Åkesson vädjar: vaccinera er

PANDEMI. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson planerar att vaccinera sig offentligt för att få vaccinkritiska SD-väljare att ta sprutan, säger han till Expressen.

Jimmie Åkesson, Sverigedemokraternas partiledare, Foto: News Øresund, Johan Wessman.

Ett vaccin är enda möjligheten att få den som Anders Tegnell trodde vi skulle ha redan i april. Ett vaccin är enda chansen att uppnå det, säger Åkesson.

Partiledaren säger också att han gärna ser att någon filmar när han får sitt vaccin. En mätning från Expressen/Sifo tidigare i dag visar att 17 procent av SD:s väljare säger att de inte tänker ta något vaccin mot covid-19, vilket är en betydligt större andel än i något annat parti.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

32 thoughts on “Åkesson vädjar: vaccinera er

 1. Du kan fortfarande bli sjuk och även smitta andra, har du dessutom varit sjuk så är det ännu viktigare att vaccinera dig.
  Hm låter ologiskt.
  Till sommaren så kommer covid-21.
  Vad gör vi då?

 2. Läste att region Ö-götland hade lyckats vaccinera 5 000 presoner på 1 vecka. Om den siffran skall anses representativ för resten av regionerna så skulle då hela landet klara av 100 000 på 1 vecka. Det blir 1 miljon på 10 veckor. för hela befolkningen på 10 miljoner skulle det alltså ta 100 veckor. Vilket är detsamma som 2 år. Räknat på dubbel dos kommer då vaccineringen att hålla på i 4 år innan den är klar, om nuvarande takt fortgår. ………Finns det något, överhuvudtaget, som fungerar i denna DDR-stat ?
  Israel, som exempel, vaccinerade 1 fjärdedel av sin befolkning, 2 miljoner, på en vecka med första dosen. Det finns även s.k. ”bananländer” som jobbar effektivare och snabbare än vår ”stormakt”. …..Man SKÄMS för våra Landsförrädare.

 3. Va fan covidioti-19 är väldigt märklig som sägs spänna från ingenting till andnöd och hög feber. Långa corona köer till systembolaget, tycker det verkar vara kraftigt överdrivit.
  Vem fan tror på Tegnell och andra sossar?

 4. Nja Åkesson.
  SD har ju haft rätt politik i minst 20 år. Andra partier tar nu över SD förslag. Jag tror att SD väljarna som håller an, eller nu låter bli att vaccinera sig kommer att ha rätt i det långa loppet.

  Det är ett 10-15 årigt fenomen att man skall springa och vaccinera sig för varje influensa. Marknadsutveckling kan man minst säga om läkemedelsbolagens vaccineringskampanjer.

  Jag avvaktar.

  • Javisst. Han är en som ingår i den prioriterade gruppen. Han kan dessutom fixa extra vaccin till kompispris för alla bruschor och mormor och farfar och kusinerna i palestina, marocco, somalia + alla andra underutvecklade Afrikaländer. Inga problem. 600 000 doser går till den prioriterade gruppen. SIDA betalar både vaccin och transport. Det är lugnt. Alla importer är redan vaccinerade innan de kommer till gränsen. INTE. De är en smitthärd som heter duga. Ingen vågar säga det.

 5. Den dagen när regeringen via Radio o TV förkunnar, att vi kommer att stoppa all invandring från Mena tills vi börjar att få grepp om pandemin,
  då ska jag vaccinera mig, ingen har heller upplyst om att det går att kombinera när man tar massor av andra Mediciner.

  När man som regimen här stänger ner det mesta inom landet,
  men fortsätter att importera folk från jordens alla hörn är man
  inte trovärdig, speciellt som vi inte vet om dessa kan bära denna
  smitta med sig, och det vet inte regimen heller, men importen
  fortsätter i oförminskad styrka!

  • Stoppa massinvandringen kommer inte hända.
   Testa invandrarna för Covid-19 kommer inte hända.
   Båttre med 100 000 smittade (otestade) invandrare som smittar 1 200 000 andra än att erkänna felet. Så enkelt är det. Att Åkesson snackar om vaccinet känns skumt. Han brukar vara påläst men det verkar svikta i det här fallet. OK att han vill undvika att väljarna blir sjuka men det är ju inte hans väljare som är sjukast. Skumt.

  • TBC, Mässling o,s,v Det är en stor utmaning att vara världens största humana stormakt. Det kostar ofantligt mycket pengar och en otrolig mängd människoliv. Nåja (S) har sagt att de är goda. Undrar till vilken??

 6. Ska informera er om något som ni troligen inte tidigare känt till.
  När Astra/Zenika erbjöd EU sitt vaccin fick dessa till svar,att EU godkänner först efter att EMA (deras egna med-institut) godkänt preparatet.
  Detta var en form av politisk revansch mot England,som lämnat byket i Brüssel.
  Nu har det skett en form av protester ”i världens mest betydandefulla land” (Deutschland) p.g.a. att Merkel o. Co inte hållit vad man lovat av vaccin.
  Se, då gick det över en natt ,att ”godkänna” vaccin från England.
  Om några minuter sker extra sändningar i tysk stats-radio över denna tvärvändning !

  • Har nu lyssnat till tyska extrasändningen i deras Stats-Radio.
   Fick uppfattningen,att redan EU´s snabba godkännande under natten,har förbättrat omfattningen av tillståndet C-19 drastiskt !!
   Nu visades siffror över senaste dygnets smittade o. döda.Dessa var redan betydligt lägre,än tidigare dagar…
   För att riktigt visa upp allvaret,hade man dessutom lagt in bilder med lager av likkistor !
   Här ser man vad Führerin kan åstadkomma,om hon vill. T.o.m. Koch-institutets talesman var överraskad,av den snabba förbättringen !
   Hoppas detta positiva resultat,även når norr om Östersjön.

 7. Min uppfattning är att de som sympatiserar med SD till största delen består av kritiskt tänkande människor. Tror JÅ att de är hjärndöda får som går och vaccinerar sig bara för att han gör det?

 8. Bästa kommentaren på Samhällsnytt:

  ”Skulle jag vaccinera mig (och riskera att förstöra min kvarvarande tid) för mina medmänniskors skull ?
  83% medmänniskor som fortfarande röstar för massinvandring, socialisering och att rasera Sverige.
  Skulle inte tro det” (Pollykarpus)

 9. Samnytt:

  ”För att förmå SD-väljarna att följa uppmaningen planerar Åkesson att själv vaccinera sig offentligt med påslagna filmkameror sjungande ramsan ”nu tar vid den”. Han tar sig själv som exempel på hur det sociala umgänget begränsas när man saknar immunitetsskydd mot viruset.”

  Åkesson är patetisk

 10. Att ta eller inte! Beror ju åxå på om man vet med sig att man har underliggande sjukdomar som kan leda till döden. Om man får covid. Även dåligt immunsystem. Men faktum kvarstår du kan fortfarande bli smittad efter vaccinet och smitta andra!. Så att köra skam och skuldkortet! Är riktigt lågt.
  Så tänk efter före.. Jimmie vill bara väl.
  Och vill han ta en spruta så är det bara köra. Lev väl!. Vintern är här😁

 11. Som vit nettobetalande medelålders man behöver jag inte bekymra mig. När det är dags för mig att ta vaccinet kan jag med säkerhet säga om jag ska ta det eller inte eftersom i princip alla andra i landet redan fått det och därför vet jag om det fungerar eller inte.

  • Som nettobetalare så är jag ense. Varför börjar man inte med politiker? De hävdar ju att de är de som är viktigast (trots att de aldrig tillfört annat än kostnad till vårt samhälle) Om de dör i konvolsjoner av vaccinet så är det helt ok att prova på nästa folkgrupp. Ni vet vilken folkgrupp jag avser. Det är inte vi arbetande och skattebetalande jag avser som folkgrupp…

 12. Oavsett vem som tycker att man skall vaccineras så är det fortfarande ett jätteproblem med att få logistiken i vaccineringen att fungera. Med det tempo som vaccineringen utförs idag så kommer det att ta flera år innan ”alla” i Sverige blivit vaccinerade.
  Jag vet att jag har haft influensan men aldrig fått det bekräftat. Hur man nu kan få det bekräftat med ett prov som har så stor felmarginal.

 13. Jag håller med Putte och så har jag hört att det smugit med en vänstergen i substansen . Den funkar så att alla vill slåss och leva på bidrag och rösta på sossarna .
  Vete fan hure’ går till men såere’ ’

  • Om SD kommer till makten då begränsas bidragen, tex bostadsbidrag, assistans och försörjningsstöd. Ja, det är mycket ruffel och båg i vissa branscher har vi läst.

 14. Nu är det ju så ,att ju mer dom tjatar om att man ska ta vaccinet desto mer skeptisk blir man . Var och en är sig själv närmast så låt då varje individ få bestämma hur den vill göra , och kom inte med pekpinnar , och gnäll inte över dom som inte tar sprutan över att dom inte är solidariska för det har inte ett skvatt med solidaritet att göra , för varje fri människa bestämmer över sin egen kropp åtminstone än så länge .

 15. … Ok ! Men varför denna reklamen för ett vaccin som vi inte kan få. Ge det gärna till alla som önskar det så får resten av folket tänka på saken.

Kommentera