Sabunis ultimatum till Löfven om migrationen


INVANDRING. Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni kräver att regeringen drar tillbaka de migrationsförslag som skickades på remiss i december. Det handlar bland annat om en ny humanitär skyddsgrund som inte fanns med i Migrationskommitténs betänkande, skriver Expressen.

Nyamko Sabuni, pressbild Liberalerna

Sabuni menar att förslagen bryter mot Januariavtalet eftersom en ökad invandring kommer att påverka kommande budgetar.

– Vi räknar med att de respekterar budgetsamarbetet och drar tillbaka den proposition som de planerar att lägga fram, säger Nyamko Sabuni (L).

-Pettersson säger att regeringen Löfven har pratat om minskad invandring sedan hösten 2015 men det har stannat vid prat som mycket annat…

 • Den första januari skulle det ha införts ett förbud mot mobiler i klassrummen, men den nya lagstiftningen är ännu inte på plats. ”Socialdemokraterna har svårt att prioritera skolan”

Beviljade uppehållstillstånd enligt Migrationsverket:

2020 Totalt 88.814 varav asyl 10.409
2019 Totalt 119.568 varav asyl 19.201
2018 Totalt 133.025 varav asyl 23.377
2017 Totalt 135.686 varav asyl 36.607
2016 Totalt 150.535 varav asyl 71.571
2015 Totalt 109.235 varav asyl 36.462

Alltså 736.863 permanenta uppehållstillstånd sedan Stefan Löfven (S) blev statsminister och Morgan Johansson (S) minister hösten 2014 och i år 88.814 permanenta uppehållstillstånd med coronastängda gränser.

Drygt 600.000 utrikes födda i arbetsför ålder (20–64 år) var redan före pandemin inte självförsörjande. De samhällsekonomiska kostnaderna för detta reella utanförskap är betydande. Enbart de statsfinansiella kostnaderna motsvarar enligt tillgänglig forskning 1 till 2 procent av BNP, alltså 50–100 miljarder kronor. Till detta kan läggas betydande samhällsekonomiska kostnader för kriminalitet och sociala problem i våra utanförskapsområden.

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


9 responses to “Sabunis ultimatum till Löfven om migrationen

 • Z

  Låt oss hoppas att Liberalerna sätter ner foten. Det är ingen mänsklig rättighet att bo i Sverige även om MP Hirvonen och hennes muppar verkar tro det.

  Gilla

 • Moberg

  Undrar om Sabuni redan är på väg ut ur L, hon var inte med idag utan Persson hade ordet för L.
  Naturligtvis måste saker som inte fanns med från början strykas så den sittande hopen som kallas regering inte smyger in ännu mer lättnader för invandringen.

  Gilla

 • Pålsjö

  Sverige har satt i system att importera ointegrerbara individer och bidragsturister, med ständigt ökad belastning på ett redan sviktande välfärdssystem. Det är bara att hålla med det som Pettersson tidigare har skrivit, nämligen att: ”- Invandringen påverkar allt. Arbetslösheten, bostadsbristen, skolan, socialbidragen, skatterna, välfärden, brottsligheten, allt!” Vidare påpekar Pettersson att Sveriges befolkning beräknas öka till 12 miljoner år 2025, och att det fram till dess planeras byggas 700 000 bostäder och om detta verkligen skulle lyckas, så räcker det endast för att avhjälpa dagens akuta bostadsbrist.
  Pettersson: ”Det finns i grunden bara en stor fråga – asylinvandringen”

  https://petterssonsblogg.se/2016/04/13/det-finns-i-grunden-bara-en-stor-fraga-asylinvandringen-tors-politikerna-erkanna-det/.

  Gilla

 • runar

  ja jösses vilket skämt 🙈
  blir nog lika hotfullt som det dörrmattan Lömskstedt yrade om ang. LAS innan han åkte till Vietnam.

  Gilla

  • Niklas R

   ”… innan han åkte till Vietnam.”
   Och blir försörjd av de svenska skattebetalarna.
   Man skulle kunna tro att han skulle bli försörjd av de vietnamesiska skattebetalarna men nej då, det är vi som ska försörja honom.
   Fast av någon anledning ska vi även försörja de vietnameser som kommer hit.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: