I dag stängs Ringhals 1 – ett historiskt misstag


EL & ENERGI. I dag stänger reaktor 1 vid Ringhals kärnkraftverk. Stängningen av fullt fungerande kärnkraft är symptomatisk för regeringens energi- och klimatpolitik. Den präglas mer av miljöpartistiska dogmer än av effektiva lösningar som gör nytta för näringslivet och klimatet, skriver Lars Hjälmered och Jessica Rosencrantz (M) i dagens Expressen.

Steget Efter, räcker elen till fem miljoner bilar?

Vi har tidigare skrivit mängder med inlägg om den galna politiken att stänga fullt fungerade kärnkraftverk som står i södra Sverige där elbristen är störst, eller som energiminister Anders Ygeman säger vi har ingen elbrist vi har effektbrist.

På område efter område gör regeringen för lite för att möjliggöra den nödvändiga omställningen. Regeringen vill ha fossilfri el, men lägger ned kärnkraften. Den vill ha elbilar, men bygger knappt ut laddinfrastrukturen. Den vill elektrifiera industrin, men inte förkorta tillståndsprocesserna eller bygga ut elnäten. Den vill ha batterier, men inte bryta mineraler.

-Pettersson säger att med en regeringen med miljöpartiet blir det så. Men de har lyckats subventionera elcyklar och införa flyg och plastpåsskatt, det är fin symbolpolitik…

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


27 responses to “I dag stängs Ringhals 1 – ett historiskt misstag

 • Club Of Rome: The Origin Of Climate And Population Alarmism | Light On Conspiracies - Revealing the Agenda

  […] together furniture, leaving clothes at dry cleaning and installing solar cells. At the same time, a fully functional nuclear reactor is being shut down. The justification is that it is no longer profitable. This is because the […]

  Gilla

 • The Origin Of Climate And Population Alarmism – All Top News Today

  […] together furniture, leaving clothes at dry cleaning and installing solar cells. At the same time, a fully functional nuclear reactor is being shut down. The justification is that it is no longer profitable. This is because the […]

  Gilla

 • Club Of Rome: The Origin Of Climate And Population Alarmism - United Push Back

  […] together furniture, leaving clothes at dry cleaning and installing solar cells. At the same time, a fully functional nuclear reactor is being shut down. The justification is that it is no longer profitable. This is because the […]

  Gilla

 • Björne

  Konstigt att det alltid är så viktigt att påpeka att kärnkraften inte är lönsam, varför är det det enda som inte får kosta lite? Man har subventionerat så mycket annat skräp genom åren. Nä jag förstår fan inte.

  Gilla

 • Rakapuckar

  Seriöst, jag har funderat många gånger, jag är sur och greten, men förstår inte hur i helvete vi Svenskar gör så dessa inbegåvade och efterblivna skitmänniskor har en möjlighet att ödelägga det föredetta vackra Sverige!
  Ja sorry men känner en sådan frustation över allting!

  Gilla

 • Anders

  Jag tror sa Ynkeman . Tror gör man i kyrkan . Är man minister tar man reda på fakta .

  Gilla

  • G Nordström

   För att kunna ta till sig fakta måste det finnas något som kan ta till sig den Anders Drygeman har inte den kapaciteten

   Gilla

 • turrim

  Mantrat är, att kärnkraft är olönsam. Det är lögn. Det är miljöpartiet som med tystnad från övriga riksdagen drivit genom en skattehöjning på kärnkraftsel så den blivit olönsam. Dessutom är den fri från koldioxidutsläpp.

  Allt kan bli olönsamt med extrema skatter. Riksdagen borde skämmas för att man viker sig för några procent gröna plus vinglaren Annie.

  Gilla

 • Jörgen filipsson

  tyckte jag läste senast igår om Elavbrott söderut kommer inte ihåg vart det var hur skall det bli nu om kylan slårtill i halva Sverige vilken dårskap detta är Samhälls fara och borde kunna stoppas p,ga det

  Gilla

 • Jan-Eric Örnberg

  Enligt ”miljömupparna” är ju nedstängningen av Ringhals en seger för miljön. Om det nu mot förmodan (enligt Ygerman) skulle saknas el i södra Sverige så har vi ju Karlshamns kraftverk, som ger hållbar samt miljövänlig el (ironi). För att förbättra miljön i närområdet ökar man höjden på skorstenarna. Det har man gjort förut för att säkra närmiljön.Sedan har vi ju Polen-kabeln eller den s.k. Swe-Pol-Link som kan tillförse hållbar och miljövänlig el från Polen. Med andra ord sker inte utsläppen i Sverige – på det viset har politikerna skapat miljövänlig el? Varför har inte utbyggnaden av eldistrubutionen pioriterats – kan det vara så illa att den s.k. välfärden för importen har varit för kostsam?

  Gilla

 • Billy Boy

  Trots elbristen – nu stänger Ringhals 1

  Delcitat

  ”Det är slutet på Ringhals 1”
  1976 togs Ringhals 1 i bruk och två år senare började Urban Hedlund arbeta där. Han har blivit kvar sedan dess och senaste åren utbildar han skiftlagen två gånger per år.

  – Det kommer vara en saknad, och det är lite vemod som vi gör den här intervjun. Det är slutet på Ringhals 1 och jag tycker att den fungerat väldigt bra. Det är väldigt synd att den stänger, säger Urban Hedlund.

  Elbrist i södra Sverige
  Samtidigt som Ringhals 1 nu stänger har det i år varit elbrist i södra Sverige. I somras fick därför oljekraftverket i Karlshamn startas upp för att lösa elbristen.

  Och från 2027 kan södra Sverige tvingas att klara sig utan elöverskotten från norra Sverige, enligt en rapport från Region Norrbotten. En stor anledning till det är att basindustrin ska ställa om. Bara statliga gruvbolaget LKAB kommer framöver behöva en tredjedel av Sveriges nuvarande elproduktionen – samtidigt som elbehovet i södra Sverige bara ökar. (Publicerat idag 2020-12-31)

  Slut delcitat

  Läs gärna vidare, se och lyssna till kort video på SVT-länken nedan:

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/trots-elbristen-nu-stanger-ringhals-1

  Gilla

 • Golonka

  Om inte kärnkraften duger, så bygg istället ett kolkraftverk, som bara spyr ut rök. Elda med östtysk brunkol, så luktar det f-n också.
  Gott nytt år.

  Gilla

 • Hans

  GOTT NYTT ÅR PETTERSSON OCH ALLA LÄSARE + INSÄNDARE

  Gilla

 • Andersson

  Om Federley cyklar bakåt med baken framåt kommer det då ut ström där bak? På elcykeln menar jag. Skulle kunna bli en sån där ävighetsmaskin.

  Gilla

 • Raymond Wessman

  Gilla

 • Fjölet

  Mp kommer springa ut i natt och skåla i champagne över nedstängning
  De fanns de som firade med champagne när vi gick med i EU
  undrar hur många som firar det i dag????

  Gilla

 • Andersson

  Hur ska strömmen räcka när alla ska streama Googles, Youtube, Facebook och alla andra alternativa källor. Ett par timmar om dagen borde räcka för de flesta. Då hinner man också värma sitt sameskämt. Lappskoj som vi sa förr .

  Gilla

 • Karl

  Jajamän!! Så jobbar Miljöpartiet i nötskal.
  Mindre energikällor och dubblering av elbilar och elcyklar.
  Det blir för svårt för Miljöpartiet att förstå att det blir ohållbart på sikt.
  Världsrekord i dumheter är vad denna regering levererar.

  Gillad av 1 person

 • turrim

  Ygeman bryr sig inte. Det drabbar bara andra. Han vet att han blir försörjd inom nomenklaturan oavsett vad som händer.

  Gillad av 1 person

 • centurion

  Håhå-jaja… Det började med näbbstövlar och palestinasjalar. Kollektivboende och ”Kumbaja”. Lite oförargligt kanske… Men ack så destruktivt och förgörande nu. Dårskapen flyttade in i maktens korridorer och nu är slutet nära. Ja, inte som Greta tror, utan på riktigt. Den förr så dugliga, effektiva och framgångsrika nationen kommer inom en snar framtid att utraderas och förvandlas till ett muslimskt U-land. Utan vare sig EL eller framtid. I höstas var det elbrist, trots den relativa värmen, men hur ska det gå i vinter. Vi kommer att få frysa och förutsättningen för vårt ev. välstånd, industrin och arbetstillfällena, kommer att fullständigt haverera.
  Det är Ygeman som dribblar med taktpinnen — ja han som inte ens kan skilja på kW och kWh.

  Gillad av 1 person

 • Ulf

  Det är absurt att ett mycket litet extremistparti som MP fattar idiotiska beslut när det gäller energipolitiken.Det säger en hel del om Löfven som tillåter MP att styra Sveriges energipolitik mot ett rent vansinne.
  Alla som köper elbilar är lurade för elen kommer att bli svindyr i framtiden.

  Gilla

 • Kungen

  Fullständigt hål i huvudet och det kan man säga om hela regeringen också

  Gilla

 • Olof.p

  Mitt förslag är att vi sätter Ygeman på en motionscykel som är kopplad till en generator, så får han sitta där och trampa om det skulle behövas mer el. Och han får inte sluta förrän industrin och befolkningen har fått den el de behöver.

  Gilla

 • Moberg

  En Regering med nollor har naturligtvis också därför, noll koll.
  Alla talar om mer elektrifiering men elproducenter lägger ner.
  Ygeman, borde kanske döpas om till Ljugeman eftersom han inte ser några framtida problem med elleveranserna.

  Gilla

 • Kapten

  Att stänga ett fullt fungerande och mycket driftsäkert kärnkraftverk kan nog bara ske i detta dårhus, Sverige!
  Det är en kapitalförstöring av gigantiska mått och enorma kostnader som vi kommer att få dras med i evinnerliga tider.
  Och att strypa en energikälla på detta sätt, när vi istället är i behov av mer el. saknar motstycke!
  Dåraktiga beslut fattade av fanatiska dårar!

  Gilla

 • I dag stängs Ringhals 1 – ett historiskt misstag — Petterssons gör Sverige lagom! – Life, Death and all between

  […] I dag stängs Ringhals 1 – ett historiskt misstag — Petterssons gör Sverige lagom! […]

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: