Spänningar mellan Kina och Taiwan


UTRIKES. Kina har för andra dagen i rad genomfört omfattande flygövningar i ett område som Taiwan betraktar som en del av sin luftförsvarszon, skriver Reuters.

Enligt Taiwans försvarsdepartement flög femton kinesiska flygplan, varav tolv stridsflygplan, in över ett området under söndagen. På lördagen hade åtta kinesiska bombflygplan och fyra stridsflygplan flugit i området.

Som en reaktion på Kinas agerande upprepade president Joe Bidens nytillträdda administration på söndagen USA:s budskap om att landet står bakom Taiwan i konflikten med Peking och en grupp med amerikanska marinfartyg anlände under söndagen till Sydkinesiska havet.

Fartygen leds av hangarfartyget USS Theodore Roosevelt och är enligt USA på plats i Sydkinesiska havet för att genomföra rutinmässiga uppdrag för att ”säkerställa havets frihet, bygga partnerskap och främja sjösäkerhet”.

USS Theodore Roosevelt foto: U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist Seaman Kaylianna Genier.

Kina har upprepade gånger klagat över att amerikanska fartyg närmat sig öar som ockuperats av Kina i Sydkinesiska havet.

-Pettersson säger att det är ingen ny konflikt. Det kan vara Kina som testar USA:s nya presidenten…

Kina har byggt konstgjorda öar, hundratals mil hemifrån på vatten de inte har rätt till, på rev i Sydkinesiska havet mellan Vietnam och Filippinerna som de använder som militärbaser. Grannländerna är inte glada men miljörörelsen är tyst.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


2 responses to “Spänningar mellan Kina och Taiwan

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: