15000 lämnade S

INRIKES. Socialdemokraterna tappade under förra året 15.000 medlemmar, runt 17 procent av hela medlemskåren, rapporterar Sveriges Radio. Från 90.000 till 75.000 medlemmar.

Lena Rådström Baastad skyller på pandemin. Bild Riksdagen

Enligt partisekreterare Lena Rådstöm Baastad är coronapandemin en förklaring till tappet, eftersom det har blivit svårare att rekrytera nya medlemmar på det sätt partiet brukar.

Vi är ett folkrörelseparti som är vana att vara ute och möta människor, säger Lena Rådstöm Baastad.

– Pettersson noterar att Socialdemokraterna som vanligt skyller på något annat än sin egen politik…

Jag tror att Socialdemokraternas medlemmar är gamla och börjar dö undan, men det är en ren gissning…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

30 thoughts on “15000 lämnade S

 1. 75.000 dårar.. .

  Tänk om de fick en egen stad som styrdes av deras Stora Sosse-Ledare. Typ Malmö…

  ..och vi, resten, kunde skonas ifrån alla dessa korrupta giriga psykopatiska egoistiska avskum.

 2. Meeen…. bara för att de inte vill betala medlemsavgiften betyder det ju inte att de slutat rösta på dem. Det betyder ju bara att de inte vill synas i sossarnas register. Folk verkar vara snabba på att dra slutsatsen att om de inte är medlem så röstar de inte…. jag personligen är inte medlem i det parti jag troget röstat på i många år… jag önskar och hoppas att det pettersson gissar på är sant. Men det måste inte vara så…tyvärr.

 3. SAP är avundssjuka på ”Demokraterna” i USA som kan låta miljontals döda och obefintliga rösta i allmänna val. ”- Om det inte hade varit för den där djefla Gustav Eriksson och hans nationalism hade vi inte haft den folkbokföring vi har och hade kunnat styra utan miljötalibanerna.” Men om det inte hade varit för ”den där djefla” Gustav hade vi tillhört Danmark och då ”djeflar” hade det varit ordning.

 4. Med det antalet medlemmar så visar det lite på hur många de föder.
  Alla direktörer i statliga verk och myndigheter med familjer.
  S=Nepotismen högborg

 5. Jag tror att Petterssons gissning är ganska relevant. De som dött röstar inte. De som röstar på (S) lever på bidrag. Så varför rösta på annat parti? Plättlätt. Inget jobb. Söker inte jobb. Vill inte jobba. Vägrar hustrun att gå utanför dörren. Hon får inte söka jobb. Vill ha bidrag. Sitta och fika hela dagen och tugga kat. Det är livet. Det är ju hela livet för våra investeringar. ”det blir en vinst lite längre fram” Längre fram är troligen om 1 000 år då ”de stackarna” lyckats utplåna mänskligheten. Så illa ser trenden ut.

 6. De får fortsätta att som enda parti sälja lotter o skicka fattigpensionärer som inte kan betala till kronofogden!
  Detta fifflarparti med Ynkeman, svettsleffe med nasistblod i ådrorna från mor o morfar, shekarabi= fuskarabi mannen som gav ssufifflet ett ansikte!Huvvaligen så ruttet parti, 5 % är för mycket för den rödasåsens bluffgäng

 7. Mina egna beräkningar ger vid handen, att utan invandrarröster, så skulle SAP falla tillbaka till ~ 10%

  • Det säger en hel del, inte undra på att den nuvarande så kallade flyktingpolitiken får kosta vad den kosta vill.

 8. Sosseriet bygger på en lögn, som måste upprätthållas. Utan ständigt inflöde av importerade väljare, så förlorar de regeringsmakten, och de vet detta fullständigt.

  Vanliga arbetare har i stort sett lämnat partiet för många år sedan.

 9. Uppenbart så bygger hela deras modell på motsvarande pyramidspel.
  ”De är vana att röra sig ute bland folk”. Ja, då raggar de nya genom att ljuga och slå blå dunster i mer lättlurat folk så de skriver på.
  Sen över tid genomskådar de flesta vilket ljugande skit dessa såssar är.
  Så 17% blir nog 15% nästa och 13% året efter om de fortfarande inte kan vara ute och ragga lättlurade får även då. Kvar till sist blir bara den fastcementerade och indoktrinerad kärnan av det rödsocialistiska tjyvpacket.

 10. Sozzarna tappar medlemmar, vad konstigt. De som inte dör av influensan, har inte råd att betala någon medlemsavgift.

 11. På Socialdemokraternas hemsida står för närvarande följande falska uppgift om antalet medlemmar i partiet:

  Delcitat

  Vårt parti är en folkrörelse. Vi är nästan 100.000 medlemmar som bär Socialdemokratins politiska kraft i vardagen – på möten, i debatter, på sociala medier eller var än vi finns.

  Slut delcitat

  Länk:

  https://www.socialdemokraterna.se/engagera-dig/partiets-studier

  Varför är socialdemokrater alltid så korkade att de blåljuger om uppgifter som är så busenkelt att kontrollera?

  Det gäller inte bara medlemsantalet utan även allt annat som t ex rör partiets politik och vilka resultat de påstår sig ha uppnått – eller snarare inte har uppnått – och aldrig någonsin kommer att uppnå pga alla förödande misslyckanden de åstadkommit på massor av .På Socialdemokraternas hemsida står följande falska uppgift om antalet medlemmar i partiet:

  Delcitat

  Vårt parti är en folkrörelse. Vi är nästan 100.000 medlemmar som bär Socialdemokratins politiska kraft i vardagen – på möten, i debatter, på sociala medier eller var än vi finns.

  Slut delcitat

  Länk:

  https://www.socialdemokraterna.se/engagera-dig/partiets-studier

  Varför är socialdemokrater alltid så korkade att de blåljuger om uppgifter som är så busenkelt att kontrollera?

  Det gäller inte bara medlemsantalet utan även allt annat som t ex rör partiets politik och vilka resultat de påstår sig ha uppnått – eller snarare inte har uppnått – och aldrig någonsin kommer att uppnå pga sina förödande misslyckanden som åstadkommits på massor av områden i Sverige, i EU, i FN och ute i den övriga världen.

  • Tillägg / Rättelse

   Det blev lite strul med dubbel text in min kommentar ovan. Sorry!

   Bortse från den övre halvan av min kommentar.

   Läs endast den nedre halvan av kommentaren ovan, vars innehåll det var meningen att jag skulle posta.

  • Tillägg:

   Ingen av de här två slöfocks-reportrarna på Sveriges Radio som gjorde reportaget om olika partiers medlemssiffror …

   Lova Olsson
   lova.olsson@sverigesradio.se

   och

   Karin Runblom
   karin.runblom@sverigesradio.se

   … orkade inte själva kolla medlemsantalet som partierna uppgivit på sina hemsidor. I så fall hade den falska siffran på nästan 100.000 medlemmar för Socialdemokraterna upptäckts … men kanske den ändå hade undanhållits radiolyssnarna p g a reportrarnas eventuella lojalitet mot partiet de i hemlighet sympatiserar med.

 12. Det ofattbara är att dom fortfarande har 75 tusen medlemmar men dom kanske vaknar upp dom också……

 13. Men i såna fall måste ju samma svammel gälla även om såssarna ev. skulle råka Värva någon ny medlem. Den nya medlemmen lockades inte av politiken, utan pga. ett virus…Grattis ! S-märkt logik ?!!

 14. En bra början på detta året, låt oss hoppas det fortsätter på samma sätt. Så även med röstsiffrorna.

 15. Det hade varit bättre ifall dom bara haft 15000 kvar, för nu
  kompenserar dom dessa flyktade med importer?

Kommentera