Tysklands två ”skamliga” år i FN:s säkerhetsråd


av Soeren Kern

 • En närmare undersökning av Tysklands röstmönster i FN under de senaste åren visar dock en bekymrande standard i en rad frågor, särskilt mänskliga rättigheter, som den tyska regeringen anser vara en ”hörnsten” i dess utrikespolitik.
 • Registren visar att under den korta tiden i FN:s säkerhetsråd röstade Tyskland på ett dussintal resolutioner – många av vilka dryper av antisemitism – som pekade ut Israel, den enda demokratin i Mellanöstern.
 • Dessutom blundade Tyskland när flera frekventa människorättskränkare, inklusive Kina, Libyen, Mauretanien, Sudan och Venezuela, bland andra, valdes till FN:s råd för mänskliga rättigheter, FN:s högsta organ för mänskliga rättigheter.
 • År 2020 röstade Tyskland 13 gånger för att fördöma Israel, men introducerade inte en enda resolution om människorättssituationen i Kuba, Kina, Saudiarabien, Turkiet, Pakistan, Venezuela – eller 175 andra länder, enligt UN Watch, ett Genèvebaserat, självständigt, icke-statligt tillsynsorgan.
 • ”Medan nästan alla EU-länder stöttade 13 av 17 UNGA-resolutioner som pekade ut Israel i år introducerade de inte en enda resolution för aktivister för kvinnliga rättigheter som fängslats och torterats i Saudiarabien, avvikande konstnärer som gripits på Kuba, journalister som satts bakom galler i Turkiet, religiösa minoriteter som attackerats i Pakistan, och oppositionsmedlemmar som förföljts i Venezuela, där över fem miljoner människor har flytt regeringsförtryck, hunger och ekonomisk kollaps.” – UN Watch, 16 december 2020.
 • Tyskland eftersträvade en liknande politik med godkännande av Israelfientliga resolutioner i FN år 2018, 2017 och 2016, när Tyskland röstade för en särskilt skamlig FN-resolution, medsponsrad av Arabförbundet och den palestinska delegationen, som pekade ut Israel som världens enda kränkare av ”mental, fysisk och miljömässig hälsa”.

Tysklands tvååriga period som icke-permanent medlem i FN:s säkerhetsråd tog slut den 31 december 2020. Det tyska utrikesdepartementet förklarade, i en självbelåten sammanställning av dess förmenta prestationer för att ”stärka den internationella ordningen” att Tyskland nu förtjänar en permanent plats i FN:s säkerhetsråd.

En närmare undersökning av Tysklands röstmönster i FN under de senaste åren visar dock en bekymrande standard i en rad frågor, särskilt mänskliga rättigheter, som den tyska regeringen anser vara en ”hörnsten” i dess utrikespolitik.

Registren visar att under den korta tiden i FN:s säkerhetsråd röstade Tyskland på ett dussintal resolutioner – många av vilka dryper av antisemitism – som pekade ut Israel, den enda demokratin i Mellanöstern.

Läs vidare


4 responses to “Tysklands två ”skamliga” år i FN:s säkerhetsråd

 • Per Molin

  Nazistränderna går inte bort, hur de än tvättar sig. Jävla pack, precis som i Stockholm.

  Gilla

 • Stenbock

  Ja deras utrikesminister Maas,skulle passat väl in i Abzurdistans byke till ”regering”…En liten kopia av Morgan,men med mer stolthet och större flabb, (skånska) än Abzurdiens dvärg ! En som dagligen vänder kappa.
  Har ju åtskilliga gånger i mina kommentarer pekat på de likheter som finns mellan Berlin o. Stockholm. Samma typ idioter som styr o. ställer….
  Har dock större ”rädsla” för Merkel o. Co,eftersom de har kommunismen som ledstjärna,och en farlig Diktator som styr.

  Gilla

 • valentin

  Samma gamla judehat i Tyskland?

  Gilla

 • Anders

  Dagens politik och politiker går ut på detta .
  Säga en sak så folk tror du vill gott .
  Sedan göra tvärtom .
  Kolla vad våra rikspolitiker håller på med .
  Tvi f..

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: