Knapptryckar-kompaniet får högre lön


INRIKES. Riksdagsledamöterna får 1500 kronor extra i arvode, enligt ett pressmeddelande från riksdagen.

Voteringsknappar i en ledamotsbänk; grön knapp för ”ja”, röd ”nej” och gul ”avstår”. Foto: Melker Dahlstrand/Sveriges riksdag.

Från och med den 1 januari 2021 får ledamöterna 69900 kronor i månaden. Beslutet om höjningen har tagits av riksdagens arvodesnämnd.

“I de överväganden som legat till grund för beslutet har nämnden främst beaktat de löneförändringar som det träffats avtal om på arbetsmarknaden samt att någon justering av arvodet inte gjordes under 2020”, står det i pressmeddelandet.

– Pettersson noterar att det står inget om att riksdagsledamöterna sedan 16 mars bara är 55 stycken på plats i kammaren, de andra påstås vara i tjänst och jobba hemifrån. Den tillfälliga ordningen med bara 55 av 349 riksdagsledamöter på plats gällde från måndagen den 16 mars och det var tänk att gälla i 14 dagar, men det gäller fortfarande efter tio månader och det verkar inte fungera sämre än…

Jag har inget emot att en parlamentetsledamot tjänar 70.000 i månaden plus förmåner, jag är emot vad de flesta av dem presterar för 70.000 i månaden.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


13 responses to “Knapptryckar-kompaniet får högre lön

 • Pålsjö

  Riksdagsledamöter tjänar 70.000 i månaden, plus förmåner, – finns ett passande och tänkvärt citat i Bibeln: ”Ty den som har, åt honom skall varda givet, så att han får över nog; men den som icke har, från honom skall tagas också det han har.” (Matteusevangeliets 13:12)

  ”Varför har politikerna blivit så rika?” undrar Malcom Kyeyune i en ledare i Göteborgs-Posten: ”I ett läge där folkflertalets löner knappast skjuter i taket finns det åtminstone en grupp i samhället där löneutvecklingen alltid är god: politiker. Denna yrkesgrupp har knappast skäl att klaga, oavsett hur bra eller dåligt ekonomin går…”
  https://www.gp.se/ledare/varf%C3%B6r-har-politikerna-blivit-s%C3%A5-rika-1.24006029

  Gilla

 • Tony

  VI HAR EN FÖRSVARSMINISTER SOM KALLAR KONSERVATIVA FÖR SVIN?? Men då slår inte censuren till, då tittar dom åt ett annat håll,
  djävla pajas!

  Gilla

 • Tony

  Ännu mer stötande är att en stor del som slutat i riksdagen sen många år ändå lyfter lön från den, varför inte ta och döpa om det till Socialbidrag så
  hade kanske en del av dessa parasiter åtminstone försökt att skaffa sig ett jobb, hade socialbidragstagare stått ihop med namnet hade det kanske varit mindre lockande att plocka ut lön utan att göra något!

  Gilla

 • Jenny Ek (wadyr)

  Ge de en nolla mindre så kan de få söka socbidrag som en hel del andra svenskar är tvungna till…så kanske de kan förstå hur folket mår.

  Gilla

 • Kungen

  Har det fungerat med 55 ledamöter istället för 349 i ett år så behövs det ju bara 55 st. Här kan vi spara drygt 20 miljoner i månaden !!!
  Det räcker för att både hjälpa hemlösa och höja pensionerna. VAD FAN FÅR VI FÖR PENGARNA ???

  Gilla

 • Moberg

  Pettersson är allt för generös vad gäller Riksdagsledamöters arvoden,
  Dessutom är de minst 100 för många, borde räcka gott och väl med 249.

  Gilla

 • turrim

  De måste ju kompensera för de gröna skatterna som de beslutat och som hela tiden tillkommer och som ökar. Plastpåsar, energiskatter, vindkraftverk, solceller, elcyklar, elbilar, nedlagda lönsamma kraftverk o s v. Och de vet vad som ligger i pipeline.

  Gilla

 • hllviken

  Pandemiprofitörerna är också rikare:

  Obs! Billion (eng) är miljard på svenska.

  http://www.friatider.se/varldens-rikaste-har-tjanat-biljoner-pa-pandemin

  Gilla

 • Kurt

  Dessa jävla politiker har ingen skam i kroppen Sossarna är som vanligt värst.

  Gilla

 • ruben

  Har de lagt till coronastöd kanske? En del av dem struntar i att ta ut semesterdagar, men det borde de naturligtvis tvingas till det varje år. Så enkelt undviks fusket med semesterdagarna t.ex. Dessutom ska väl deras löner indexeras efter kriminalitet, arbetslöshet och pensioner. Låg kriminalitet + låg arbetslöshet + hög folkpension = hög lön, Hög arbetslöshet+ hög kriminalitet+låg folkpension = låg lön Hur svårt kan det vara? Sedan måste regeringen lösa pistolstölderna i regeringskansliet. Har de samarbetat med kriminella väktare ska de tala om det för allmänheten och avgå utan fallskärmar.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: