Löfven (S) inte intresserad av att vårda och skydda äldre


ÅLDRINGSVÅRD. De som arbetade med äldreutredningen 2014, med uppdraget att föreslå åtgärder för att främja äldres hälsa, trygghet och självbestämmande, fann en lång rad problem som behövde åtgärdas, skriver tre utredare på DN Debatt.

”Strax efter valet 2014 fick vi beskedet att utredningen skulle läggas ner. Den nya regeringen under Stefan Löfven (S) var inte intresserad av att behålla Äldreutredningen, några skäl angavs aldrig”, skriver de.

Coronakommissionen visar på i stort sett samma problembild som äldreutredningen visade för sex år sedan – hade utredningen fått fullfölja sitt uppdrag hade lagändringar nu kunnat vara genomförda, enligt utredarna.

Utredningen var tillsatt av barn- och äldre­ministern, Maria Larsson (KD) med uppdraget att föreslå åtgärder för att främja äldres hälsa, trygghet och självbestämmande.

– Pettersson säger som coronakommissionen att Löfven hans regeringen har det yttersta ansvaret.

Ardalan Shekarabi (S)

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


10 responses to “Löfven (S) inte intresserad av att vårda och skydda äldre

 • Regeringen tillsätter en utredning om åldringsvården | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] När Löfven tillträdde så lade han ner en utredning om åldringsvården. […]

  Gilla

 • Olof.p

  Tyvärr finns det stora likheter mellan koncentrationsläger och äldreboende i Sverige. Ingen slipper levande därifrån, undermålig mat, inlåsta, får inte ta emot besök och inga friskvårdande aktiviteter.
  Fy fan NazistLöfven.

  Gilla

 • G Nordström

  TRYGGHET FÖR DE SOMALDRIG GJORT NÅGOT
  Borde det stått på skylten

  Gilla

 • Moberg

  Att arbeta i industrin där kan språkkunskaperna svikta om yrkeskunskaperna finns.
  Men även om någon skulle ha god kunskap om arbete i äldrevård så klaras det inte utan ännu bättre kunskap i svenska. Det är också en fråga vad gäller värdighet, en svensk skall inte behöva möta personer inom äldrevården som inte kan svenska.
  Om så skall den som anställde personen ifråga sparkas från sin befattning.

  Gillad av 1 person

 • Cirkus Sverige.

  Över 7000 döda av våra äldre….räcker inte detta ?
  När ska svenskarna vakna ?

  ”Bara en idiot låter sig ledas av en annan idiot.”

  Gilla

 • eva

  Att både använda barn och äldre som ofrivilliga medarbetare i den så kallade integrationen samt som språklärare i svenska är oförlåtligt. Ingen av dem är tillfrågad och ingen av dem har uttryckligen bett om detta obetalda ”arbete”, dvs. att lära nyanlända svenska språket. Mycket få i gruppen barn och äldre har kompetensen att vara språklärare och lära ut hur kulturen fungerar. Men sossarna är sig lika. Jag diskuterade en gång med en sosse, tidigare kommunalpolitiker ang. problemet i skolan när inte alla hängde med. Han ansåg att duktiga klasskamrater skulle lära sin mindre duktiga klasskamrater i exempelvis läsning. T. ex .dyslektiker. Vilket krav på 8-9-åring att hjälpa sin jämnåriga klasskamrat med lässvårigheter! Behövs det inte utbildad personal för att lära ut hur man lär ut till barn med läs- och skrivsvårigheter? Är kompetens och utbildning bortkastad? Kan vem som helst göra alla arbeten? Vem vill bli opererad av en outbildad kirurg eller kanske en 10-åring? Sossarnas tro på amatörism i verksamhetsgrenar där det krävs kompetens och yrkeskunnande är skrämmande och djupt nedsättande för de som har en relevant utbildning.
  Sossarnas syn på de äldre, kanske med nedsatt hörsel dessutom, som språklärare för de som inte kan svenska är nedvärderande för alla parter.

  Gillad av 1 person

 • Anders Nilsson

  Det här om något är en klar rättssak. Ställ hela regeringen inför rätta med anklagelsen vållande till andras död. Solklar fällande dom och förhoppningsvis fängelse åt hela regeringen.

  Gilla

 • Pålsjö

  Vårda och skydda äldre?

  Alice Teodorescu Måwe:
  ”Aldrig är en människa så utsatt som när hon är gammal eller sjuk.”
  ”Kravlösheten som länge fått råda på området säger något föga smickrande om synen på gamla och sjuka i Sverige.”

  Så skriver hon i Göteborgs-Posten, vilket har fått många att kommentera hennes text, – här följer några utvalda delar av kommentarer från 5 läsare med synpunkter på artikeln (5 av 162 kommentarer):

  ”Sent skall syndarna vakna! Väldigt sent! Vi har tagit emot hysteriskt för mycket asylsökande, icke giltiga asylsökande, migranter, invandrare, anhöriginvandring, illegala invandrare, ensamkommande ” barn” legala arbetare från länder utanför EU, för många papperslösa, mm.mm. Detta har gjort att vi desperat utan egentliga seriösa planer eller förberedelser (urusel integration) skapat låga trösklar som ger dessa människor tillåtelse att jobba med saker som de ej är mogna att axla. Skyldiga till många av Sveriges problem, är galna regeringar och godhetsmaffian.”

  ”Vänstern med Stefan Löfven i spetsen påpekar ju gång på gång att jobb inom hemtjänst och äldreomsorg passar flyktingar bäst, att det sedan krävs kompetens på flera sätt som exempelvis Alice…beskriver vill naturligtvis vänstern inte kännas vid.”

  ”… har arbetat inom geriatrik flera år i Göteborg. Tycker väldigt mycket synd om dagens pensionärer som betraktas som mjölsäckar. I dagens Sverige finns lagar som är mycket mer humana för djurhållning än för gamla människor.”

  ”Jobbar som Sjuksköterska i kommunal hemsjukvård. Mina kollegor och jag har länge framfört bristen på kompetens hos många som arbetar på äldreboende och i hemtjänst. Ingen lyssnar!”

  ”Har varit vårdlärare i 40 år och de senaste 15 åren kämpat med elever med stora brister i svenska språket. Mina sista 5 år före pensionen deltog jag i ett projekt för 300 personer som arbetade i äldreomsorgen. Men ingen av oss förstod hur de hade kunnat godkännas för kunskaperna var så dåliga. Många av deltagarna hade varit i Sverige 10,15, 20 år, och en hel del hade arbetat i äldreomsorgen nästan lika länge. Men kunskaperna i svenska var dåliga inklusive förståelsen av ord / uttryck relaterade till vården. Ex. trodde en att inkontinens betydde blöja. Några var analfabeter när de kom till Sverige. Den uppfattning som många politiker har omfattat att man lär sig språket på arbetet håller jag inte med om. Senast i november råkade en granne ut för kombinationen bristande språkkunskaper och dålig hygien: damen från hemtjänsten förstod inte svenska och kunde inte heller uttrycka sig förståeligt. Klädseln bestod i lång kjol, långa ärmar och en stor lång sjal.”

  https://www.gp.se/ledare/den-som-v%C3%A5rdar-%C3%A4ldre-ska-kunna-prata-svenska-1.27873575

  Gillad av 1 person

 • Löfven (S) inte intresserad av att vårda och skydda äldre – Life, Death and all between

  […] Source: Löfven (S) inte intresserad av att vårda och skydda äldre […]

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: