckningar om att rösta på Socialdemokraterna.
 • Manipulerad valkretsindelning: Socialdemokraterna har anklagats för gerrymandering i Gävle kommun, med valkretsar som ska ha designats för att maximera antalet S-mandat.

Det fortsatte med c:a 40 anmälningar om valfusk 2014 och drygt 90 år 2018 och Pettersson konstaterar att det utan tvekan är socialdemokrater som är de värsta fuskarna…Det är kanske det som kallas värdegrund…

Om valfusk på bloggen…

Steget Efter

-Pettersson tycker att valfusk är så mycket mer än det socialdemokraterna sysslat med ovan, att öppet ljuga i en valrörelse borde räknas dit. Vi minns EU:s lägsta arbetslöshet, invandringen, knäcka brottsligheten, världens bästa skola osv…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

25 thoughts on “”Svensk demokrati hotas av anklagelser om valfusk”

 1. Javisst var det valfusk, först 6% sen nått val senare uppåt 18%, det är ju orimligt. Jag känner då ingen som röstade på SD.
  Ta lappland där har ju nästan ingen sådana böjelser och ändå fick de röster där.
  Lappland, Öland osv. Ta Småland, de är ju kända för att vara försiktiga med utgifter, skulle de rösta på ett bidragsparti, nej det är orimligt.
  Alltså har det fuskas ordentligt vilket härmed får anses bevisat.

 2. I senaste valet så orsakade Mona Sahlin och Lena Baastad omval i Örebro på grund av påverkan. Anders Lindberg har tydligen kort minne. Sådant bör man söka för. Det finns bromsmediciner.

 3. Jag har bevis på försök till valpåverkan från Socialdemokraterna 2018 på flera nivåer, fusk är det ju inte, men jag undrar om det är riktigt lagligt. Moraliskt fel är det absolut och han Lindberg skulle skrika sig hes om SD gjort likadant. Misstänker att det förekommer i många kommuner. Det enda vi kan göra är att aktivera oss som valarbetare för att stävja. Min son kommer ställa upp för SD i kyrkovalet och arbeta för att kristna konservativa tankar åter kommer på agendan istället för alla vänsterliberala galningar som förstör vår kyrka.

 4. Genom sig själv Anders Lindberg, känner man andra.
  Genom att fuska sig fram genom livet tror tror han att alla gör detsamma.

 5. Ändå försvann massor med SD röster när valmyndigheten slog igen på valkvällen. Var det någon som fuskade så var det sossarna. De sände ut massor med sms till utlänningar i förorterna och uppmanade dom att rösta på S. Dessutom misstänker jag att sossarna hade ett finger med i valmyndighetens nedstängning även om den sägs komma från en utländsk server. Låt oss rösta via nätet med bankid som ett alternativ så minskar riskerna för valfusk. Att lägga lappar i lådor och räkna för hand tillhör stenåldern. Vi gör ju allt annat med bankid så vad är problemet ?

 6. Det här är väl ännu ett led i att förknippa oppositionen med Trump.
  Nu kan det valfuskas öppet, och de som påtalar något som faktiskt ägt rum kan bara avfärdas som fiender till demokratin, i onyansmedia, om de försöker påvisa riktiga oegentligheter.

 7. Vänta nu, när Trump sa valfusk då blev det riksrätt? När denna psykopat anklagar andra så blir det löneökning? Jag tror Sverige är betydligt sämre till än vad vi vill veta.

 8. Minns ni det här?

  Valprövningsnämnden upphävde valresultatet år 2010 till kommunfullmäktige i Örebro kommun och förordnade omval till mycket höga kostnader (skattemedel) i valkretsen Örebro Nordöstra där stadsdelen Vivalla ligger.

  Ett av skälen till att omval måste göras våren år 2011 var bl a misstanken om otillbörligt förfarandet (t o m valfusk) hade skett då väljare deltog i en s k röstskola/valskola, arrangerad av partiledaren och statsministerkandidaten Mona Sahlin (S) och dåvarande kommunalrådet i Örebro kommun, Lena Rådström Baastad (S), m fl företrädare för S-partiet vid det ordinarie valet hösten år 2010.

  https://uvell.se/wp-content/uploads/2016/08/21975407-KJdXj.png

  Mona Sahlin och (S) röstskola i Vivalla

  • Tillägg:

   Citat

   Valprövningsnämnden bedömde att flera felaktigheter sannolikt påverkat valutgången i Örebro Nordöstra krets och beslutade därför om omval till kommunfullmäktige i Örebro. Valdagen var den 15 maj 2011.

   Bakgrund till omvalet

   Valprövningsnämnden har funnit att 17 budröster felaktigt godkänts, att det brustit i ordningen i röstningslokalen på Vivalla bibliotek vid förtidsröstning den 1 september 2010 och att ett partis valtält vid samma tillfälle varit placerat för nära röstningslokalen.

   Marginalen till sista mandatet i valkretsen Örebro Nordöstra var mycket knapp. Om Folkpartiet hade fått ytterligare en röst hade partiet, i stället för Socialdemokraterna, fått det sista mandatet i valkretsen. I de andra kretsarna skulle det ha krävts många fler röster för att ett annat parti skulle ta sista mandatet.

   Valprövningsnämnden bedömde att de nämnda felen med stor sannolikhet kan ha inverkat på valutgången i Örebro Nordöstra valkrets. Rättelse kan inte ske på annat sätt än genom omval i kretsen.

   Slut citat

   https://www.val.se/valresultat/riksdag-region-och-kommun/2010/omval-orebro.html

   Inga politiker eller valarbetare från några andra svenska partier än (S) har såvitt jag känner till dömts i domstol för valfusk. Hur stort kan mörkertalet vara? D v s allt socialdemokratiskt valfusk som tyvärr aldrig upptäckts.

   Socialdemokraterna är därför ohotade svenska mästare i valfusk sedan minst 15 – 25 år bakåt i tiden, sannolikt ännu längre.

 9. Såg ju att det var tvärt om 2018 när helt plötsligt när avbrottet kom från valmyndigheten och från att SD ledde före avbrottet och efter så ledde S . .Detta såg ut som ett hacker jobb från S.

 10. En märklig figur, den där A.L. Den digra listan av valfuskande såssar är alltså inget bekymmer enl. Aftonslaskens ständigt ljugande redaktör. Däremot den som påpekar bristerna, ska tydligen anses undergräva världens mest osäkra valsystem. Verkligen på tiden att någon verkligen försöker att reformera detta system som snarare inbjuder till valfusk. Kanske därför som såssarna så gärna vill behålla det som det är.

  ”Den som inte kan eller vill identifiera bristerna, kommer ej heller att medverka till lösningen”.

 11. INFÖR ETT SYSTEM SOM MINIMERAR RISKEN FÖR VAL FUSK!

  SAMT INFÖR FÄNGELSE DIREKT VID VALFUSK!

  Detta enligt ovan är naturligtvis INTE nått som Socialdemokraterna eller deras hycklande knäböjande falska knähundar till partikollegor säger ja till.
  VAL 2022 kommer bli ett otroligt större valfusk än det som var i USA.

  Och….vilken är det som välkomnar valfusket för att ha nån chans att hänga kvar ?

  Svar: Ja, du hade rätt…det är den störste landsförrädaren i Sverige.

  ( Samma gubbe som låter dina föräldrar dödas i Corona, låter din son misshandlas/förnedras och låter din dotter gruppvåldtas av ett gäng AIDS baaaarn i 20-50 års åldern.)

 12. Snurrebocken på Aftonlögnen lotsas att inte känna till att
  SD s valsedlar inte var ditsatta på ett antal ställen och som
  kom fram först efter tillsägelser,
  och hur många som kastats av dom maktgalna

 13. I Danmark har man tydligen en (1) valsedel med alla partier. Det borde avhålla de mentala kalhyggena ifrån att gömma valsedlar. Man kan dock inte vara riktigt säker. 😉

 14. Röstsystemet bör nog göras om med en enda röstsedel och kanske det bör utvecklas och införas ett digitalt röstsystem med bankid eller liknande. Där man sätter in sin röst på partiernas röstkonton eller utsedda personers röstkonto. Man kan då flytta sina röster eftersom och är då möjligt avläsa närhelst man vill se vart opinionen står. Det kan då även hållas en regeringsrevision varje år utan större kostnader.

 15. Vi fick en ”glitch” under valet.
  Valmyndigheten har utvecklat programvaran själva ända sedan år 2002.
  Varken polis eller militär agerar.

 16. Jag vet inte hur Pettersson gör det men han är beundransvärd för sitt arbete med att ha koll på både sant och osant.
  Till exempel när Anders Lindberg twittrar så gräver han en grop åt sig själv.

Kommentera