Stäng

Regeringen och tidningarna samarbetar mot fria medier

DEMOKRATI. Justitieminister Morgan Johansson (S) vill sätta press på nätjättar för att få dem att inte sprida olagligt material. Det säger justitieministern i SVT Agenda.

– När man sprider den typen av extrema åsikter, där man ibland uppmanar till våld och hot mot grupper då är det olagligt, säger han i SVT.

Johansson förklarar att han tänker bjuda in Tidningsutgivarnas vd för att diskutera hur de tillsammans skulle kunna föra en dialog mot nätjättarna. Tidningsutgivarna har under veckan riktat skarp kritik mot Google efter att det framkommit att Google inte tagit bort hot och nazistpropaganda ur sitt sökregister.

-Pettersson undrar vad Tidningsutgivarna har med olagligheter på nätet att göra? Tidningarna tillhör nätjättarna och ska följa lagarna som alla andra och inte vara lagstiftare, åklagare och domstol tillsammans med regeringen…

Regeringen och Tidningsutgivarna vill helt enkelt sätta press på Google, Facebook och andra för att tysta oliktänkande och fria medier.

14 reaktioner på “Regeringen och tidningarna samarbetar mot fria medier

 1. Det socialdemokraten Morgan Johansson har sagt under alla sina år som politiker, har alltid varit faktabaserat och 100% sanning?

 2. Vi får verkligen hoppas på att det går uruselt i valet för 7 Klöverpartierna. Jag skall med mitt val bidra till deras fall.

 3. Ja det är fint när DN anklagar det högsta ämbetet i Sverige, talmannen på så ofattbara svaga grunder, som SKVALLER. Påstår att de har underlag, vilket de fortfarande inte har. Skamligt att detta får ske och den andra fåntratten i Regeringen inte tar tag i detta. Är han rädd om sitt eget skinn, lönen är han i alla händelser rädd om

 4. Det primära är inte nazisidor man vill komma åt utan all kritik mot den förda extrema invandringspolitiken och kritik mot islamiseringen av Sverige.
  Paniken är total i hela nomeklaturan i dag med ett flertal ministrar som uttalar sig och journalistskrået som med hjälp av självutnämnda stasiagenter jagar pensionärer som skriver kritiskt om den förda politiken släpas till folkdomstolen.

 5. Och detta i en värld där i princip ALLA tidningar tar betalt för sina webbsidor….

  De vill helt enkelt bli av med en allvarlig konkurrent.

  Fria medier är ett hot – inte mot samhället – utan mot media. Ekonomiskt och ideologiskt.

 6. Morgan ska inte sitta kvar efter valet. Hans åsikter finns i Kina och andra kommunistländer där åsiktsförtryck och censur är legio.

  1. Tyvärr, Molgan och övriga 7 klövern kommer med hjälp av sin trygga 87:a garanterat att sitta kvar efter valet 2018 !!!!!

 7. Det är tur att det finns ett stort land i väster som inkorporerat ”The Bill of Rights” i sin konstitution på det viset att det behövs total enighet mellan delstaterna för att inskränka. Det enda bananrepubliken kan göra är att försöka hindra åtkomsten till tillexempel Flashback som ligger där sedan starten just på grund av friheten från censur. Samtidigt har bananrepubliken genom den Europeiska Bananunionen tagit fram verktyg för dissidenter att komma runt censur i länder som redan är totalitära. Föga visste att de skulle komma till gagn för oss en dag.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: