Protester över hela landet i Ryssland

UTRIKES. Tunnelbanestationer hålls stängda och buss- och biltrafik leds om. Restauranger och affärer i centrum öppnar inte i dag när myndigheterna i Moskva rustar för planerade Putinprotester. Trots polisen uppmaningar om att stanna hemma väntas mängder av ryssar gå ut på gatorna och demonstrera mot regimen och för frisläppandet av oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj.

I Vladivostok började dagens demonstrationer. Jättelandet Ryssland har elva tidszoner. Klockan är nu drygt 19:00 i Vladivostok och 12:00 i S:t Petersburg.

Hundratals demonstranter har gripits i Ryssland efter att människor återigen gått ut på gatorna och krävt att Kremlkritikern Aleksej Navalnyj friges, skriver Yahoo News. Navalnyjs förtrogna har uppmanat till nationella protester inför oppositionsledarens rättegång som är planerad att starta den 2 februari.

Söndagens första protester hölls i östligt belägna Vladivostok. – Önskan att leva i ett fritt land är starkare än rädslan att gripas, säger den 25-årige studenten Andrej till nyhetsbyrån.

Enligt Reuters skanderade demonstranterna ”Putin är en tjuv”. I Moskva väntas Navalnyjs anhängare samlas utanför Kreml och underrättelsetjänsten FSB:s högkvarter. Polisen har varnat för att protesterna ses som olagliga.

– Pettersson konstaterar att inte alla ryssar verkar älska Vladimir Putin…

Från Novosibirsk, Rysslands tredje största stad i morse

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on “Protester över hela landet i Ryssland

 1. Tänk om Abzurdistans media riktat lika stort intresse för den misskötsel o. korruption,som sker här inom landet !
  Hur skulle det se ut om de åkte ut och tittade på de ”Palats o Gods”,som f.d. politiker här lyckats bli ägare till, p.g.a. sina egna beslut av skyhöga arvoden !

 2. 64 bitcoins (2 miljoner US dollar) per demonstration har troligen betalats till Navalnys högkvarter. Troligen betalning från väst för att fortsätta att destabilisera Ryssland.

 3. De som protesterar är av 3 slag. Dels övertygade följare, dels BETALDA följare och dels följare som inte begriper bättre (ÄNNU). Förra året visades i en TV-kanal ett granskande program, där USA:s subversiva politik inne i Ryssland beskrevs. Chefen för verksamheten erkände tydligt att budgeten var enorm – i storleksordningen Sveriges statsbudget. Självklart blir det protester efter mutor. Nu ger sig inte den ryska eliten så lätt.

  Ni minns kanske hur USA utvisade en massa diplomater och ”halvdiplomater” ur landet under påstående att de ägnade sig åt att organisera röstfusk mm. Detta blev ett gyllene tillfälle för Ryska administrationen att utvisa hela den organisation, som sysslade med undergrävande verksamheter i Ryssland. USA kunde ju knappast ”protestera” i situationen.10000-tals individer stod plötsligt utan ”mutor” och det blev relativt lugnt inne i Ryssland flera år. Navalnyj tappade alla sympatisörer av de 2 sista kategorierna ovan. Och de övertygade hade inga att gömma sig bland och höll sig undan.

  Bara för att västvärldens MSM/Public Service nu kampanjar med överdifter och partiska intervjuer mot Rysslands administration, så innebär detta inte att den vanlige ryska gräsroten upplever situationen besvärande, då de framförallt vill ha lugn i sitt samhälle.

  Notera att Vitryssland har blivit lugnare sedan uppviglarna där efter hand gripits eller flytt ur landet när mutpengarna upphörde flöda.

  • TV-kanalen i fråga heter kanske Rossija 1? Enligt uppgifter därifrån så ställer sig det ryska folket 99-procentigt bakom den store ledaren. De som inte stödjer honom är (som sagt) mutade av USA. 🙂

  • Vad gäller Vitryssland/Belarus kan noteras att flera ledare av oppositionen mot regimen där, har varit eller är studenter vid EHU (European Humanities University) i Litauen; ett universitet som till stor del är finansierat av Soros´ ”Open Society”-organisation, samt även stöds av svenska SIDA.

 4. Säga vad man vill om den ryska polisen, men dom verkar inte
  vara av den knäböjande typen som ber om ursäkt för att dom finns?

 5. Folket i Ryssland demonstrerar mot Putin och de har rätt – Putin är en tjuv? Han har samlat på sig en enorm förmögenhet och all hans rikedom är samlad hos hans närmaste vänkrets. Hans palats är bara ett utav hans samlade tillgångar. enligt honom själv så är han bara ägare av en bil och en liten släpkärra. Hans lilla hus i Marbella är väl inte hans på pappret utan en av hans vänner. Det går rykten om att han är världens rikaste man, men allt är väl gömt. Hans största problem är hans längd. Som ung i skolan kallades han ”fimpen”. Han tycker om att visa sig på hästryggen, men hur mänga har sett den pall som ställs fram. Om inte pallen funnits där hade han inte kommit upp på hästen. Här är en websida där palatset har fått en hyllning: https://youtu.be/d5TK6Dsx8sY

  • Hans palats? Detta visade sig ju vara en ”anka”! Verkar istället vara ett av de ryska furstesläkternas förstatligade residens från 1800-talet. Det håller på att repareras för typ 100 års förfall av historiska ansvariga, så vitt jag förstår.

 6. Varför har inte Pettersson skrivit om de stora demonstrationerna i Paris igår lördag? Kravallpolisen där använde vattenkanoner mot demonstranterna ute i vinterkylan.

  • Det är enkelt. Bloggen är en hobby inte en nyhetsbyrå. Jag hinner inte med allt, Indien och Paris med flera har jag missat och kanske intresset tryter för i Paris är det nästan alltid bråk. Ber om ursäkt.

 7. Konstigt att det inte är landsomfattande protester mot den svenska feminist-muslimska regimen i hela kalifatet Sverige ? I Ryssland får ju ”demonstanterna” betalt av ”Väst”, kan ju vara det som gör att det inte demonstreras i kalifatet Sverige.

  • Den diktatoriska tjuven som innehar makten i Ryssland är ju en så fin människa att alla som demonstrerar mot honom helt enkelt måste vara betalda av Väst.

   Ingen förnuftig människa skulle ens komma på tanken att kritisera Rysslands makthavare och den samhälleliga situationen i landet. Finaste landet på jorden! Det vet framför allt de folk som tidigare varit under rysk överhöghet: finnar, ester, letter, litauer, polacker…

 8. Svenskar går inte ut på gator och torg och demonstrerar.Bättre att vara en internetkrigare som är i princip ofarligt.Kommer ni ihåg bensinupproret ? Massor som skrev på uppropet men endast ett fåtal vågade sig utanför dörren för att ställa upp på fysiska demonstrationer.Ett annat exempel är protesterna mot påskrivandet av Global impact i Marrakesh som är riktigt illa för vårt land.Var det 50 st.som stod på Mynttorget och protesterade så har jag tagit till i överkant.Den enda gång som man ser någon form av demonstration är när vänstern står och skriker sig blå när dom ser 30 st.Sverigevänner som ”viftar ”med papperslappar på något torg i Stockholm.BLM protesterna i somras var ingen demonstration,det var en demolering av skyltfönster i Stockholm city.Så sign.Oskar du har så rätt i det du skriver.

  • Organisera bussresor från hela landet till Stockholm och gratis hembränt då jävlar borde svenska patrioter komma och demonstrera mot sittande styret.
   Många i glesbygden lider, inga jobb, höga skatter på mat,bränsle,el, och inte minst brännvin och tobak.

 9. När får vi kraftiga protester i Sverige, alltså inga mesiga där 5 personer står med sina papperslappar och viftar?

   • Om det gällde koranbränningen så kom han som ledde det hela från Danmark.

    Men det upploppet är väl inget mot de i Paris och i Ryssland, betydligt mera aggressivare och tuffare där.
    Det värsta upploppet i sverige var väl 2003 i Göteborg där hela innerstan slogs sönder av vänsterpöbeln.

   • Jag tänkte mest på BLM och deras medlöpare så upplopp och kravaller saknar vi inte.

    I Göteborg 2001, 2008 i Rosengård och 2013 i Husby med flera förorter är bara några.

   • De vänsterblivna blir ju subventionerade av statsmakten via olika föreningsbidrag. Då är det lätt att åka land och rike runt och ställa till djävulskap
    Med en pension på 7213 kr så tar jag mig inte så långt.

Kommentera