Kostnader för kvotflyktingar är astronomiska

INVANDRING. Sverige har ökat antalet kvotflyktingar för att nu, 2018, ligga på c:a 5.000 om året. Antalet kvotflyktingar har varierat under tid, de senaste åren har flyktingkvoten legat på 1 900 personer.

Den 23 oktober 2015 enades regeringen (S+MP), Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna om insatser med anledning av flyktingkrisen. En av punkterna innebar att Sverige ska öka antalet kvotflyktingar successivt upp till 5 000 personer senast 2018. Vi kommer nu att inleda denna ökning av vidarebosättningskvoten med en höjning med 1 500 platser, det vill säga från 1 900 till 3 400 personer redan år 2017. År 2018 tillförs ytterligare 1 600 platser.

– Det kanske är som att pissa i Mississippi men Pettersson har inte hört något om kostnaderna för dessa 5.000 personer.

Om vi utgår från Joakim Ruists utredning, 74.000 per person och år, som i varje fall inte är för hög så blir kostnaden för dessa 5.000 “flyktingar” 370 miljoner per år. Mer i början. Lever de i snitt 30 år så är vi uppe i 11 miljarder.

2019 kommer 5000 till det blir 11+11 miljarder

2020 kommer 5000 till det blir 11+11+11 miljarder…

Jag tror ni fattar, och kvotflyktingar är bara en liten del.

Inte illa för en piss i Mississippi…

Undrar om inte dessa pengar gör mer nytta bland svenska pensionärer eller i flyktinglägren…

9 thoughts on “Kostnader för kvotflyktingar är astronomiska

 1. Om KRISTNA kvotflyktingar prioriterades, alltså den grupp som förföljs av alla länder inom MENA (utom Syrien, Israel, Libanon) och Sverige själv likt t ex Canada, Australien (och några till) gör urval (tester) efter “anpassningskriterier”, så skulle faktiskt kvotflyktingar kunna vara en bättre satsning än när man som nu släpper kreti och pleti av okända över gränserna. Tar man in kvotflyktingar, vilka oftast är “äkta” krigsflyktingar, så borde samtidigt färre bidragsinvällare släppas fritt över gränserna.

  Men nu verkar Sverige valt att godta de individer, som UNHCR anvisar, utan närmare ifrågasättanden. Detta innebär att Sverige får mottaga “avskrapet”, de som inga andra länder anser lönt att satsa på, och enbart muslimer.

  Som en följd av kvotflyktingmottagandet, så understödjer således Sverige en utökad korruption inom UNHCR och de lokala myndigheter där lägret är placerat. Undrar hur man mutar sig fram för att bli uttagen som kvotflykting till Sverige?

 2. Såg just att EU skänker Merkel 2.800 (c:a 30.000:-Sek)Euro för varje lyckosökare hon välkomnat….
  Har någon hört om Absurdistans Röd/Gröna socialisterna,får några EU-gratifikationer ??

 3. Gäst i Fredagsintervjun 1/6: Ann Heberlein.

  “Nu kandiderar hon till riksdagen för Moderaterna och tvekar inte – trots att hon nu är en del i ett större sammanhang – att uttala sig i den kanske känsligaste frågan av alla för sitt parti.

  – Vi står utan tvivel nära Sverigedemokraterna i en del frågor. Där tycker jag att vi ska samarbeta, säger hon.”

  https://kvartal.se/fredagsintervjun/gst-i-fredagsintervjun-16-ann-heberlein

  • Ann Heberlein säger det uppenbara men det behövs några (modiga) som går först. Tänker även på Expressenjournalisterna Anna Dahlberg och Ann-Charlotte Marteus som från att ha avskytt SD senaste 1-2 åren skriver berättigade frågor/uppmaningar till politikerna och allmänheten om att agera/reagera i migrationsfrågan innan det är försent!

 4. Korken borde sättas på flaskan och inte en droppe mer till alla de som vill berusa sig på missriktad godhet.

 5. Jag röstar på att pengarna gör mest nytta för svenska pensionärer.
  Vem ska jag rösta på då? Löfven säger att det är slutsnackat, och tycker bara det är okay att snacka om välfärd och arbete.
  Jag vill minnas att den enda partiledaren som kommer ihåg pensionärer heter Åkesson.

 6. Gör detta räkneexperimentet, och om ni inte vet svaret innan kommer ni att bli förvånade.

  Ett schackbräde har 8 x 8 = 64 rutor. Om jag lägger 1 riskorn i den första rutan, dubblar det i nästa och sen dubblar det i nästa osv, hur många riskorn har jag i den sista rutan?

  Svar: Jordens årliga skörd av ris räcker inte till för att fylla sista rutan. Testa och se själva.

Kommentera