Arabisk läkare försvunnen med 21 miljoner av sjukvårdens pengar


BROTTSLIGHET & SJUKVÅRD. Läkarförbundet är kritiskt till att en läkare vid vårdcentralen Angered Care AB uppgett att man tagit emot 1 000 patienter i månaden. Enligt förbundet kan en läkare på en vårdcentral knappt ta emot 20 patienter om dagen, vilket är 400 besök i månaden.

– Det är helt orimligt, säger Marina Tuutma på Läkarförbundet till SVT. Vårdcentralen fick stängas då Västra Götalandsregionen ansåg att den låga bemanningen äventyrade patientsäkerheten.

-Pettersson säger att antalet vårdbesök motsvarar en patient var 13:e minut i tio timmar, utan någon som helst rast.

 • Nu kräver Västra Götalandsregionen att Vårdcentralen ska betala tillbaka 21 miljoner kronor men av någon konstig anledning är ägaren/läkaren och pengarna försvunna!
 • Intressant är att patienternas besök på vårdcentralen motsvarar 16,5 besök per år mot det normala ett (1) besök om året.
 • Läkaren, Ayad Alwindawe skrattar nog gott i fjärran land.
 • Ayad Alwindawe verkar också sakna riktig behörighet.
 • Statsminister Stefan Löfven säger att det är inget att oroa sig över, det kommer att bli vinst på lite sikt.
 • Pettersson vill inte bara skylla på läkaren som saknar behörighet utan på de människor som gör detta möjligt. 

De hånskrattar åt oss
Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”.

Ovanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.

TIDIGARE 2017-11-07. Vårdcentralen stängs – patientsäkerheten hotad

SJUKVÅRD. 4.600 invånare i Angered blev på måndagen utan vårdcentral när avtalet med Angered Care AB sades upp med omedelbar verkan. Patientsäkerheten var hotad.

Vårdavtal har sagts upp tidigare i Göteborg men det är första gången politikerna tagit ett så drastiskt beslut som det Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd fattade på måndagen: – Tidigare har det varit ganska långdragna processer. Nu är det första gången som vi ser allvarliga brister i patientsäkerheten. Det är en sak att vi betalar för mycket men det är en helt annan sak att patienterna inte får rätt vård, säger Johan Fält (M), ordförande i nämnden.

Läs mer på GP.se…

Om Angered på bloggen…

-Pettersson tittar lite på vilka som ligger bakom Angered Care AB och i styrelsen sitter:

 • Alwindawe, Ayad Majeed (52 år, Partille) som Verkställande direktör
 • Alwindawe, Ayad Majeed (52 år, Partille) som ledamot
 • Sayfulla Muhsin, Fadil (54 år, Göteborg) som suppleant

Omsättningen är 24 miljoner och vinsten relativt låg. Läs HÄR. Omsättningen är alltså 5.200 kronor per invånare i Angered. Vill ni göra ett besök när och om de öppnar igen så lite information nedan…


26 responses to “Arabisk läkare försvunnen med 21 miljoner av sjukvårdens pengar

 • Anonym

  Äntligen fick han vad han förtjäna!
  Jag skulle anmäla honom år 2016-2017 för att ha fel diagnoserat mig med ångest istället för astma, vilket jag hade. I svåraste grad.
  Träffa honom för en undersökning och förklarade att jag inte kunde andas, då sa han att det var ångest och skicka mig till psykiatrin.
  Mitt hjärta slog i över 140 bmp och min andning var kritisk, jag tog mitt pick och pack och åkte till psykiatrin. Där jag var inlåst i väntrummet i 8 timmar, fick ej gå ut för frisk luft för då kommer polisen om man är borta längre än 8 minuter (eller vad det nu var).
  Fick atarax utskrivet, hjälpte ingenting så jag gick tillbaka till vårdcentralen (Angered Care) där jag krävde någonting som hjälpte min snabba puls innan mitt hjärta gick över styr.
  Valde en annan läkare denna gången, som skrev ut inderal för mitt hjärta (vilket är farlig för astma patienter!!!), en EKG gjordes där hjärtat såg bra ut (självklart, hjärtat försökte bara kompensera bristen av syre jag hade).
  Jag gick tillbaka till Dr.Ayad för att begära astma medicin då jag var så säker på att det var det. Han sa klart och tydligt att det inte var det då det ej låter så på mina lungor. Men gick med på att skriva ut den svagaste formen av astma medicin.
  Efter 3-4 månader av att vara sängliggandes, var på jag var tvungen att hoppa av skolan och kunde inte jobba längre, så valde jag att besöka en specialist, inom astma, då jag kände att när jah maximera astma medicinen Dr.Ayad skrev ut, så kunde jag äntligen andas!!
  När jag utförde provet för min astma med sjuksköterskan och hade mitt besök ned läkaren, så kolla han mig i ögonen och sa ”hur andas du just nu?!? Du har lugnkapaciteten av en KOL patient” detta fick jag höra vid 20 års åldern.
  Efter min nya läkare, som rädda mitt liv, valde jag att studera medicin själv och går mitt första år av läkarlinjen, för att MOTVERKA sådana misstag!!

  Gilla

 • PatrickStenemark

  Denna härvan måste ju redas upp. Att mannen med säkerhet uppehåller sig i ett arabland det är ju glasklart, han sitter väl där med miljonerna och lever lyxliv!! Jävla bedragare!

  Gillad av 1 person

 • Läkaren Khalid Hasouna dömd till 6,5 års fängelse | Petterssons gör skillnad!

  […] Här ett annat exempel på vinstgivande invandring: Arabisk läkare försvunnen med 21 miljoner av sjukvårdens pengar […]

  Gilla

 • roger hall (@rogerha04264828)

  Ayad Majeed Alwindawe
  Är namnet på docktorn

  Gilla

 • compulsoryunion

  Att betala 21 miljoner för att bli av med 1 kriminell blatte tills brottet preskriberas är bättre än att ”polisen” skiter i att utvisa 15000 Rakmat Akilov redan dömda till utvisning.

  Gilla

 • Sleven

  Några står med lång näsa och visst är det bedrövligt.
  Men det positiva är att åtminstone en av dem försvunnit från landet, hoppas jag.

  Gilla

  • Angelica

   Vem skulle stå med lång näsa? De som betalat ut pengarna gör det i 1000 andra fall precis nu. Skattebetalarna står med lång näsa. Läkaren kan komma tillbaka när som helst och söka asyl. Så fort han sagt de magiska orden att han söker asyl sy inleds en lång prövingsprocess oavsett vilket namn eller historia han hittar på. Eller så är han kvar i landet med några av sina andra identiteter. Det är bara en av hans påhittade namn som ertappats och därför inte används längre.

   Gilla

 • Mm

  Men det går bra att åtala etniska pensionärer när de säger att en spade är en spade. Vi har bara en chans att hämta hem Sverige. September 2018

  Gilla

 • Jack

  Det är oförlåtligt det han gjort. Vi har inte råd att behandla alla patienter och han stjäl 21 miljoner av våra pengar. Inget straff är för lindrigt för det kräket. Kom med förslag vad vi ska göra med honom? Straffarbete 10år? Kanske 20. Jag tycker också vi skulle göra en upphandling av Ukraina av fängelstjänster för icke svenskar. 20år i fängelse i Ukraina är han värd.

  Gilla

 • Maria Eliasson

  Jag jobbade på Närhälsan Angereds vårdcentral för 3 år sedan och den låg 200 meter från Angered Care. Jag fick då veta att Ayad Alvindawe var från Syrien, arab och muslim. Han visste allt och kunde allt sa han själv. Alla patienter som varit hos honom klagade. Han kollade blodtrycket på dem 3 gånger fast de sökte för ont i ryggen eller något annat och de tvingades betala överpriser.

  Gilla

  • Karim

   Det stämmer inte Maria. Ayad kommer från Iraq. Han är muslim men inte arab. Han är Irakiska turkmen från Kirkuk. Han arbetade som kirurg på Kungälvs sjukhus och känner inget om allmänt medicin.

   Gilla

 • Roland ram

  Herregud någon utifrån måste komma och ta över sverige , våra sk politiker i sverige har hamnat i sockerkoma.
  Ring Putin ring vem fan som helst allt är bättre än detta.

  Gilla

 • Tony

  Finns det något annat land på jorden än Sverige som på deras
  språk skryter om alla förmåner man kan hösta in här i landet,
  tacka fan att dom flyr genom 10 länder för att ta sig hit till gottebordet?

  Gilla

 • Tony

  Dom hånskrattar åt oss, ja och det är fan inte konstigt,
  något naivare och mer korkade ‘än Svenska beslutsfattare
  är svårt att finna? Normalt sett, på andra vårdcentraler är
  det väl inte läkaren som har hand om pengarna???

  Gilla

 • Stefan Holmqvist

  Ha, ha, ha,ha PK . ännu en guldklimp o pensionsräddare har botat ca 1000 pers i månaden. Nobelpriset hägrar, Stort grattis, PK borde tvångsvårdas av denna typ av läkare

  Gilla

 • JEX

  Ja Ja … Han har väl rest tillbaka till landet han flydde ifrån . Han hånskrattar säkert åt oss när han vältrar sig i våra pengar som han på ett lättvindigt sätt stulit.

  Gilla

 • Jhonsson

  Alla dessa sk pensionräddare är inget annat än bedragre och parasiter.
  När skall regeringen vakna? Fattar de över huvud taget ingenting?
  Vad är det, som måste ske för att de skall vakan?

  Gilla

  • age

   Kan det vara något fel i programmet när det kommer in en hand med tummen på fel sida lite här och var?

   Verkar i alla fall inte vara någon mänsklig varelse som ligger bakom felet.
   Varje individ med ett IQ över70 skulle motivera sitt handlande.
   IQ under 70 skulle inte ens kunna logga in på bloggen.

   Gilla

  • Roland ram

   Den urbota korkade svensken måste dra ur huvudet ur arslet och rösta på SD i september.
   Annars kommer det fortsätta och islamiseringen blir rättfärdigad pga av att folk röstar på partiet son förespråkar islam och Shakira typ centern.

   Gilla

 • Trynbald

  Landstinget för Västra Götaland har tjänstemän som begått grova brott.
  Låt dom få stå till svars, det är enda vägen framåt.

  Gillad av 1 person

  • Lena

   De visste vad de gjorde när de tog bort tjänstemannaanvaret, kan aldrig tro utan att det var en infernalisk plan från start.
   Nomenklaturan ville behålla sin makt över folket och få fortsätta att korrumpera.
   Äckligt !

   Gillad av 1 person

   • Tomas

    Tjänsteansvar återinfördes 1989. Läs Brottsbalken Kap 20.

    Det så kallade rättsväsendet är politiskt. Jag menar att det också innehåller alla tre momenten av korruption.
    Läs gärna Severin, Bo, Paraplyet 2017.

    Gilla

 • gamgubben

  Allt går an! Ingen reagerar, landstinget är huvudman, varför kollar ingen hur många läkare och är det möjligt att pressa igenom så många besök. Har någon kontrollerat att patienterna varit på besök.
  Det är kört för Sverige!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: