Varför fortsätter ökningen av koldioxid i luften?


KLIMAT & VÄDER. En hel värld stängde ner under 2020 i coronakrisens spår. Trots det fortsätter koldioxidhalten i atmosfären att öka i obruten takt. Det visar forskarnas nya skräcksiffror, skriver Aftonbladet.

Coronapandemin ledde under 2020 till att stora delar av världen stängdes ner. Flygplan förblev på marken och fabriker gick på halvfart. De globala effekterna går tydligt att se.

Utsläppen av koldioxid på jorden sjönk under 2020 med 2,4 miljarder ton – vilket motsvarar en minskning på 7 procent. Trots det fortsatte halten av koldioxid i atmosfären att stiga i nästan samma takt som året före – och är nu rekordhög. Detta enligt siffror från EU-projektet H2020 Project 4C.

– Pettersson är inte klimatexpert men jag vet att FN:s klimatpanel, som inte består av forskare utan av politiker har bestämt sig för att det är människan som orsakar klimatproblemen och vägrar undersöka andra orsaker, exempelvis naturliga klimatvariationer och världens befolkningsökning.

Om Elsa Widding på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


27 responses to “Varför fortsätter ökningen av koldioxid i luften?

 • Lennart

  Ökningen av koldioxid beror väl på att MP inte lyckats att förbjuda alla bilar i Sverige. Men så fort det är gjort så ska ni få se att det blir en stor minskning. För enligt alla pekpinnar så är ju orsaken till allt svenska bilisters fel.

  Gilla

 • ThePeter

  Jaa, det kan ju vara så att klimatet sköter sig själv enligt en helt annat scenario än det som bl.a. IPCC och Aftonbladet hänvisar till.
  När uteblivna effetkter som borde vara synligt, hostas det bara bort.

  ” Det kan ligga bakom ökningen”……..kan? en gissning igen.

  ” Flera slagna klimatrekord”……. har förmodligen hänt sen urminnes tider.

  ” Nära kritiska klimatgränsen”……. Som ingen kan påvisa eller vara säker på.

  Hela tiden detta ”troliga” framtidsscenario som som vi skall ställa om vårt leverne och tänkande mot, trots att det finns lika många som säger nåt helt annat och vill debattera detta, men får blankt NEJ av domedagsprofeterna.
  MSM borde skämmas för att inte våga ifrågasätta dessa ständiga ”point of no return” artiklarna som varje påläst människa ifrågasätter och som lätt skapar nya frågor…. som aldrig ställs.

  Skrämselpropaganda mot folket gynnar inte Sverige som samhälle, där varje motsättning splittrar ett annnars enat folk.

  Gilla

 • Moberg

  Ju mer bebyggelse och åkermark ger desto mindre skogsmark, vilket i sin tur ger mer koldioxid. Växande skog är mycket bra fler människor däremot ett stort problem, det behövs med andra ord fler pandemier.

  Gilla

 • oysteinronnegmailcom

  Själv sa jag redan våren 2020 att klimatkrisen är en stor BLUFF, och har gjort ett flertal videos på temat. Men bra att det uppmärksammas här också.

  Gilla

 • Ruth Magnusson (@MagnussonRuth)

  Om alla miljömuppar av olika slag lade sig ner, raklångt på golvet och höll andan i 30 minuter, då borde vi få det bättre och lägre utsläpp.

  Gilla

 • Mats

  Det finns ingen klimatkris. Vi bor på en planet i ett solsystem. Jorden kan i princip när som helst träffas av en meteorit och se hela mänskligheten utraderas. En knappt mätbar spårgas – som också är grunden för allt liv – styr inte klimatet. Solen styr klimatet, likaså atmosfärisk strålning, jordens rotation/wobbling, tektoniska plattors förskjutning, vulkanutbrott, havsströmmar, jordens magnetfält och miljoner andra faktorer i naturen.

  Gilla

 • centurion

  En orsak är nog när alla Globalister, Bilderbergare, Rockefellare, Klimatalarmister och Miljömuppar ska samlas för att ljuga ihop sina Harmageddon-profetior. Där dricks det nämligen kopiösa mängder av importerat bubbelvatten.

  Kemilektion ; För att erhålla denna, av klimatalarmister, så eftertraktade dryck, alltså bubbelvattnet, så måste följande reaktion äga rum :
  Man tillsätter KOLDIOXID i vattnet, Co2 + H2O som då reagerar och får benämningen kolsyra, H2Co3.

  Slutsats : Åk gärna flygplan, men håll dig till whiskey som färdknäpp, samt avstå från möten med hycklande maktgalningar.

  Gilla

  • Olof.p

   Lite genomskinligt när makthavarna tar sina privatjet och åker till Davos och bestämmer att du och jag inte ska få flyga.

   Gilla

 • Nisse

  Tråkigt MP era argument om klimatet faller samman totalt. Håll er till fakta i fortsättningen…..

  Gilla

 • Jenny Ek (wadyr)

  Har man någonsin mätt hur mycket en människa släpper ut? Om vi är ca 8miljarder på jorden kanske en fis i rymden ändå blir ganska mycket på vår lilla planet?

  Gilla

  • Niklas R

   Vilket är anledningen till varför sossarna planerar en koldioxidskatt för alla svenskar (kulturberikare kommer inte omfattas) för den co2 som vi utandas.

   Gilla

  • Mats

   Är väl numer rätt så välkänt att män fiser mycke mer än kvinnor plus att vi västerlänningar fiser mer än mena folk.

   Gilla

 • Oskar

  Som lekman inom detta område ställer jag mig frågan hur mäts den globala co2 halten?
  När det gäller uppvärmningen av jordens atmosfär, hur mäts den och med vilken säkerhet? Tider, platser etc.
  Mina digitala termometrar hemma visar olika ca 1 -0,5C. Mina gamla termometrar visar inte heller någon större nogrannhet.
  Har svårt att tro på mätningar med noggrannhet på tiondelsgrader som ska gälla för hela jordens atmosfär…

  Gilla

 • Stenbock

  Lita aldrig på vad Aftonslasken skriver…99 % är dagligen Fake….
  Övriga 1 % är priset för svamlet !!

  Gilla

 • TT

  Dom vettskrämda skriker flygskam för att lura oss, men om man flyger eller inte gör ingen märkbar skillnad på sikt, på det stora hela.
  Befolkningsökningens påverkan är så mycket större…men flyga är fult.

  Enligt Internationella klimatpanelen (IPCC) står flyget globalt sett för omkring 2-3 procent av de totala utsläppen av koldioxid.

  Gilla

 • Wolfie

  AB begriper inte att det är Solen som bestämmer klimatet på Jorden, inget annat. Det existerar inget ”Klimathot”, det är bara ett påhitt av miljönazisterna för att kunna höja alla skatter till max. och sänka folks levnadsstandard tillbaks till 1800 talet. För det enda miljönazister kan, är ju att höja skatter och sänka folks levnadsstandard.

  Gillad av 1 person

 • Magnus Eriksson

  Den naturliga slutsatsen är att människans utsläpp av koldioxid inte spelar någon roll. Jorden har haft en s k liten istid, som återkommer med vissa mellanrum. Den började omkring 1300 och höll på till cirka 1850. Kallast var det i mitten på 1600-talet när Stora Bält frös tilll så att Carl X Gustaf kunde tåga över med armén.
  När lilla istiden tog slut omkring 1850 förväntas temperaturen stiga något, vilket alltid skett efter tidigare små istider. Det har också skett i någon mån. När temperaturen stiger i haven så släpper dessa ifrån sig koldioxid. Vid högre temperatur minskar nämligen havens förmåga att lagra koldioxid.

  Gillad av 1 person

 • valentin

  Lekstugegissande politiker, eller politiker?
  Varför kollar ingen hur solinstrålningen har ökat 10% senaste 40 åren, det påverkar temperaturen på globen

  Gillad av 1 person

 • Billy Boy

  Ökningen av koldioxid (CO2) i luften skulle kunna bero på att miljarder av själv-indoktrinerade klimatalarmister (inkl. FN:s IPCC-ledamöter) drog mängder av lättnandes suckar över att de lyckats lura på större delen av hela världens befolkning sina falska prognoser, framtagna med ovetenskapliga och grovt felaktiga kalkylmodeller.

  Efter klimatalarmisternas alla djupa suckar av lättnad så andades de helt enkelt ut massor av koldioxid (CO2) från sina egna lungor och vips där steg halterna av koldioxid (CO2) i atmosfären mycket snabbt över hela jordklotet.

  Alltså ökningen av koldioxid (CO2) kan klimatalarmisterna omedvetet ha vållat helt och hållet själva.

  Gillad av 1 person

 • Varför fortsätter ökningen av koldioxid i luften? — Petterssons gör Sverige lagom! – Life, Death and all between

  […] Varför fortsätter ökningen av koldioxid i luften? — Petterssons gör Sverige lagom! […]

  Gillad av 2 personer

 • Tony

  Skräcksiffror är väl just vad tjatmaskinerna i miljösekterna
  håller på med!

  Den dagen denna sekt vågar att ta en seriös debatt med
  sådana som sysslat med klimatfrågor, då ska åtminstone
  jag börja med att ta deras tjat på allvar!

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: