Engelska skolan vill införa betyg från årskurs 4


SKOLAN. Engelska skolan planerar att införa betyg för årskurs fyra i alla sina 38 grundskolor i höst, rapporterar Sveriges Radio. Förändringen förutsätter att riksdagen röstar igenom ett förslag om att alla skolor som vill ska få införa betyg tidigare – något som väntas ske inom kort.

Engelska skolan är Sveriges största friskolekoncern och har 38 grundskolor. Två andra friskolekoncerner, Kunskapsskolan och Academedia, har ännu inte tagit något beslut.

-Pettersson tycker att politiker som är ansvariga för skolan borde titta på hur skolan fungerade på 1950 och 1960-talen. En av många ”reformer” kom år 1968 med beslutet om att göra grundskolan likformig. Det skedde genom att alla praktiska alternativ utmönstrades ur högstadiet. Den enda kvarvarande studiegången blev samtidigt mindre teoretisk, med än mindre tid för ämnesstudier. ”Fritt valt arbete” kom att bli en säkerhetsventil för skoltrötta elever, och tiden för praktisk-estetiska ämnen ökade.

Engelska skolan är på rätt väg, ordning och reda, ordningsregler som följs, artighet, betyg osv. Min generation fick betyg från 1:a klass, två gånger varje läsår och jag tror att vi hade bättre förutsättningar i livet än många av dagens skolungdomar.

-Pettersson hade betyg i uppförande och ordning samt notering om skolk. Jag kan garantera att vi inte var några helgon men vi lydde lärarna och hälsade artigt. På bilden mina betyg från årskurs 4:a.

TIDIGARE 2020-08-26 Engelska skolan gör succé bland föräldrar och elever samt vinst åt ägarna…

SKOLAN. Internationella Engelska Skolan (IES) är en svensk friskoleorganisation, startad 1993, med skolor runt om i Sverige. Dess huvudkontor ligger i anknytning till den lokala skolan i Täby. Tre år i rad har olika skolor inom verksamheten vunnit den anrika Nutidsorienteringen som bäst i Sverige och dessutom även ett flertal bästa regionalt. Även grundaren Barbara Bergström har i olika sammanhang tilldelats utmärkelser som ”Årets företagare”.

Internationella Engelska Skolan Landskrona by News Oresund is licensed under CC BY 2.0

Utbildningskoncernen Internationella Engelska skolan redovisar ett intäktslyft på 7 procent i det senaste kvartalet. Det justerade rörelseresultat förbättrades i sin tur med drygt 10 procent jämfört med samma period i fjol.

Enligt bolaget kan det högre resultatet förklaras av att antalet elever i Sverige har ökat. Den svenska verksamheten uppges ha varit finansiellt opåverkad av coronapandemin under kvartalet medan Spanien ”påverkades starkt”.

Styrelsen föreslår att ingen utdelning ska lämnas, dels på grund av coronaosäkerheten och dels på grund av ”intressanta förvärvsmöjligheter”.

Läs hela rapporten…

-Pettersson har noterat att personal, föräldrar och inte minst elever på skolorna är nöjda. Skolorna är inte dyrare för skattebetalarna än andra skolor men går trots det med vinst.

De vänsterblivna borde i stället för att försöka förbjuda vinst hos privata skolor, förbjuda förluster i offentlig verksamhet och titta på resultaten de olika verksamheterna uppnår.

TIDIGARE 2018-02-10. Socialdemokraterna är emot bra skolor

VALET 2018. Den socialdemokratiske civilministern Ardalan Shekarabi är bekymrad över vinster i välfärden för att Engelska skolan har hittat ett sätt att med färre lärare utbilda fler elever och till ett bättre resultat och tjäna några kronor på det. 

I ett normalt land med enorm lärarbrist och usla betyg hade regeringen undrat vad Engelska skolan gör och sedan rekommenderat de kommunala skolorna ta efter, men inte i socialdemokratins Sverige.

47 av Sveriges 50 sämsta skolor är kommunala därför vill regeringen förbjuda de privata

Varsågod Fridolin, Shekarabi och alla utbildningsansvariga. Bara att kopiera gratis

Engelska skolan gör succé bland föräldrar och elever samt vinst åt ägarna. Reglerna är tydliga med bestraffningar och belöningar – och mamma och pappa får veta allt men det gillar inte socialdemokraterna…

-Pettersson tycker lärartätheten är ointressant och att elevernas resultat är det viktiga och där är Engelska skolan överlägsen så det problem jag ser är inte vinsterna utan den kommunala skolans katastrofresultat. Och kom ihåg, att Engelska skolan är ingen elitskola utan finns även i problemområden.

Shekarabis Twitter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


5 responses to “Engelska skolan vill införa betyg från årskurs 4

 • G Nordström

  Elever per lärare? Hur räknas det ut? Klasserna brukar ha över 20 elever ibland varit upp till 32.
  Var på ett skolmöte i samband med invigning av ny matsal.
  Rektorn talar om att det är kommunens största skola med 125 anställda varav 85 var lärare.
  Vid senare tillfälle vid ett möte med studierektorn ställde jag frågan vad de andra var för anställda. När han räknat in vaktmästare, kök, och diverse andra, så saknades det ändå 10 tal personer.
  Undrade då vad jag fått siffran från. Blev inte svaret skyldig. Han skulle kolla upp vad de var för några som stod på lönelistan som inte han kunde gissa sig till.

  Gilla

 • Jenny Ek (wadyr)

  Hmm…tack för tipset… ska kolla upp närmasta engelska skola.

  Gilla

 • centurion

  Vi ska INTE ha betyg från åk-4. För betyg skall givetvis sättas från åk-1 !!!

  Gillad av 1 person

  • Moberg

   Helt korrekt, man måste lära sig att för att få beröm/betyg så ska man prestera.
   Mina första två år var ingen framgångssaga, men det var bara att bita ihop och jobba på.
   Från trean och uppåt var det både framgång och roligt om det varit idag hade väl både den ena såväl andra instansen kopplats in och gjort mig till en gosse som vid minsta motgång skulle ha hjälp.
   Tror inte på att skämma bort ungar, att klara en motgång måste var människa lära sig.

   Gilla

 • Olof.p

  Man kan bara imponeras av engelska skolan. Låt dom ta över all skolverksamhet i Sverige.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: