Omöjligt säga vad vi kunde gjort annorlunda

ANSVAR & PANDEMI. Socialminister Lena Hallengren (S) kan inte svara på vad som borde ha gjorts annorlunda för att minska smittspridningen bland äldre i våras. Hon fick frågan på söndagskvällen i SVT:s coronaspecial, skriver Världen Idag.

Steget Efter

I programmet förnekade både socialminister Lena Hallengren och statsepidemiolog Anders Tegnell att flockimmunitet var den svenska strategin, detta trots att mejlutväxling visat att så var fallet.

Förra veckan passerade Sverige 10 000 coronarelaterade dödsfall. Samtidigt har Norge haft drygt 500 dödsfall medan Finland haft drygt 600.

I söndagskvällens coronaspecial i SVT:s Agenda framstod det att varken regeringen eller Folkhälsomyndigheten idkar särskilt mycket självkritik för den svenska, mer mjuka, strategin.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “Omöjligt säga vad vi kunde gjort annorlunda

 1. Såg SVT coronaprogram i söndags. Tycker det är konstigt att ingen explicit ställde frågan om vem som beslutade och bär ansvaret för att Sverige inte skulle följa WHOs och ECDCs rekommendationer som övriga länder i Europa gjorde.

 2. Var så snäll. Önska inte att regimen ska stänga ner samhället och ta i med hårdare tag. Ge inte regimen utrymme att växa sig starkare. Klaga på dålig förberedelse, sjukvård, prioriteringar mm. Men be dem inte ta i med hårdare metoder mot fria människor. Det tolkar de som att utrymmet är fritt att införa nya socialistiska lagar.

 3. På sätt och vis ligger det lite i vad Lena Hallengren säger. Men inte på det sätt som hon vill att det ska tolkas.

  Jag har länge grubblat över hur det kommer sig att regeringar oavsett partifärg väljer att fortsätta med den för landet katastrofala massimporten av ekonomiska migranter. Sverige har delat ut runt 2,5 miljoner uppehållstillstånd sedan 1980. Vi vet att många av dem gått till individer som efter sju, åtta år kanske bara arbetat en enda timma per vecka som är det statistiska kriteriet för att räknas som arbetande. Vi vet också att mer än hälften inte ens ha gjort det.

  Staten är frikostig med att dela ut uppehållstillstånd men har samtidigt begränsat sitt åtagande gentemot kommunerna till två år. Trots detta har statens kostnader uppgått till kostnaden för försvaret gånger två. Då kan var och en räkna ut vad kommunernas kostnader blir. För att klara detta har kommunerna skurit ner på nästan alla övriga områden vilket fått fatala konsekvenser i pandemin.

  Johan Westerholm har visat att det finns ett avtal mellan sossarna och det muslimska brödraskapet. Man kan undra vilka övriga avtal som finns mellan politiska partier och främmande makter.

  • Just precis, vad är där för mening med att stänga ner stora
   delar av landet, ta in ett visst antal i matställen och på
   andra platser, när man flyger ner o hämtar in fulla flygplan
   med folk som vi inte känner till ett dugg om, o knappast vet
   vad dom bär på för sjukdomar och smitta, detta mitt i en
   pandemi, det ger ett oseriöst intryck när man försöker att
   få andra människor att hålla avstånd????????
   Hur ska man få förtroende för ett sådant agerande?

   Och varför påtalas detta inte i Media radio o TV ?

 4. Att ta livet av 10 000 svenska medborgare är peanuts, inget har högre rang än den påhittade asylrätten.

  • Men i den asylrätten står inget om att man ska flyga över
   tio olika länder, utan att man ska söka asyl i första säkra land!

 5. Närmare sanningen är nedmonteringen av intensivvård Från över 4300 platser till ca 650. Det har sparats i årtionden i sjukvården. Hur många sjuksköterskor har slutat, sökt jobb i Norge eller Danmark?
  Redan innan pandemin ställdes operationer in på grund av material brist.
  Hur många av de har dött av den orsaken och som sen klassas som C-19 med ett prov som visar 95% fel?

  • Vilken idiot gjorde tummen Ner på det ?
   Det är ju officiella Fakta-siffror ifrån Myndigheterna! Militära IV-platser + Normala platser + Nöd platser…

   Säker på att det är 650? Är det inte 513?

 6. Folk verkar tycka massor om alla fel o annat som gjorts i coronan och dess spår. Vi får väl se om ett par tre år när ordentliga utvärderingar finns.
  Men ett par saker kunde vi gjort. Först importerat hela Afrika och sen hela Mellan Östern, slutligen hela Afghanistan, För vi bygger inga murar och vi har ju oändliga vidder här i Arktis. Det hade blivit en superduper ekonomi i gamla Sverige. Och om vi lägger ner alla kärnkraftverk plus vattenkraften så är vi ”home free”. Nu tycker jag vi knaprar vidare på renlav och djupfrysta insekter, men ser glada ut!. Och till sist inför vi inte hårda språkkrav, eller gör vi det? Släpp fångarna loss!

 7. Äntligen så får vi se och höra regeringens okunskap etc. När vägen är skottad så är det lätt, om inte så framkommer okunskapen🤔?

 8. En nonchalans. Ett hån med en närmast sadistisk ton. Floskelvågen har tagit fart igen i maktens korridorer. Igår kunde man i MSN ta del av Tegnells analys : ”Ingen såg det komma”. Detta uttalande var så infantilt korkat att t.o.m. MSN tog bort det efter en stund. Politruken Tegnell blev av regimen utsedd till att ta smällarna när misslyckandet blev ett faktum. Han skulle då inrikta sig på att skydda partiet. Nu när t.o.m. SVT flåsar honom i nacken, så väljer han att spilla sitt sista krut på att dämpa sitt eget fall. Någon ånger är icke att finna. Ej heller någon ödmjukhet, relaterat till den medvetna slakten av våra gamlingar. Och likadant är det med kollegan Carlsson. Stefan och Lena stämmer båda in i samma lovsång över sin egen insats. Man blir faktiskt illamående, men det är ju ändå, ännu så länge lindrigt jämfört med att dö i pesten…Stefan har i och med sitt privata agerande och de patetiska bortförklaringarna, banat vägen för ett rejält mått av dekadens bland de vilsekomna skarorna efter att de fått sina sprutor. De kommer att agera som om faran var över. För kan Stefan så kan vi. Fjärde vågen blir då etter värre. Dum, dummare, dummast…

 9. Kan 88 814 beviljade permanenta uppehållstillstånd för år 2020 utan krav på karantän möjligen påverka de höga dödstalen?

 10. Det var många insändare om att flyget skulle behövt stoppas från Kina och Mellanöstern i december 2019.
  Verkar amatörmässigt att de skyller på tidigare regeringar om äldreboenden. Som vanligt trögfattade sossar fattar inte att det är regeringens ansvar att ändra det som inte fungerar. Sossarna gjorde äldreboendet till koncentrationsläger. Vem kan överleva det?

  • Men vita människor har 0 människovärde och 0 rätt till liv, jämfört med afroafrikas asylrätt till all inclusive här på polcirkeln.

   • Men i den asylrätten står inget om att man ska flyga över
    tio olika länder, utan att man ska söka asyl i första säkra land!

Kommentera