Rösträkningsföretag stämmer Trumps advokat


UTRIKES. Företaget Dominon, vars rösträkningsmaskiner hamnat i republikanernas skottglugg, stämmer tidigare Trump-advokaten Sidney Powell för ärekränkning, skriver Axios. Hon har varit en av de drivande personerna i en teori som går ut på att Dominions maskiner använts för att vända röster till Joe Bidens fördel under valet i november.

Trots upprepade anklagelser har inga bevis som accepterats av domstol kunnat presenteras.

Företaget undersöker också möjligheten att kunna stämma Donald Trump och andra i hans närhet för deras inblandning i att föra teorierna vidare, uppger vd:n John Poulos för Axios. Dominion uppger att flera medarbetare lever under dödshot efter anklagelserna.

Donald Trumps påståenden om att Georgias presidentval inte gick rätt till blev i natt grundligt avfärdade av den ansvarige för delstatens röstningssystem, Gabriel Sterling. Sterling dementerade presidentens anklagelser på punkt efter punkt, skriver NPR. Bland annat har Trumplägret påstått att över 10.000 röster har kommit in från döda personer. Den verkliga siffran är två, sa Sterling och uttryckte trötthet över att behöva bemöta påståendena. – Det är desinformations-måndag igen (…) det är måndag hela veckan igen.

– Pettersson tillhör dem som inte tror att det förekom något storskaligt organiserat fusk i valet men tycker det är bra att domstolar och myndigheter kontrollerar eventuella felaktigheter.

USA:s konstitution är från 1787 och jag tror att den tillsammans med olika domstolar är fullt kapabla att rätta ut eventuella frågetecken och titta på Trumps klagomål och det har de gjort.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


6 responses to “Rösträkningsföretag stämmer Trumps advokat

 • Peter de Mander

  om inte det fejkade valresultatet omkullkastas imorgon… Då är det illa ute med konstitutionen och vi lär aldrig få en patriot på ämbetet så länge vi lever… 😦

  Att media och bigtech samt det politiska etablissemanget var så korrupt… men så är det ju även i detta landet… politiker och fenraldirektörer som köps med fantasilöner, utan ansvar…

  Nä tacka vet jag Marcus Allard… Han bär ett stolt arv från sin farfar och står upp för vad som ärr rätt.

  Gilla

  • Peter de Mander

   *generaldirektörer* ska det vara (måste avinstallera stavningskontrollen… den är ju lika dålig som en reporter på Aftonljuget)

   Gilla

 • G Nordström

  Hur förklarar de den film från kameror som de inte visste om visar att när de skickat hem valobservatörerna med motiveringen nu slutar vi för dagen, sen visar filmen hur de tar fram 4 väskor med valsedlar som de matar in i maskinerna.
  Ingen får tillåtelse att titta på de maskiner som misstänks vara manipulerade i mjukvaran?
  Finns undertecknad förfrågan från framstående demokrater till tillverkaren om det finns maskiner som kan flytta röster eller på annat vis ändra på valsedlarna.
  Varför är någon intresserad av en sådan maskin?
  Samma typ av valfusk som i det sista här.

  Gillad av 1 person

 • Argus

  Amerikas förenta staters konstitution lider av flera brister. Till att börja med så utgår den från hederliga kristna människor, precis som svensk lagstiftning. Hur det är med det läser vi dagligen här.

  USA är dessutom en federation, det vill säga att det är delstaterna som är medlemmar i unionen på samma vis som EU:s medlemsstater är medlemmar i EU. Därför borde, som i EU:s ministerråd, varje delstat ha en röst var i presidentvalet. Då hade Donald J. Trump blivit omvald.

  Om man ändå framhärdar att antal elektorer ska gälla så ska underlaget baseras på antalet medborgare och inte räkna in illegala immigranter som man gjort på senare år.

  Folkbokföringen i USA verkar vara på samma nivå som i Sverige före Gustav Vasa. Det händer gång på gång att avlidna avger röster och att det finns de som röstar i flera delstater. i u-länder med demokratiskt synsätt ”märker” man väljare som avgett sin röst.

  Vilket för oss in på den viktigaste punkten; poströstandet. Vi har kunnat läsa att röstkort inte kommit fram. Att avgivna röster ”kommit bort”. Förutom det så finns det övervakningsfilmer där en rösträkningslokal utryms på grund av att ”ett rör sprungit läck” och efter att åskådare och valövervakare körts ut så kommer resväskor under borden fram och simsalabim så tillfaller samtliga röster Sleepy Joe.

  Det finns med andra ord tillräckliga indicier för att tillsätta en särskild åklagare men viljan verkar saknas.

  Gillad av 1 person

 • Oskar

  Toppen!
  Nu kan Trump och co visa på valfusket.
  Hur tänkte Dominion där???

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: