Lagar ska förhindra godtycklig censur på nätet

INTERNET & DEMOKRATI. Nyligen raderade Google-ägda Youtube SwebbTV:s kanal, Petterssons blev avstängda på Facebook för tre år sedan. Många andra har också drabbats av oklara skäl, men kanske kan det bli bättre. Storbritanniens regering har presenterat planer på en ny lag som ska se till att de nätjättar som driver de stora sociala plattformarna måste vara opartiska och inte syssla med godtycklig borttagning av material.

Foto av Pixabay Pexels.com

Polens justitieminister Zbigniew Ziobro har presenterat ett liknande paket. Nätjättar som tar bort inlägg från användare som inte bryter mot lagen kommer att straffas med böter i miljonklassen. Det är en av den polska regeringens åtgärder för att säkerställa yttrandefriheten på nätet. En särskild domstol ska inrättas dit censurärenden kan anmälas. Detta gör den polska regeringen för att säkerställa yttrandefriheten på nätet, rapporterar RT.

I Sverige gör den svenska regeringen tvärtom, de uppmuntrar tillsammans med MSM nätjättarna att plocka bort oliktänkande och deras åsikter.

Pettersson säger att inför valet 2018 bedrev regeringen inklusive media en enorm påverkanskampanj…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Lagar ska förhindra godtycklig censur på nätet

 1. Google är ett vidrigt företag som skal bojkottas och motarbetas på alla tänkbara sätt. Om någon inte vet det så äger de även youtube.

 2. Den lille fjanten tycker väl att han haft en givande Helg
  med nedstängningen av Swebb TV, men han gläder sig
  nog i förtid, dom kommer att komma tillbaks starkare än
  innan nedstängningen!

 3. Samtidigt har de sidor som orerar om källkritik. Det är jobbigt, men oerhört viktigt skriver de.
  De tittar samtidigt på medier som så uppenbart inte beskriver verkligheten som bortförklarar det våld som ökar drastiskt.

  De har tydligen ingen åsikt om att människor mördas, våldtas, förnedras och blir bortgifta som barn. Det är ett ”naturligt” utfall när folk kommer hit.
  De får allt gratis, bostäder, försörjning, sjukvård, skola och hela paketet med välfärd.

  Vad som utlöser den s.k utsattheten är en gåta? Det normala brukar vara motsatsen, brist på dessa resurser brukar ge upphov till utsatthet.
  Men inte i landet upp o ner, här är det plågsamt att bli utsatt för svensk vänlighet och omsorg.
  Det faktum att det är frivilligt och skapar en kö av intressenter motsäger dessa vänsterteorier. Folk som ansöker om green card till USA gör det för att de vill få chansen att jobba sig rika, det är den stora skillnaden mot svensk invandringspolitik. Här vill alla bli rika genom bidrag från andra, de blir missnöjda när det finns någon form av krav.

  Samtidigt finns ingen tillstymmelse till källkritik när vi utlovas ”top men” genom invandringen. Läkare, forskare, pensionsräddande kompetenshöjare som garanterar vår framtid. Det faktum att de inte ens täcker upp de skyhöga behov de för med sig, blir en så stor belastning att de som vill arbeta måste jobba längre för samma usla pension för att rädda dem.
  Att den motsägelsen inte faktakollas bevisar att det bara finns en sanning när politiker från rätt håll uttalar sig. Verklighetsbaserad argumentation gör sig ingen möda, den kan inte bortförklaras och är därmed osann.

 4. Att man rensar bort grovheter och hot är en sak.men när man börjar leka statsmakt över vad folk ska få ta del av har man gått för långt.När man låter en uppenbart psykiskt sjuk människa sitta och hota vårt land och dess invånare vad ”dom”ska göra med oss ”otrogna” och låter det ligga kvar trots påstötningar är det något som är fundamentalt fel.Det som Google /Youtube sysslar med strider mot vår grundlagsskyddade yttrandefrihet och borde vara straffbart.Morgan har åter visat att han står över lagen.Skäms och vet hut !

  • Det värsta jag hörde var en man som blivit avstängd från Youtube på grund av en film med lekande hundvalpar. Ja, hundvalparna var n a k n a och inte iklädda något skyddande täcke med skottemönster.

Kommentera