Minusgrader i hela landet

VÄDER. Det är minusgrader i hela landet men inte extremt kallt och återigen måste Sverige importera el, idag kolkraft från Polen och Tyskland samt vattenkraft från Norge, se Kontrollrummet.

Petterssons bloggstuga.

Ringhals 1 och 2 är avställda efter 44 år av fossilfri elproduktion. Reaktor 3 och 4 fungerar normalt.

Vi får hoppas 3:an och 4:an fortsätter fungera som de ska göra annars blir det bekymmer och om ett par dagar blir det ännu kallare.

Steget Efter, räcker elen till fem miljoner bilar?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

30 thoughts on “Minusgrader i hela landet

 1. Vilken härlig vinterbild, herr Pettersson! 😁

  Till alla er som beklagar sig över elpriserna och elimporten; har ni byt elbolag till kärnkraft.se?

 2. Men Rapport talade om att vindkraften hade minsann slagit rekord i producerad el förra året.
  Men glömde tala om hur mycket betalt de fick eller betala för bli av med överskottet.

 3. Surt att köpa tillbaka kol och kolkraft från Tyskland som Miljöpartiet i princip skänkte bort. Det partiet har kostat oss många hundratals miljarder.

 4. Ja det måste vara glatt på balkongerna i Hbg.
  Vid 20-tiden ”föll” åter en kvinna från en sådan,denna gång från andra våningen.Hon är förd till närliggande lasarett med okända skador.
  Det hela lär ha skett i närheten av Olympia,och polisen är på plats för att som det heter ”säkra spår”….
  Dessutom är en obekant man haffad och förd till polisstationen. Troligen åter en av S/MP´s importer eftersom det är mystiskt tyst,vad som skett….

   • Om du vill ha 20+ på vintern så har du nog valt fel land att bo i. Testa indonesien. Jag har hört att de har fruktansvärd värme på sommaren så de borde ligga på runt 20+ på vintern…

 5. Nätägarna, där statliga Vattenfall och Eon är dom dominerande, kan med lätthet styra vem eller vilka som ska ha tillgång till elen vid ett givet tillfälle. Både hela sektorer och enskilda anläggningar kan fjärrstyras allt efter direktiv från energimyndigheten. Detta kommer att bli vardag när vi frusna skatteslavar behöver den som mest. Basindustrin kommer sannolikt att prioriteras, men också områden med lydig valboskap. Förmodligen kommer även valmyndighetens listor att ligga till grund för att de ”rättröstande” får förtur. Återstart av avstängda kärnkraftverk och utbyggnad av 4:e generationens verk är nog det enda botemedlet om vi ska kunna reparera miljömupparnas katastrofer.

 6. Ja när nu SVT är ett propagandainstrument för makten så får dom ju ljuga så gott det går, och hålla inne med att utan importen av el hade Södra Sverige blivit mörklagt ?

 7. Det känns tryggt att ha ett parti som MP, där samtliga ledare
  tror sig vara släkt med Einstein? Det måste va skönt att leva
  i en fantasivärld, där tron på sina egna sagor håller dem igång?
  Men illa för folket att detta lilla skitparti driver ett maktgalet större
  parti fram för sig som gör allt för att klamra sig kvar vid köttgrytorna!

 8. Ser att Pettersson kör med vita snökristaller, istället för svarta solceller.

  Förmodar att det ger mer effekt i värme på torpet i det fagra Sörmland. När det handlar om denna vintertid, vi nu befinner oss i.

 9. Gick in på kontrollrummet (sak.se) och mycket riktigt… just nu importerar vi el till svindyr pengar, samt att vattenkraften går för fullt. Vindkraften stod för 3% när jag tittade… har dom inte sagt att den ska stå för mer än 12%?

  Jo så är det på vintern i Sverige… ibland blåser det inte… Är det inte dags att vi återtar den positionen vårt land hade inom atomforskning, bygger en generation 4 reaktor som ersättning för Ringhals 1.(vi får ju enligt lag bygga ersättningsvara, dock inga nya) Har vi gen 4 reaktorer så löser vi ju en del utav slutförvaringsproblemet som diskuterades i riksdagen idag. Dessa kan ju använda vårt avfall från de gamla reaktorerna till 95%. Det lilla avfall som blir kvar är radioaktivt i typ 100 år istället för 1000 tals år som man tänker sänka ned i berggrunden nu.

  Jag bara undrar… tack för ordet

  • Jag brukar också följa statistiken och har sett att oftast exporterar
   vi mycket mindre än den vindkraft vi producerar. Kärnkraften ligger ju på under 7000, antar att det inte finns mer, och jag vet inte hur stor vattenkraften kan bli, tror inte jag sett den över 13000 de senaste månaderna.
   Undrar hur det kommer sig att Lettland ibland exporterar, beror det
   på kol eller rysk gas?

   Men, ju dyrare el desto mer får statskassan i skatter!

 10. Hur kan Ygeman få sitta kvar efter Genidraget stänga ett fullt fungerande Kärnkraftverk Det om något anser jag vara grovt tjänstefel

 11. Hur många uteliggare fryser ihjäl
  – FÖR ATT DE INTE HAR ETT HEM ..?!

  Hur många nyimporterade
  – SAKNAR ETT HEM OCH EN SÄNG ..?!

  • Visst är det orättvist. Hur skall man lösa problemet med husrum till missbrukare?
   Staten borde gripa in, privata initiativ är lovvärt men räcker inte till.
   Såg för några år sen i tidningen att Borgholms kommun satt några typ friggebodar på torget för hemlösa, visserligen hade de inga hemlösa men de ville vara beredda. Bra gjort.

 12. Nu har SVT-Text lagt in några rader om hur väl Vindkraften fungerar och skönmålar med sina %-satser,hur billig denna ”kraftkälla” är… (när det blåser)
  Dock inte ett enda ord om hur vi nu tvingas importera dyr el från grannländerna,när det endast är några få minusgrader !
  Hur skall det gå när vintern kommer på riktigt ?

 13. Tänk om man tagit i drift tex Torium reaktorn isf….
  Aaahh, det blev inget klybart material..
  $@tan??

  • Ja precis… tänkte inte på den när jag skrev inlägget nyss… orsaken till att vi inte har salt eller thorium reaktorer är ju att militären kan inte bygga bomber av det… plus att någonstans i mitt bakhuvud snurrar det att vi har gott om thorium precis här i Sverige… rätta mig gärna om mitt minne lurar mig, har inte kollat upp det.

 14. Märkligt att inte PK-pressen har uppmärksammat detta bekymmersamma läge ?
  Stenbock söker förgäves på min Startsida för,att finna sådan viktig information,som på din sida Pettersson !
  Tänka sig om vi som privatpersoner skulle vara lika efterblivna,som de som styr Abzurdistan…..
  Döda sin egen gris,och köpa en dubbelt så dyr från ett av grannländerna.

Kommentera