Det här betyder krig, skriver Anders Lindberg

PROPAGANDA. I morgon har det gått två år sedan januariavtalet ritade om den politiska kartan i Sverige. Överenskommelsen syftar till att ställa SD utan politiskt inflytande och värktes fram av en ovillig riksdag, skriver socialdemokraten och desinformatören Anders Lindberg i en ledare på Aftonbladet.

Ingen älskar januariavtalet. Men alla alternativ var sämre.

”Det här betyder krig, i riksdagen och i kommande valrörelse.” skrev Jimmie Åkesson på Twitter när S och MP presenterade sin nya migrationspolitik i oktober. Vart sådan retorik kan leda såg vi i veckan från Washington.

– Pettersson tycker är Lindberg ska fundera på hur länder som Nordkorea, Kuba och Venezuela blivit som de blivit eller hur det kommer sig att Rakhmat Akilov fick mörda på Drottninggatan eller varför hundratals IS-sympatisörer går lösa i vårt land. Den politiken ligger närmare Sverige och den store ledaren Stefan Löfven…

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Det här betyder krig, skriver Anders Lindberg

 1. Januariavtalet eller JÖKEN, påminner ganska mycket om Lukasjenko, Maduro och Biden, folket vill inte ha dom.
  Nu legitimeras demokratin genom fusk.
  Samtidigt som dessa ledare kastar skit på de verkliga demokratierna.
  Hur är det med demokratin i EU, finns någon som röstat på ex. Donald Tusk som plötsligt blev president i EU, och nu ordförande för folkpartiet i Europa.

 2. Är det någon som kan ta den fåntratten på allvar.
  Han påstod också i Almedalen att SVT inte var vänstervridet och blev utskrattad.

 3. Den av media så hatade Donald Trump, gav USA och världen en rejäl ekonomisk skjuts. Tidernas lägsta arbetslöshet, en av USAs fredligaste presidenter.
  Undrar varför media hatar honom så? Vill vänstermedia ha en fattig värld i krig?
  Vi i Sverige ska vara medvetna om att även vi fick del av de goda tider Trump gav USA. Som blivande pensionär såg jag mina pensionsbesparingar stiga rejält. Tack av hela mitt hjärta Donald Trump.
  Nu kommer poängen: tänk om det är lika bra för Sverige om Jimmy Åkesson får styra som det var för USA när Donald Trump styrde?

 4. ” Det här betyder krig ” fultolkas av Lindberg till att vara ett hot om fysisk skada.

  Samtidigt tolkar samma media Eskiltuna-redaktörens ” ett knytnävslag i ansiktet på SD ” att ha en metaforisk, symbolisk, innebörd.

  I egenskap av juridisk bedömare anser jag att förhållandet är omvänt; att en person i ”ledande” ställning i samhället, som chefredaktör måste anses vara, tillåts uppvigla, alt. uppmuntra, sin läsekrets till fysiskt våld borde vara åtalbart medan Åkessons ” krig ” tvivelsutan skall tolkas som ”politiskt krig”.

 5. Att Nordkorea, Kuba och Venezuela ”blivit som de blivit” beror på att de (i Kubas fall) vägrar vara USAs billiga horhus och leva under fascister utsedda av det landet (se Pinochet, Somosa, Banzer och övriga Latinamerika under USA-tillsatta fascistdiktaturer och senare IMF diktat.).

  Vägen till frigörelse och självständighet måste då av nödvändighet kantas av krig, sanktioner, hot och trakasserier från USA och lag Nord. Sådana påtvingade omständigheter kräver vissa inslag av kontroll och vad vi skulle kalla icke- demokratiskta strukturer. Vad som däremot anses vara världens mest utvecklade (nyliberala) ”demokrati” kan ju just nu studeras i ett land i upplösning: USA.

  • Ja du skriver efter vad du har förstånd till, att snacka om frigörelse
   självständighet i samband med den vrickade kommunismen är
   ganska löjligt. Vill man ha riktig fattigdom då ska man införa
   kommunism, det är alla öst Europas stater ett tydligt bevis på,
   försök att hitta det gamla Östtyskland, eller det gamla Polen
   som det var under oket och den samhällsförstörande kommunismen,
   nej dessa båda länder är lika moderna som vilket Europeiskt land som helst., och alla såg hur slitet grått o trist det var under kommunismen
   det är när man blir av med kommunism som ett samhälle kan byggas upp!

  • Mikhas, du har rätt, det är inte lätt att vara kompis med USA. Se bara på grannen Kanada, vilket skitland. Eller Tyskland, Japan och Sydkorea som blev fullständigt sönderbombade under kriget, införde demokrati och kapitalism för att, ja, ja, det gick åt pipan eller…

   • Bara genom att jämföra Nord och Sydkorea får man
    en ganska bra bild över vilket system som är att föredra?

  • Lars Bern, tror jag det var, har gjort en jämförelse över vem som styr i olika länder. Mäktiga företag eller politiker. Sedan kan man spekulera i om det är bra eller dåligt. I USA är det utan tvekan så att de rikaste människorna styr landet.
   När rika människor försökt lägga sig i politiken i Ryssland och Kina har vi flera exempel på vad som hänt. Läste en nyhetspuff om att Jack Ma, kinas rikaste kapitalist varit försvunnen i två månader.
   Oavsett styre verkar vi medborgare ha väldigt lite att säga till om, och kanske aldrig egentligen har haft. Ändå har vi fått ha det ganska bra de senaste årtiondena.
   Vad säger medborgarna i kommunistländerna?
   Jag var mycket öster om Östersjön för 30-40 år sedan och de flesta människor jag mötte drömde om att få flytta till väst för att de hade det ganska fattigt i öst.

   • Men det lustiga är att idag försvaras vulgär Kapitalismen
    av vänster gökarna, det är dom som stöttar EU s
    överstatlighet, det är dom som efter modell Oligarker o
    Bilderbergare vill att Europa ska översvämmas av folk
    som ska försörjas med bidrag, idag skriker inte vänstern
    över enskilda kapitalister, idag är dom deras knähundar?

Kommentera