Farshid Sistani, läkaren bakom Husdr.se belagd med reseförbud

BROTTSLIGHET. Farshid Sistani, läkaren bakom Husdr.se anhölls i Göteborg men släpptes senare. Misstankarna kvarstår med oförminskat styrka.

Sistani med medhjälpare misstänks för att ha utfört falska coronatester och utfärdat felaktiga reseintyg samt tagit betalt över Swish till privat konto. Sistani har fått reseförbud och anmälningsplikt i väntan på beslut om åtal, enligt åklagaren. Även en medarbetare (frun) till läkaren är nu misstänkt för brott. Sistani har förhörts under två dagar och det pågår ett intensivt utredningsarbete.

-Pettersson säger att det är nog inte bara pengarna från outförda coronatester och reseintyg som hamnat på privata konton…

De hånskrattar åt oss. Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”.

Ovanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.

TIDIGARE 2021-01-27. Farshid Sistani, läkaren bakom Husdr.se får sparken

BROTTSLIGHET. Läkaren, Farshid Sistani, på den privata klinik i Göteborg som misstänks för att ha utfärdat falska coronaintyg har fått sparken från sin tjänst på Södra Älvsborgs sjukhus, skriver Göteborgs-Posten.

Herr Sistani har också ”missat” att berätta att han hade en bisyssla, något som bryter mot regelverket. Utöver att han drivit Husdr.se så har han även arbetat på Capio vårdcentral i Mölndal, men fick lämna den tjänsten efter varningssignaler om att läkaren använde Capios lokaler i privat regi.

– Vi har gjort en samlad bedömning och kommit fram till att den här personen inte kan fortsätta sin anställning hos oss, säger verksamhetschefen Karin Hederstierna.

Kliniken som läkaren har arbetat på vid sidan om sin tjänst på sjukhuset har bland annat erbjudit PCR-tester för de intyg som krävs för inresa i andra länder.

Läkaren blev varslad under tisdagen och kommer inte arbeta på sjukhuset något mer, han har tidigare varit avstängd med lön. Men nu kommer sjukhuset också göra en anmälan till Ivo, Inspektionen för vård och omsorg.

– Det är hemskt. Man blir upprörd över hur man kan göra så mot medmänniskor, då tänker jag på provtagningarna. På något plan är det också sorgligt att man gör det här mot sig själv, han har ställt till det ordentligt för sig, säger Karin Hederstierna.

Polisen och Ivo arbetar med att utreda klinikens förehavanden. I Ivo:s beslut som kom i fredags föreläggs kliniken att omedelbart upphör med att ”utfärda intyg avseende resultatet av PCR-provtagning utan att analys av provet först är gjord och att skriftligt provsvar har inkommit från ett ackrediterat laboratorium”. Men tillsynsmyndighetens granskning av kliniken fortsätter.

– Pettersson hoppas att Farshid Sistanis läkarlegitimation dras in om den nu är äkta och om det är möjligt att han och andra inblandade förpassas dit de hör hemma, jag tycker namnet verkar iranskt.

TIDIGARE 2021-01-13 Privat läkarklinik anklagas för falska coronaintyg för resor

BROTTSLIGHET & PANDEMI. En privat läkarmottagning i Göteborg anklagas för att ha utfärdat falska reseintyg om negativa coronatester till svenskar som ska resa utomlands, rapporterar Göteborgs-Posten.

Husdoktorn, Kronhusgatan 2D 411 13 Göteborg. Bild från Google

I intygen står det att testerna certifierats av Unilabs, Sveriges största laboratorium. Men labbet själva säger att de inte tagit emot ett enda prov från kliniken. Inge Andersson på Unilabs har konfronterat de ansvariga och har även polisanmält kliniken.

Kliniken menar att det rör sig om ett missförstånd och att proverna i stället analyserats hos Tataa biocenter och på Sahlgrenska universitetssjukhuset, något som båda labben förnekar.

– Pettersson är ”överraskad” över vilken läkarklinik det är och vilka som driver den.

Det rör sig om den privata kliniken Husdrse AB med organisationsnummer: 559254-2483. Vid frågor/funderingar hänvisas ni till företagets ombud Karamallah Farah, e-mail: farah@sercepartners.se enligt deras hemsida.

Styrelse/övriga bevakande befattningar

 • Moisejeva, Diana (f 1985). Styrelsesuppleant
 • Sistani, Farshid (f 1986)

Firman tecknas av styrelsen

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Farshid Sistani, läkaren bakom Husdr.se belagd med reseförbud

 1. Sistani med medhjälpare har utfört falska tester, utfärdat felaktiga intyg samt tagit emot betalning till privat konto. – alltså inget nytt i Sverige när det gäller sådan verksamhet, även tidigare har det visat sig att hitkomna ”läkare” som lär ska vara ”kulturberikande”, snarare väljer att berika sig själva genom metodiskt bedrägeri, till skada för landet, hellre det än att genom ärlighet visa sig vara tacksam mot det land som vänligen (naivt) nog beviljat deras önskan om att få stanna. Redan för nio år sedan tvingades tre vårdcentraler i Göteborg att slå igen efter att flera bedrägerier upptäckts. För att öka intäkterna hade man systematiskt använt patienter som var listade hos andra vårdcentraler, tog dessutom ut dubbla ersättningar, och i tolkersättning togs närmare en miljon ut, trots att man talade med patienterna på deras modersmål arabiska….osv. Göteborgs- Posten med flera skrev om detta, fast man nämner då bara namnet på vårdcentralerna: Akutläkarna Stampen, Medical Center och Haga-kliniken, men man utelämnar dock namn på ägarna till respektive vårdcentral: Mehran Monem, Kamal Younan och Ali Hajimirsadeghi.

  https://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/v%C3%A5rdcentraler-tvingas-st%C3%A4nga-1.874081

  Läs även Petterssons blogg, för två år sedan, – bara ännu ett annat av liknande fall:
  ”Arabisk läkare försvunnen med 21 miljoner av sjukvårdens pengar”

  https://petterssonsblogg.se/2018/03/21/arabisk-lakare-forsvunnen-med-21-miljoner-av-sjukvardens-pengar/

 2. Idiotiskt att släppa karlen fri. Snart är han ute ur Sverige med alla försnillade pengar. Under nytt namn, kanske i sitt gamla hemland, så kan han sedan leva gott!

 3. Naturligtvis kommer han, skrattretande
  att lämna Sverige. Kvar står skattebetalarna, som vanligt. Arma land

Kommentera