Pakistan utan ström


UTRIKES. Stora delar av Pakistan är utan el efter ett omfattande strömavbrott, rapporterar Geo.tv.

Städer som Karachi, Lahore, Islamabad och Rawalpindi rapporteras vara helt mörklagda.
Enligt energiminister Omar Ayub har avbrotten orsakats av problem med eldistributionen.

– Pettersson säger att Pakistan har 220 miljoner invånare, nästan alla muslimer, så jag föreslår att vi skickar vår energiminister för att hjälpa till…

Nuvarande energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman (S)

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


10 responses to “Pakistan utan ström

 • Stängningen av Ringhals 1 ökar risk för akut elbrist | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] beordra manuell frånkoppling av delar av elsystemet för att undvika totala nationella avbrott, något Pakistan nyligen drabbats av. Denna exceptionella åtgärd har aldrig behövt användas i […]

  Gilla

 • Jan-Eric Örnberg

  Eftersom Sverige skall vara bäst på allting, så ä det väl naturligt att vi ska vara bäst på att nedmontera vårt eldistributionsnät. Dessutom tycks vi skönja en tydlig nedmontering av de styrandes kunskaper, kan det jämföras med vad man har upptäckt om evulotionen på Kauai? Har de gjort en konsekvensanalys på detta fenomen eller tillsatt en utredning?

  Gilla

 • Håkan Dahlberg

  En sådan här ”Black out” är även fullt möjlig i Sverige framöver.
  En smällkall måndagsmorgon när all verksamhet som stått still under helgen kör igång. Eftersom flera kärnkraftverk tagits ur drift och det inte blåser när det är smällkallt så sjunker nätfrekvensen på grund av effektbrist och vi får en ”Black out” i nätet som snabbt sprider sig och släcker hela södra delen av landet. Vattenkraftverken i norra Sverige hinner då inte styra ner utan trippar ur av överfrekvens på grund av effektöverskott. Då är hela landet svart och uppstarten kan ta sin rundliga tid.

  Gillad av 1 person

  • messkalle

   Elräkningen för januari kommer bli avsevärt högre, för oss som bor i E3, mellersta och södra Sverige E4, på grund av att Ringhals Ettan släcktes den 31 december 2020. Då uppstod en brist på 850 MWatt. När det är kallt blåser det inte, då står vindmöllorna stilla. När det vinter kommer det inte mycket ström ur solpanelerna till andra konsumenter.
   Att regeringen inte förstår konsekvenserna av nedstängningen måste förklaras med att det står stilla och inget kommer ur ansvarig ministers hjärna.

   Gilla

 • ruben

  MP håller väl med energiministerns hjälp på att sänka standarden på elnätet i Sverige. Dessutom ligger staten bakom flera elaka avgifter och skatter inte bara på elräkningarna. Sverige byggs om till ett otryggare osäkrare land med bromsad och ibland backad utveckling.De samarbetar även med vapentjuvar i Rosenbad eftersom de inte vill reda upp den interna härvan.

  Gillad av 1 person

 • Peppe

  Herregud, är de inte många allaredan?!

  Gilla

 • centurion

  Pakistan begriper jag mig inte på. Men här kommer en paradox som heter duga. På 70-talet, när svensk kärnkraft höll på att byggas upp, då uppmuntrades elvärme och övrig eldrift.
  Nu uppmuntras eldriften igen, fast med mycket mer hej o hå och andra yvigheter. Nu kommer det…Samtidigt som man kraftigt skär ner på tillgången.
  Ygemans höger och vänster hand pratar tydligen inte med varandra. Kunde kanske inte hitta något ledigt rum…

  Gilla

 • Argus

  ”Pettersson säger att Pakistan har 220 miljoner invånare, nästan alla muslimer, så jag föreslår att vi skickar vår energiminister för att hjälpa till…”

  😊😂🤣

  Nu ska Pettersson vara försiktig så att Pakistan inte tar illa upp och skickar 220 muslimer för att hjälpa Ygeman. 😊

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: