Danmark vill ha samarbete med norrmän och britter om mottagningscenter för asylsökande utanför EU

INVANDRING. Danmarks socialdemokratiska regering letar utländska samarbetspartner för projektet att flytta asylhantering till något annat land, där ett mottagningscenter för asylsökande ska inrättas.

Här har italienska flottan fångat några ”barn” på bild

Planen är ett av socialdemokraternas centrala vallöften. Först ville S-regeringen samarbeta med ett eller flera EU-länder, men EU-lagstiftningen hindrar Danmark från att samarbeta med andra EU-länder så nu går Danmark vidare och nu söker Danmark ett samarbete med Norge och Storbritannien, alltså utanför EU, för att skapa asylprövningscenter utanför EU:s gränser.

Den danska integrationsminister Mattias Tesfaye (S) säger att samtalen redan är igång om ett nytt asylsystem där asylhandläggningen kommer att ligga utanför EU. Länder som nämns är Moldavien, Marocko och Papua Nya Guinea.

Danmarks regering vill att länderna inte bara ska ha ansvaret för asylbehandlingen, de ska också se till att de som nekas asyl skickas hem.

I gengäld kommer Danmark att ge pengar till projektet och eventuellt öppna upp för ländernas medborgare att komma komma till Danmark för att studera.

Berlingske…

Knappt 3 % av dem som kommer över Medelhavet är flyktingar enligt FN. Resten är ekonomiska migranter.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Danmark vill ha samarbete med norrmän och britter om mottagningscenter för asylsökande utanför EU

 1. Varför kollar danska statsministern tillika sossen med sin svenska kollega?, bananmonarkin i Norra Europa ställer gärna upp med en mängd asylcenters i landet bara för att vi alla riktigt skall känna att vi tar ansvar och visar vår omåttliga godhet för hela världen.

 2. Britterna ville ha asylcenter utanför EU (då gemensamt för EU-länderna) redan på 90-talet (tror jag det var), Sverige sade nej till det.

  • N-odlingen S ville fylla varje kommuns felsatsning i bostadssektorn med bombsäkra S-röster…

 3. Till skillnad från Sverige så har Danmark intelligenta och rationella politiker. Danmark har också till skillnad från Sverige yttrandefrihet.
  Danska journalister är dessutom inte så auktoritära, korkade och obildade som svenska journalister.
  Sverige kontrolleras av de mest korkade och irrationella personerna i landet och är utan jämförelse det mest tosiga och extrema landet i EU.

 4. Det är ett nödvändigt steg i rätt riktning. Men Sverige är fortfarande infekterat av korkat självskadebeteende och blir inte samarbetspartner inom närmaste året antar jag.

 5. ”Migrationen en fortsatt förlustaffär för Sverige, – det fylls hela tiden på med nya lågutbildade och näst intill oanställningsbara till enorma ekonomiska kostnader och groteska mänskliga kostnader i form av ökad brottslighet och minskad tillit.”
  https://petterssonsblogg.se/2020/12/20/migrationen-en-fortsatt-forlustaffar-for-sverige/

  Gruppen utrikes födda från länder utanför Europa har vuxit avsevärt i storlek under senare år. Vid början av år 2000 var omkring 55 000 personer av Sveriges befolkning födda i Afrika, år 2010 hade de ökat till 115 000 och år 2019 till drygt 230 000…
  https://www.di.se/debatt/migrationen-en-fortsatt-forlustaffar-for-sverige/

 6. Danmark har en funktionell regering.
  Sverige har en dysfunktionell skräckministär ledd av en totalt inkompetent jubelåsna.

  • Solen vore den allra bästa platsen, där behöver dom varken äta, skita, jobba, begå brott eller sova, och värme har dom gott om!??

 7. Asylsökanden utanför EU?

  Vad är det som säger att vi ska släpa hit flyktingar från hela världen. Ja, jag tycker att vi har en mänsklig skyldighet att hjälpa andra människor hjälpa sig själva om vi kan. Nyckelorden är här om vi kan. Som det ser ut nu så förstör ”vi” fungerande länder genom att släppa in människor från icke-fungerande länder.

  Hjälp ska naturligtvis ske på plats. Om så krävs med militära insatser. Det är både självdestruerande och ett självspelande piano utan slut att lösa symptomen men inte problemen. Väst (läs USA under Bush och Obama) har slaskat flera någorlunda fungerande länder och kastat in dem i totalt kaos vilket har resulterat i nya tidens folkvandringar. Vad var vinsten med det hela förutom möjligen det egna egot och den egna ondskan?

  • USAs agenda verkar vara skapa krig i Europa. Det enda folk som skulle kunna betala USA för alla de vapen som de skulle kunna exportera hit.

  • Hur kan detta vara ett bra förslag? För Sverige?
   Kommer Sverige att stänga sina öppna gränser?
   Från Danmark? Från Norge?

   • Ni som gör tummen ned. Förklara för mig hur detta är ett bra förslag för Sverige.

   • Självklart kommer de hit direkt, det har du så rätt i! Sverige kommer aldrig att ha annan politik än den vi har nu. Inte ens Sverigedemokraterna kommer att stoppa invandringen på det sätt som Danmark vill. Aldrig!

Kommentera