Eliasson har en fallskärm till!


KORRUPTION. Dan Eliasson, före detta generaldirektör för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, fick som bekant ”sparken” efter att det avslöjats att han rest till Kanarieöarna över jul och nyår, enligt Expressen.

Steget Efter

Eliassons ”avsked” innebär att han blir placerad på justitiedepartementets enhet för Samhällets Krisberedskap, SSK, i två år, från 1 januari 2021 tills hans förordnande löper ut den 31 december 2022. Detta med bibehållen lön 162.500 kronor i månaden.

Inte nog med det, erbjuder inte regeringen honom ett nytt jobb när förordnandet löper ut så är Dan Eliasson garanterad en inkomstgaranti enligt ett regeringsbeslut från den 7 januari i år, där det framgår att Eliasson är placerad som generaldirektör i regeringskansliet till och med 31 december 2022 när hans förordnande löper ut.

Steget Efter

I regeringsbeslutet, som är undertecknat av inrikesminister Mikael Damberg, står det att ”anställningen omfattas av bestämmelserna i förordningen (2003:55) om avgångsförmåner för vissa arbetstagare med statlig chefsanställning”. Den totala inkomstgarantin skulle gälla under 42 månader och är därmed värd närmare 3,8 miljoner kronor. Om han får annat jobb sker avräkning mot detta.

-Pettersson noterar att Dan Eliasson då sammanlagt får c:a 7,7 miljoner efter att hann fått sparken för sin resa till Kanarieöarna som enligt honom själv var nödvändig…

Steget Efter. Dan Eliasson hoppar mot fyra miljoner.

Naturligtvis är inte dessa orimliga avtal Eliassons fel, utan det borde debatteras i riksdagen så vi får veta vilka politiker som är för och emot. Sedan uppstår i varje fall hos mig att Eliasson har hållhakar på fler än en politiker.

Om Dan Eliasson på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


12 responses to “Eliasson har en fallskärm till!

 • Lisa.

  Jag tycker nog att de löneökningar som regeringsmedlemmarna tar, borde vara riktmärke för fackföreningarna.

  Gilla

 • Rädd

  Ja dessa ersättningar borde debatteras i riksdagen. Vissa politiker försöker dra nytta av situationen, tex ”sparka Eliasson” men varför vill de inte debattera grundproblemet med alldeles för höga ersättningar.

  Gilla

 • Tony

  Han är en odräglig samhällstjyv som blir belönad av
  liknande samhällstjyvar, ungefär som det är deras egna
  pengar. Vänskapskorruption borde va förbjudit i Sverige ,
  något som Morgan Johansson borde jobba för, men han
  jagar heller folkets åsikter? Ut med patrasket!

  Gilla

 • Fjodor

  Eliasson möjlkar skatteslavarna fram tills pensionsdagen. Det är antagligen vad dess 42 månader syftar till för att kunna maximera pensionsuttaget.

  Gilla

 • eugenecork


  undrar om Tullen kollade hans bagage innan
  han smugglades ut bakvägen…eller har han
  någon sorts Diplomatpass månntro?

  Gilla

 • #19stereo53#

  Finns det ingen motpart när dessa tvivelaktiga avtal sluts … eller hittas på?
  Finns ingen som har bemyndigande att ifrågasätta om det sker på rätt sätt?
  Var finns det underlag som kan läsas av gemene man hur detta skall skötas, och hur det inte får skötas?

  Gillad av 1 person

 • Kattsand

  Vad får vi för pengarna? Varför skall just han ha sådana privilegier?

  Gillad av 1 person

 • Kent

  Det är helt orimligt att någon som är så totalt inkompetent som Dan Eliasson överhuvudtaget kan få något annat än en fot i röven och få alla förmåner indragna på direkten. Det skulle också ställas ett skadeståndskrav på åtskilliga miljoner.
  Att högsta chefen bara drar på semester utan att meddela personalen och inte tar ut semester dagar utan sparar semester dagarna till en stor fallskärm.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: