Ygeman ljuger öppet i SVT


INRIKES. Energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman (S) och SD-ledaren Jimmie Åkesson rök ihop i SVT:s Agenda under en debatt om tonen i sociala medier.

Nuvarande energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman (S)

Direkt i inblandningen sa Anders Ygeman att Åkesson vill ge Donald Trump Nobels fredspris vilket fick SD-ledaren att ilskna till. ”Ovärdigt” och ren lögn, menade Jimmie Åkesson. – Anders Ygeman spydde nyss ur sig halvsanningar och massa trams.

Bakgrunden till debatten var beslutet från Twitter om att stänga ner Donald Trumps konto efter stormningen av den amerikanska kongressen. Åkesson menar att det var ett felaktigt beslut, medan Ygeman tycker att det var rätt.

– Pettersson säger att Anders Ygeman (S) är som Morgan Johansson (S) och Annika Strandhäll (S), totalt opålitliga…

SVT PLAY

Jimmie Åkesson, Sverigedemokraternas partiledare, Foto: News Øresund, Johan Wessman.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


23 responses to “Ygeman ljuger öppet i SVT

 • Peppe

  SARKASM – tydl en svårligen framförd konst..

  Gilla

 • Jimmie Åkesson intervjuas efter SVT Agenda | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] & YTTRANDEFRIHET. Emmie på Riks intervjuar Jimmie Åkesson efter gårdagens SVT Agenda debatt mot digitaliseringsminister Anders Ygeman där man diskuterade yttrandefrihet och synen på rätten […]

  Gilla

 • Peppe

  En interligent kille.

  Gilla

 • Dängrot

  Varken Ygeman och resten av regeringen ska inte ta ordet DEMOKRATI i sin mun.
  Att UTESLUTA 20% av den svenska väljarkåren.
  Att utesluta vissa i debatten, att inte prata med, oavsett meningsmotståndare, är en skymf mot demokratin i sin ursprungliga form.
  Detta, om något, är den största grogrunden till polarisering.
  Vakna Sverige !

  Gilla

 • Pålsjö

  Kulturradikala Magasinet Arena intervjuade Anders Ygeman 2016, med titel – ”Betongsossens återkomst”:
  ”Anders Ygeman har utöver sin politiska karriär endast jobbat ett och ett halvt år som butiksbiträde på Konsum och gjort en snabb vända som ordförande för den lokala fackklubben. Det gör honom till ett typexempel på den i allmänhetens ögon så föraktade broilern”

  Anders Ygeman: ”Vi kan pressa tillbaka arbetslösheten, vi kan vända skolresultaten, vi kan sluta klyftorna. Kombinerar vi det med områden där Sverige går framåt nu, som inom life science, it, (m.m.) och utvecklingen av det mångkulturella samhället med alla som kommer hit nu, då kan Sverige bli jätteschyst.”

  Gilla

  • Anderssonskan

   Från statsministerkandidat till vanlig sossesopa , en karriär skapad helt på egen hand . Nu platsar han hos M. Johansson , Strandhäll , Palm och några till . Trodde det var utsålt på den läktaren .

   Gilla

 • Moberg

  Det finns ett fåtal socialdemokrater jag anser raka, ärliga i sin framtoning i det fåtalet innefattas ingen av sosseministrarna i Regeringen som får komma till tals.
  Ygeman är obehagligt arrogant helt i stil med sin chef, lille Steffe som står i vår Riksdag och säger att SD är i grunden ett fascistiskt parti.
  Återigen ett ordspråk som här kan användas ”sådan herre, sådan hund.”

  Gilla

 • Peter de Mander

  Trist att se en minister sänka sig hela tiden så lågt som i den här korta debatten… Inte nog med att häver ur sig rena osanningar och vinklar det som att Åkesson tycker vissa saker utan det är tydligen helt OK att han och hans regeringskollegor får säga vad som helst och det verkar vara helt OK men så fort en tweet inte passar från oppositionen så ska Jimmie stå till svars. Det enda positiva ur Ygemans mun idag var att han åtminstone yttrade att han i princip håller med om att technolegenden har för mycket makt i yttrandefrihetsfrågan… men som sagt… Det var ju bara munnen som sa det… verkligheten ser helt annorlunda ut och jag räds vilka direktiv polisen har fått och kommer få med ”pandemilagen” som ursäkt.

  Tack och lov att Åkesson sopade mattan med honom… det är det ”kriget” Åkesson har hänsyftat till… Vi må stå upp mot sosseriet, snedvridningarna och alla lögner… (och ja…. må Ygeman drabbas av strömavbrott)

  Gillad av 1 person

 • per22

  När en politiker har så dåliga fakta som Ygeman har att komma med, då måste han tydligen ljuga för att ha något att säga.

  Gillad av 1 person

 • Niklas R

  Hur vet man när en sosse ljuger?
  Sossen öppnar käften och pratar.

  Gilla

 • Fred

  Ygeman inleder debatten på absolut lägsta nivå ej värdigt en minister med lögner, halvsanningar och fultolkningar. Han får svar på tal av Åkesson och vänder det då till Åkesson bidrar till lågt debattklimat. Skrämmande att se hur en minister kan debattera så fult och obehindrat live i SVT. Det tyder på självförtroende, ett självförtroende som byggts upp under många år med hjälp av SVT och övriga journalister som alltid låtit de komma undan.

  Det är en lögn att vi får de politiker (och journalister) vi förtjänar. En magstark lögn.

  Gilla

 • Jörgen filipsson

  Denna dåre har dessutom stängt ner Ringhals1 måtte strömavbrotten drabba Stockholm

  Gilla

  • messkalle

   Tyvärr drabbar det inte bara socialdemokrater i E-område E3 och E4.. Men vi hoppas att Stockholm försvinner som Skåne försvann år 1979.

   Gilla

 • Kungen

  DET GÖR ALLA SOSSAR. DET ÄR DET ENDA DOM KAN. DOM HAR ALLTID RÄTT OCH ALLA SKA TYCKA SOM DOM. PATETISKA SVIN 👎👎

  Gilla

 • Zero8

  Erik Brandy nominerade 1939 Adolf Hitler till Nobels Fredspris
  Erik var då rikstadsman för Sossarna

  Gilla

 • Mike E

  Ygeman, Morgan Johansson och Annika Strandhäll kan tillåta sig att ljuga och vara totalt opålitliga eftersom de har Sveriges lögnaktiga och vänstervridna journalistår på sin sida.

  Gilla

 • Karlsson

  Sossar har en väldigt sneaky retorik där man klistrar epitet och åsikter på andra hej vilt och de senaste åren har de börjat kombinera detta med rena lögner och uppenbart medvetna misstolkningar.

  De debatterar inte längre, de utövar verbala härskartekniker.

  Det är ett långt fall ner från deras höga hästar, måtte svensken vakna nu så vi får se dem smacka i betongen 2022.

  Gilla

 • SVENSK

  Om man ska se det positivt så är det enda vettiga han har gjort det som inträffade 1994!

  Gillad av 1 person

  • Jenny Ek (wadyr)

   Vilket ju indirekt gör honom till en sdare eftersom de var emot eu då 😉😁

   Gilla

  • Peter de Mander

   Det lilla förståndet han hade 1994 har totalt försvunnit efter ”programmeringen” i sosseledningen. För övrigt kolla in SD representanterna i EU parlamentet… speciellt Charlie Weimers… snacka om att gå upp i högvarv och åtminstone röra om i talarstolen i Bryssel… mer sådant… (jag saknar Nigel Farage)

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: