Aftonbladets språkbruk är fantastiskt

MEDIA. Det finns många exempel på medias fantastiska språkbruk.

 • Invandrargäng som slåss är ”grupperingar”.
 • Unga män som slåss med kniv blir ”stickskadade”
 • Demokratiskt valda politiker och deras sympatisörer som inte håller med media är ”rasister och nazister”
 • Aktivist är en vänsteranhängare som anfaller demokratiska ställningstaganden och/eller partiföreträdare.
 • Arbetarparti är ett parti som för hundra år sedan (ungefär när bröderna Wright flög för första gången) slogs för allmän och lika rösträtt samt drägliga arbetsvillkor i arbetslivet, men numera tycker att alla ska ha höga och feta bidrag som betalas av någon annan.
 • ”Orten” är beteckning på stadsdel eller bostadsområde där en tidigare homogen svensk befolkning körts bort av andra etniska grupper.
 • Ensamkommande barn är till 90 % unga män i åldern 18-35 år från Afrika eller Västasien som försöker bluffa till sig PUT.

Det är bara några exempel, fler i vår ordbok…

Snösmockor, arktisk iskyla och klass 3-varningar beskriver den här veckans väder bra. Men den snön som föll över Sverige ser nu ut att ligga i riskzonen när snösmockorna byts ut mot tösnytingar.

Det är alltså Aftonbladet som beskriver vanligt vinterväder med dessa ord precis som snö och tö är en sensation i januari…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Aftonbladets språkbruk är fantastiskt

 1. Vad innebär hatretorik? Är hatretorik olagligt?

  ”Coronapåståenden och hatretorik fick Youtube att släcka Swebbtv”

  Är Coronapåståenden olagliga?

 2. Är det något som borde stängas ner så är det aftonbladet. Dom spyr ut lögner dagligen utan att bli emotsagda. Dom publicerar enbart sina egna åsikter. Inte opartiska nyheter som väl är meningen. Tyvärr är 98% av journalisterna vänstervridna och dom kan inte ta in fakta p.g av en hjärnskada som förhindrar dom att se och höra vad som händer

 3. För att inte tala om när det är ”Sjuuukt bra” eller ”Sjuuukt dåligt”. Men rekordet måste väl ändå vara när någon känner sig ”Sjuuukt Frisk”.

  • Eller ”grymt” snäll! Eller nåt mycket vanligt och irriterande, när journalister och folk skriver nyval, för det heter inte nyval, begreppet finns inte i grundlagen, det heter extra val enligt grundlagen. Journalister kommer hela tiden med nya hitte-på-ord.

   • När du nyktrat till i morgon eftermiddag så kommer du se att jag inte påstått det är olagligt. Språkbruk är varken lagligt eller olagligt sörru. Så, så, fortsätt nu supa vidare, tuffing.

   • Elvis 17 01 2021 at 21:37

    Hur val till riksdagen regleras i grundlagen, i regeringsformen närmre bestämt. Det finns ordinarie val, omval och extra val. Nyval förekommer inte val förekommer inte i val till vårt parlament. Nyval finns i bland annat i Danmark och Storbritannien.

    Läs på innan du vräker ur dig otidigheter!

Kommentera