USA med 330 miljoner invånare är de enda som slår Sverige

INVANDRING. I måndags publicerade UNHCR en sammanställning för år 2020 med en lista som visar hur många kvotflyktingar olika länder har tagit emot. Sveriges hamnar på andra plats i världen, totalt, inte per capita – enbart USA, med 330 miljoner invånare, tog emot fler kvotflyktingar.

En kvotflykting är en person som har flytt från sitt land och som har blivit utvald av FN:s flyktingorgan UNHCR för att få flytta till ett annat land. Det kallas vidarebosättning (på engelska resettlement). Under 2020 ska Sverige ta emot 5.000 kvotflyktingar.

UNHCR, vidarebosättning, på engelska resettlement per land

– Pettersson undrar om svenska politiker från Reinfeldt till Löfven tror att de är klokare än alla andra i världen eller om de drabbats av Dunning–Kruger-effekten som innebär att den som är dum i huvudet är för dum att inse att denne är dum…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “USA med 330 miljoner invånare är de enda som slår Sverige

 1. – Pettersson undrar om politiker från Reinfeldt till Löfvén drabbats av ”Dunning–Kruger-effekten” (dvs är så korkade att de själva inte fattar det).

  Vilket bevisas i denna video där Löfvén kombinerar inkompetens med ohederlig retorik, när han hävdar att man inte kan tolka vad SD´s budget innebär och säger att: ”SD´s budget är så gott som omöjlig att läsa…” Åkesson replikerar: ”samtidigt är ni väldigt snabba med att kritisera den när vi väl presenterar det, vad betyder då den kritiken, hittar ni på den då, om ni nu inte förstår vad som står i vårt budget-dokument?

  • Jo föra en ekonomisk debatt mot en person som t.o.m. misslyckades med sin svetskurs känns troligen lite löjligt !
   Att Löven också framför det lilla ordförråd han besitter,blir ju i längden enbart samma upprepande. 😉
   Men i brist på annan,lär Sossarna vara belåtna med honom….

 2. De om något borde väl bevisa att vi har så gott som bara knäppgökar i landets politiska kretsar och i Migrationsmyndigheten.

Kommentera