Ingen utvisning för afghan trots grov våldtäkt av barn

BROTTSLIGHET. Svea hovrätt skärper straffet för Manzulla Surkhabi, medborgare i Afghanistan, som dömts för att ha våldtagit en minderårig flicka i Falun i augusti, rapporterar Dalarnas Tidning bakom betalvägg, där de glömmer nämna Manzullas bakgrund.

Här äter Manzulla och gode mannen Elisabeth Cederbjörk middag på Pitchers i Falun för två år sedan då Manzulla enligt uppgifter är 18 år. Bilden från Facebook.

Hovrätten ändrar brottsrubriceringarna till grov våldtäkt mot barn och sexuellt ofredande och förlänger straffet från två år till tre år och fyra månader.

Det var i augusti i år som Manzulla tog kontakt med en flicka som var 13 år. Manzulla visste att flickan var minderårig. Flickans syster hade kontaktat Manzulla efter att han ofredat 13-åringen två månader innan våldtäkten och upplyste honom om att flickan är minderårig och att det han gjorde är olagligt.

Manzulla våldtog trot flickan sexuellt och genomförde ett oskyddad samlag med inslag av visst våld, enligt domen.

Manzulla dömdes också till framkallande av fara, eftersom han visste att han var smittad med den sexuellt överförbara sjukdomen hepatit B.

När Manzulla anlände till Sverige informerades han om att han ska förvarna tandläkare med flera för att inte riskera att smitta andra.

Manzulla ansökte om uppehållstillstånd den 23 oktober 2015. Hans ansökan avslogs dock och beslut om utvisning meddelades den 11 april 2018.

Den 14 maj 2018 överklagades beslutet till migrationsdomstolen hos Förvaltningsrätten i Stockholm. Ärendet återhänvisades till Migrationsverket den 27 juni 2018.

Migrationsverket beviljade då tidsbegränsat uppehållstillstånd för Manzulla från 16 oktober 2018 till 16 oktober 2021. Den 24 oktober 2019 ansökte Manzulla om att få bli svensk medborgare. Migrationsverket avslog medborgarskapsansökan den 6 december 2019.

Stämningsansökan visar att Manzulla är afghansk medborgare och har tolkbehov på uzbekiska.

– Pettersson säger att Manzulla Surkhabi fick avslag i oktober 2015, men är kvar i landet och slipper utvisning trots grov våldtäkt med framkallande av fara för ett barn.

Flickan mådde så dåligt efter våldtäkten att hon försökt begå självmord. Nu riskerar hon att få möta Manzulla i Falun.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Ingen utvisning för afghan trots grov våldtäkt av barn

 1. SEXUALBROTT, fällande domar 2012-2017 bland män födda i Sverige och i utlandet:

  Patrik Jonasson konstaterar efter att ha gått igenom alla tillgängliga sexbrottsdomar mellan 2012 och 2017, att närmare 9 av 10 dömda för grov våldtäkt, överfallsvåldtäkt eller gruppvåldtäkt, kommer från länder utanför Europa.

  GRUPPVÅLDTÄKT:
  • Var fjärde våldtäktsman som agerat i grupp är afghan.
  • 85% av de som dömts för gruppvåldtäkt mot män är afghaner.
  • 90% av gruppvåldtäkter begås av män med utomeuropeisk härkomst.

  ÖVERFALLSVÅLDTÄKT:
  • 95,6% av överfallsvåldtäkter begås av män med utländsk härkomst.
  • Flest överfallsvåldtäkter räknat i individer begås i turordning av somalier, eritreaner, algerier, irakier och gambier.

  GROV VÅLDTÄKT:
  • Två av tre grova våldtäkter begås av asylsökande eller män som getts uppehållstillstånd.
  • 84% av grova våldtäkter begås av män med utomeuropeisk härkomst. Efter afghaner, irakier och somalier, kommer svenskar på fjärde plats.

  Patrik Jonassons hemsida:
  https://pjjonasson.wordpress.com/

  Sexualbrottslighet bland män födda i Sverige och i utlandet:
  https://pjjonasson.files.wordpress.com/2017/11/sexualbrottslighet_bland_man_fodda_i_sverige_och_i_utlandet_v4.pdf

Kommentera