83-årig kvinna rånad och omkullknuffad av rumänsk tiggare

VÅLDSVÅGEN. När den 83-åriga kvinnan tog ut en hundralapp från bankomaten lurpassade en tjuv bakom henne. När mannen slet sedeln ur hennes hand föll kvinnan och slog huvudet i gatan. Nu ställs mannen inför rätta – efter att ett vittne pekat ut honom, rapporterar Sydsvenskan bakom betalvägg.

Övervakningsfilm fångade hur en man stod bakom en 83-årig kvinna i bankomatkön – och sedan slet en hundralapp ur hennes hand så att hon föll till marken. Bild: Polisens förundersökning.

Nu ställs en 45-årig man inför rätta för grov stöld och misshandel. Mannen är dömd för tillgreppsbrott sedan tidigare. Assistentåklagare Sofie Alkeberg yrkar även på att 45-åringen, som är medborgare i ett annat europeiskt land, ska utvisas från Sverige i fem år.

Ardalan Shekarabi (S)

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “83-årig kvinna rånad och omkullknuffad av rumänsk tiggare

 1. Ytterligare en plats man vill stryka för ev. trevliga semesterbesök. Sverige verkar drälla av primitiva kriminella stråtrövare. Myndigheterna tycks jobba intensivt vidare med att stärka upp den sidan. Framtiden mörknar för Sverige. Kan någon förstå regeringens och dess myndigheters planer?

 2. Han är tydligen zigenar…. EU-migrant.
  Ni vet dom som klagar på att folk har åsikter (”fördomar…”) om dem, och deras brottslighet.

 3. Var varit i Polen och Österrike innan pandemi… Inte en enda tiggare någonstans… det känns så att alla sådana samlas just i Sverige… Känns det så ofräscht på något sätt… trots att jag inte har något emot romer som människor överhuvudtaget

  • Ja när aset är så ondskefull att han knuffar omkull en
   gammal tant ner stenläggningen har han inte här o göra
   någonsin.

 4. Misstänkta kvinnan i förhör: ”Oförstående till anklagelserna”
  UPPDATERAD IGÅR 17:16PUBLICERAD IGÅR 06:03
  En man och en kvinna är anhållna misstänkta för mord på en äldre man utanför Rödeby i Karlskrona kommun. Mordet ska ha inträffat någon gång under helgen, men den avlidne hittades under söndagen.

  https://www.svtstatic.se/image/wide/992/11802170/1483532266

  Vet du mer? Hör av dig till SVT Nyheter Blekinge

  **********************************************
  Vet mer. Jag vet att mannen och kvinnan var z1genare. Jag vet också att kvinnan har/hade minst åtta facebook-konton. Min sambo kallar dem för tattare men det är skit samma!

  Ska jag tipsa SVT Nyheter Blekinge? Ska jag tipsa Mark Zuckerberg på samma gång?

  • Apropå Anderssons mening: ”zigenare eller tattare, skit samma”…
   Etnologiprofessor Karl-Olov Arnstberg är expert i frågor rörande romer, har forskat om dem i många år och säger följande, citat:

   ”Mitt jobb som forskare är att söka sanningen. Inte frisera, inte skönmåla. Jag ville visa att många romer lever skitliv. Men vems fel är det? Jag vågar påstå att ingen annan grupp har fått så mycket positiv särbehandling av myndigheterna sedan slutet av 1960-talet – i stort sett utan resultat. Romerna lever i en försvarskultur. De vill inte leva som vi, och detta kostar dem oerhört mycket. Det är en mycket stark kultur, men den är inte framgångsrik i den meningen att den ger romerna ett bra liv. Frågar du många andra människor, så är det alltid någon annans fel att romerna har det som de har det. Det är inte politiskt korrekt att säga det jag säger.”

   (Ur artikel i Forskning & Framsteg: ”De undflyende romerna”.
   https://fof.se/tidning/2011/3/artikel/de-undflyende-romerna

   • Det finns fler i Rödeby. Zigenare eller tattare går på ett ut för min del. Kärt barn har många namn. Det här bägge visar flagg på Facebook. Jag kallar inte dem resande. 700 meter är inte mycket till resa. Det kanske till och med inte var längre att de orkade gå.

    OBS De misstänkta är bara misstänkta. Båda nekar inblandning. Kvinnan är helt oförstående. Ingen är dömd.

   • Det var i nådens år 1512 som greve Antonius kom till Stockholm. Greve Antonius och hans sällskap verkar ha blivit väl mottagna när de anlände till Stockholm 1512. Det dröjde dock inte länge innan attityden till främlingarna hårdnade. Redan 1515 berättar tänkeböckerna att ”tattarna ingalunda fick stanna inom stadens hank och stör, och detta för deras skalkhets skull”. Ordet skalk är synonymt med skälm eller skurk.

    https://petterssonsblogg.se/2018/12/19/nar-greve-antonius-kom-till-sverige-2/

   • De är inte EU-migranter. De är svenska zigenare. Att det inte är lönt att tipsa SVT är ett understement. De vet naturligtvis. Att de frågar efter tips är bara för att förvilla fienden. Fienden är vi som betalar deras löner.

 5. Tiggare som spanar i anslutning till bankomater och kassor där äldre behöver ta fram plånboken borde förbjudas.

 6. Håller med föregående talare… utvisning på livstid… den mannen har inget att göra i Sverige… och det gäller alla som kommer hit och begår brott… äntligen en åklagare som yrkar på utvisning… det skall dock vara permanent.

 7. trevligt med en åklagare som yrkar på utvisning
  men endast i 5 år….
  jaja dryga 80 % av Abzurdistans röstberättigade vill ju ha det så här

  • Spelar ingen roll för ingen har koll på det.
   Kastrering och amputering av handen som muslimerna gör.

   • Inte när det gäller stöld från ”kufarer” där resonerar dom som så att otrogna får skylla sig själva… Allah ger till dom trogna… läs koranen plus hadditerna och börja förstå… vi är redan körda… det betyder dock inte att vi ska vakna och sätta hårt emot hårt

Kommentera