Rekordhög andel fattiga svenskar

INRIKES. Sommaren 2013 talade Stefan Löfven i Almedalen om att ”sluta de klyftor som river isär Sverige” och 2014 från samma scen: ”Ojämlikheten – den sliter isär Sverige”, rösta på socialdemokraterna för Sverige håller på att gå sönder. Tillräckligt många trodde på Stefan Löfven och socialdemokraterna och nu har de haft makten sedan den 3 oktober 2014, i över sex år.

Socialdemokraterna vill vara en humanitär stormakt för utlänningar…

Nu ser vi resultatet av socialdemokratisk politik. Andelen svenskar med låg ekonomisk standard fortsätter att öka och nådde 2019 den högsta nivån hittills, över 15 procent av befolkningen, enligt siffror från Statistiska centralbyrån (SCB).

Bland grupper med störst andel fattiga, låg ekonomisk standard, finns ensamstående kvinnor över 80 år, 41 procent, och barn (0-19 år), 20 procent.

Inkomstskillnaderna ökade något under 2019, enligt den så kallade ginikoefficienten, men låg ändå lägre än under åren 2015-2017, enligt SCB.

Med låg ekonomisk standard menas andelen personer som lever i hushåll vars standard är mindre än 60 procent av medianvärdet i befolkningen, enligt SCB:s definition.

– Pettersson säger att på område efter område utmärker sig Sverige och Löfvens löften om trygghet spricker på alla eller nästan alla områden. S har misslyckats med pensioner, skolan, arbetslösheten, vården osv.

Undrar vad det är som kostar så svenskarna blir fattiga?

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Rekordhög andel fattiga svenskar

 1. Sossar är makgalna det vet vi…skiter i folket som arbetar och sliter..
  Men dom är inte ensamma..titta bakåt..vi har bara haft
  Maktgalna individer i minst 40 år..
  Själv tänker jag på Estonia bidlt

 2. Dagens svenska pensionärer har i många
  fall arbetat från 16 årsåldern. Trots ca
  50 års arbete med höga skatter, ingen VAB
  o andra förmåner räcker bara pensionen
  för dem till ett liv på yttersta marginalen.
  Arma land.

 3. Det enda man kan känna för denna s.k.statsminister och hans anhang är totalt förakt. Förljugenhet, förnekande och helt utan verklighetsförankring.

 4. Samtidigt kan vi på Samhällsnytt läsa att Sverige tog emot flest kvotflyktingar i världen efter USA. Vilket i sig är överraskande då enligt gammelmedia USA hade både stängda gränser och en rasist till president.

  Vi kan konstatera att politikerna skiter i oss. De håller på med sitt godhetsknarkande i eskalerande doser. Förr räckte det med ett par tusen ekonomiska migranter om året för dem att känna sig goda. Numera krävs det ett par tusen i veckan. På samma vis som alkoholisten och narkomaner struntar i allt annat för att få sig ett rus har landets politiker slutar upp att bry sig om landet och invånarna.

  • Mycket lätt vara (s)lösaktig med andras pengar. Eko!

   Förstår särskilt unga.. att deras pengar går till (s)kattebetald bidrag(s)migration?

 5. Socialdemokraternas har själva skapat ett mardröms Sverige. De gick till val för några år sedan med dessa filmer som
  Roy Andersson regisserade. https://youtu.be/Uza0ElZhTBQ
  Skräcksenariet var att så här kommer det bli om inte socialdemokraterna vinner valet. Det har blivit dom själva som står för det Svenska förfallet. Filmen är tyvärr på ytuben och det kan vara då att filmen har klassats som olämplig om det finns nätverks restriktioner.

 6. Ja men man måste tillstå att deras privata ekonomier har dom lyckats bra med, statsministerns egen lön har han lyckats fördubbla sen han blev statsminister, och nickedockorna i regeringen har också fått det bättre,
  vi andra har bara fått ett sämre samhälle som kostar mer för varje år,
  deras uppgift verkar att ha blivit att dom vill höja standarden i alla andra länder på fattiga Svenskars bekostnad? Där fick ni, ni som röstar socialistiskt för det har ni gjort i alla år, oavsett hur politiken har blivit?

  Aldrig har det ljugits så mycket från en sittande regering som det görs idag, men tyvärr verkar många att svälja det ändå!??

 7. Prova att gå en sen kväll på det fashionabla Östermalm där ligger det mängder med hemlösa i sovsäckar kring stureplan. Men skänka miljarder till shitholcountrys går bara fint. Och satsa miljarder genom åren i olika integrationsprojekt på de som inte vill integreras går också fint. Men inte ett korvöre finns över till våra egna utsatta. Skäms över detta land. Måtte vi få en bättre regering 2022.

 8. Som Skåning klarar sig Stenbock ”nock ändå”…
  Men skulle jag leva av den årliga ”pensionsökningen (i mitt fall knappa 70:- Sek/mån),lär jag ha varit betydligt magrare.
  Årets inflation o. fördyrade matkostnader ligger på c:a 3%, hyresökningen i mitt fall kring 160:- /mån.Alltså årligen ett klart minus.
  Tur man inte har så lång tid kvar på jorden…

  • @Stenbock Mycket tydlig vardagsbeskrivning.
   Bra för många att läsa och försöka förstå att de även själva kommer bli än mer fattiga pga politiken. Du är en person som tyvärr betalar priset för migrationen.

   Byt ideologi mot verklighet.
   Bryt skatteplundringen.
   Byt regering 2022!

Kommentera