Är det idag vi ska minnas att en socialdemokrat nominerade Hitler till Nobels fredspris?

HISTORIA. Det är Granskning Sverige som på Twitter skriver om Förintelsens minnesdag. Är det då vi skall minnas hur en socialdemokrat nominerade Hitler till Nobels fredspris?

Den socialdemokratiske riksdagsmannen i första kammaren Erik Brandt nominerade 1939 Hitler till Nobels fredspris:

Jag, Fredpriset…???!!! Sossarna måste skämta…

”Till det Norske Stortings Nobelkomitté: Undertecknad tillåter sig härmed vördsamt föreslå att Nobels fredspris för 1939 måtte tilldelas Tysklands rikskansler och Führer Adof Hitler, vilken enligt miljoner människors uppfattning framför varje annan man i hela världen är förtjänt av denna höga utmärkelse.

Adolf Hitler är vår tids oförliknelige, gudabenådade frihetskämpe, och miljoner människor blicka upp till honom såsom fridsfursten på jorden.

Stockholm den 27 januari 1939 E G C Brandt, ledamot av riksdagens första kammare”

Så lät det 1938-39 och i efterhand har det påståtts vara ironi men jag tvivlar på att någon skojade med Hitler 1939. Speciellt inte socialdemokrater med sin historia.

Rasister & Nazister

En lite kort sammanfattning av socialdemokraternas ”stolta” förflutna, det parti som en gång hade Hitler som idol och var föregångare inom rasbiologi som nazisterna lärde sig mycket av.

Vi börjar när det förra seklet var ungt. I början av 1900-talet sade den kände socialdemokraten Fabian Månsson: ”Genom hvarje svensk sinnad mans ådror går en skälfning af raseri och man får en obetvinglig lust att tvätta sina händer i utländska skojares blod.” Tidningen Arbetet beskrev ”galizierna” som ”boskap, representerande det lägsta stadiet av varan – arbetskraft.” Galizier och andra slaviska folk fanns långt ner på utvecklingstrappan.

Sedan kan vi hoppa till riksdagsledamot, handelsminister, statssekreterare, statsminister och socialdemokraten Richard Sandler som tillsammans med andra slog fast att rashygien är en viktig del i den socialdemokratiska drömmen om folkhemmet och att ”Värdet av vårt lands befolkning är av sällsynt, oblandad ras kan knappast överskattas. Det är därför av betydelse att kontrollera invandring av folkslag, som ej till båtnad för oss låta sig sammanblandas med vår befolkning”

Till de mindre värda raserna räknades bl a judar, svarta och zigenare. ”Det säger sig självt att färgade raser under inga förhållanden – framför allt inte negrer – inte ens som tillfälliga besökare, utom i rena undantagsfall, bör äga tillträde till riket.”

Arthur Engberg var socialdemokratisk riksdagsman, ledamot av partistyrelsen, chefredaktör för tidningarna Arbetet m.m. Engberg var en av de främsta förespråkarna för inrättandet av det Rasbiologiska institutet. 1921 skrev Arthur Engberg en ledare i Arbetet (S) där han beskyllde judarna för att vara ”parasiter som underminerar och förbränner alla övriga raser, i sin erövring av världen har judendomen följt en målmedveten raspolitik” och ” det ligger i judendomens hela kynne att förbränna den germanska rasen.”

Samma år sade Engberg i Andra Kammaren ”Vi hava ju lyckan att äga en ras som ännu är ganska oförstörd, en ras som är bärare av mycket höga och mycket goda egenskaper. Men det underliga är ju att, medan vi är ytterst angelägna om att ha stamtavlor över våra hundar och hästar, så äro vi inte alls angelägna att se till huru vi skola bevara och skydda vår egna, svenska folkstock. ”

En annan fin herre var Ragnar Eriksson som var med och bildade den fascistiska Förbundet Det Nya Sverige enligt Mussolinos modell. Eriksson bytte senare namn till Edenman och blev minister i Tage Erlanders socialdemokratiska regering och sade”… det gör ingenting om man varit nazist i Uppsala bara man blir socialdemokrat när man kommer till Stockholm och får utsikt att placera sig bland innehavarna av makt, ära och härlighet…”

Minns ni Allan Vougt som var en socialdemokratins ledande politiker och tidningsmän. Försvarsminister, gruppordförande för (s), medlem av utrikesnämnden samt chefredaktör för Arbetet. 1925 publicerade Vougt en broschyr med titeln ”Rasbiologi och socialism”, där han hävdade att ”rasbiologin går att förena med socialism och inte bara bekräftar en konservativ världsbild.”

En viss Ragnar Linnér var medlem i Socialistiska Partiet och i Sveriges Nationella Förbund SNF och stred som frivillig i Waffen SS. Linnér gjorde senare karriär inom fackföreningsrörelsen. 1958 grundade han Sveriges socionomers riksförbund vars ordförande han var under åren 1958-1961. 1965 rekryterades han av socialdemokraten Hjalmar Mehr som kanslichef på barnavårdsnämnden i Stockholms stadshus

Tage Erlander var med och beordrade inventering av zigenare och tattare!

En av de mest namnkunniga socialdemokraterna med brunt förflutet är den gamle toppdiplomaten och f.d. ambassadören Sverker Åström.  Han gick direkt till UD 1939 efter studenten. I sina memoaren ”Ögonblick” har han dock glömt att han varit medlem i en nazistisk organisation och sa att jag har inga minnen av några eventuella kontakter med Sveriges Nationella Förbund och kan inte svara på några frågor om det. Sverker Åström verkar inte ha brutit helt med de  främlingsfientliga” I DN 1990 tyckte Åström att Sverige borde akta sig för att ta emot flyktingar från kulturer med så väsensfrämmande seder och bruk att de skulle ha svårt att anpassa sig i ett nordeuropeiskt land”

Per Albin Hansson, socialdemokraternas socialdemokrat slog redan 1921 fast i sitt första folkhemstal fast ”Sverige åt svenskarna”

Hela det politiska etablissemanget tiger om det som utspelades i Sverige då skaror av fascister och nazister ”roddare” rodde över de ”grumliga vattnen” och anslöt sig till ”rumsrena” partier. Otaliga ”roddare” gjorde karriär inom fackföreningsrörelsen, utbildningsväsendet, rättsväsendet, näringslivet, försvaret. m.m. Beror Mona Sahlins och andra socialdemokraters hätskhet mot Sverigedemokraterna på dåligt samvete för att det egna partiets nazistiska och rasistiska förflutna ska komma fram?

Alva Myrdal, svensk diplomat och toppsocialdemokrat bedrev ”förädling av folkmaterialet” med tvångssteriliseringar. Makthavarna (S) trodde allmänt att just ”undermåliga ynglade av sig” mer än ”vanligt folk.” Den raspolitik socialdemokraterna bedrivit får Sverigedemokraterna att framstå som antirasister!

Så här kan man hålla på, det finns hur många exempel som helst på att Sveriges före detta ledande parti i alla tider inte varit eller är ett dugg bättre än de Sverigedemokrater de idag kallar rasister.

Inte alls långt bort i tiden, 1989 införde regeringen Carlsson (S) ett totalstopp mot invandring. I det s.k. Luciabeslutet konstaterades att Sverige var ”FULLT” Redan då tillhörde en numera inte helt okänd socialdemokrat som heter Mona Sahlin partiets toppskikt och var tänkt att bli Carlsson efterträdare om inte en chokladbit kommit i vägen. Nåväl, totalstoppet mot invandring hävdes 1991 av en borgerlig regering.

Detta var en mycket, mycket kort version av socialdemokraternas rasistiska och nazistiska förflutna och det är väl inte så mycket att säga om mer än att dagens socialdemokrater och de andra partierna borde vara mycket, mycket försiktiga när de anklagar Sverigedemokraterna för att ha ett mörkt förflutet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Är det idag vi ska minnas att en socialdemokrat nominerade Hitler till Nobels fredspris?

 1. Ni har ju helt klart svalt betet och en hel ”historia” skriven av dom vinnande.

  Haha. allt svammel av sosse tidning hit och dit men inte ägandeskpet.

  Kroksnokarna är kända för att vrida och vända på allt. Antagligen såg dom Tysklands styrka och ville muta in sig som dom alltid gör innan dolken kommer fram.

  Kom inte dragandes med ”förintelsen”.
  Det finns så mycket info både böcker och dokumentärer plus alla dokument ryssarna tog som påvisar vilken lögn det är.

  Att folk tänker på rasens bästa är ju en förutsättning för dess existens.
  Homogent folk = homogen kultur = samma intressen = säkert land.
  Multikulti kan inte bli annat än skit.

  Nu får ni ta å läsa på gott folk.
  Dumburken har förslavat er förlänge.

 2. Det är en väldigt stark kampanj mot S märker jag. Väldigt många av SD s väljare kommer från S, varför jo partierna är ganska lika.

 3. Stefan vet allt om nazism..
  Fråga han ni nickedockor på SVT och ni på svensk press
  Sluta slicka uppåt fegisar

 4. Hatet mot SD har sin grund i att SD har kartlagt Sossarnas historia, som när den skärskådas visar sig vara allt annat än vacker!

 5. Aftonbladet har ältat och hånat dem som föreslog Donald Trump
  till fredspristagare, Trump har aldrig startat något krig, men det
  gjorde Adolf Hitler!

 6. Ja S kanske har drabbats av panikångest när de ser hur historien glider ifatt dem. Det obegripliga hatet mot SD kan orsakes av gamla generande krigsminnen, som inte går att värja sig inför. De vill helst kleta gammal ondska på SD. Nej jag hoppas vuxna ansvarsfulla politiker kan ta över styret av Sverige och påbörja en positiv och rättvisare utveckling av landet.

  • Hatet mot SD har sin grund i att SD har kartlagt Sossarnas historia, som när den skärskådas visar sig vara allt annat än vacker!

 7. Även om Nazitysklands ledning bestod av ett gäng sällsynt onda män så spelade de inte i högsta divisionen när det gäller att framkalla mänskligt lidande. De får se sig slagna av den ohotade tvåan med upp till tio gånger fler mänskliga offer som i sin tur få se sig slagen med en faktor två att ”vinnaren”. Stalin låg bakom runt 50 miljoner människors död bara överträffad i den kommunistiska delen av Mao med 75 miljoner döda. Ohotad etta ät Muhammed och hans efterföljare. Bortemot en kvarts miljard kan ha gått en för tidig död till mötes men så har de hållit på längre. Till skillnad mot de andra på ”prispallen” så har dock många av deras offer tillhört samma sekt fast med lite annan inriktning.

  Nazismen dog med Hitler 1945. Det är bara media som uppfattar att liket rör sig. De två andra lever i högsta välmåga och sprider sig till dittills oberörda delar av världen. Tyvärr.

 8. Om man läser original-förslagstexten från januari 1939

  http://runeberg.org/tiden/1939/0134.html

  så är det ju uppenbart att denna är seriöst menad och formulerad som en hyllning till Hitler. Den tillkom som en reaktion på att Chamberlain nominerats för dennes agerande med Hitler, där Brandt ansåg att äran för freden skulle tillkomma Hitler.

  Att sedan när Hitler-masken fallit, Brandt tvingades göra avbön och avgå i efterhand, är ju bara realpolitik.

  Sorglig (men knappas oväntat) att socialdemokraterna reviderat historien och påstår att nominerandet var i form av en ironi.

  Ja, sossarnas historia gömmer många bedrövliga lik.

 9. Vad är det för fel på Svensken som röstar på detta skitparti med sin egen agenda!
  Kommer aldrig bli bättre med Sossar i dagens Sverige!!!

 10. Inte överraskande.
  Nazism (förkortning för nationalsocialism), är ju bara en nationalistisk variant av socialism där den mest utbredda är international socialism.
  Vänstern har med hjälp av media varit framgångsrik i att göra förkortningen ”nazism” allenarådande för att dölja att nazism också är socialistisk.

  • Det beror nog på hur långt tillbaka släktträdet går… jag kommer nog bli stämplad som utlänning eftersom min släkt kom till sverige 1532…

 11. Ha, ha…… Det är dråpligt!

  Detta förbaskade (S) som gång efter gång, likt en gammaldags vinylskiva som hakat upp sig i samma spår, rabblar om de avskyvärda Sverigedemokraterna och deras rötter.

Kommentera