Joe Biden vald till USA:s 46:e president

UTRIKES. Elektorskollegiet i USA har nu officiellt valt Joe Biden, 78, till USA:s näste president

Joe Bidenby Foto: Gage Skidmore

Omröstningen ses normalt som ren formalia men har fått stort fokus i år på grund av att Donald Trump ännu inte erkänt sig besegrad. Joe Biden fick 306, mot Trumps 232, av sammanlagt 538 elektorsröster.

Samtliga elektorer från de sex omstridda nyckelstaterna – Nevada, Georgia, Pennsylvania, Arizona, Michigan och Wisconsin lade sina röster på Biden.

2016 fick Donald Trump 304 elektorsröster.

Nu ska kongressen fastställa resultatet den 6 januari och Biden sväras in som president den 20 januari 2021.

The New York Times

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Joe Biden vald till USA:s 46:e president

 1. Lås in era barn…Biden är på G.

  Ps. Federlays kompis slåss med Biden om barnen…pax, det barnet 👶🏻 är mitt, no, i see the baby first.

  Ps. Vill inte skämta om detta, då det är så hemskt om dessa barn, men det måste pratas om, och riktiga pedofiler ska låsas in för all framtid, eller kastreras.

 2. Om Bidén svärs in kommer han någon gång mellan juni och september att avgå på grund av hälsoskäl och lämna över till Harris. Hans son kommer att få en full benådning.
  Innan nästa år är över kommer USA vara inblandade i en ny omfattande militär konflikt antagligen i Mellanöstern eller Venezuela.

 3. USA hade en statskupp 1963 då man sköt John F Kennedy för att han blev för självständig.
  2020 har USA åter en statskupp, denna gång genom att genomföra ett riggat val mot en alldeles för självständig president.

  • Är det en statskupp att Trumps justitieminister säger att det inte förekommit något avgörande valfusk.

   Är det en statskupp att USA:s Högsta Domstol med tre domare utsedda av Trump enhälligt påstår att det inte finns några bevis för organiserat valfusk.

   Vid sidan av Högsta Domstolen, har Donald Trump tillsatt 218 stycken Federala domare. Inte heller dom hittar några bevis om valfusk utan säger att det är rykten, hörsägen och medvetet falsk information som sprids.

 4. Det er et statskup der foregår for øjnene af os, og medierne bakker det gladeligt op. Ingen fake news journalister kan lide Trump, og nu er det pay back time.
  Hvis der var ægte journalister at finde, ville de grave i alt det fup og svindel som Demokraterne med deres største “voter fraud organization” (Joe Bidens ord) har udført. I stedet støtter de svindelen. Hvis Joe Biden var et ordentligt menneske ville han kræve revision af de omdiskuterede valg. Ikke genoptælling, men revision.

 5. Så USA får en president som vald efter det största valfusket i historien? Tror inte det… det måste ta slut nu… Det räcker nu… inte nog med att det fuskades i vårt senaste val… Detta är äckligt…

 6. Trump kan deklarera att US är under attack….
  eller
  Act 4 i president-reglerna säger att det kan bli problem för Biden om han blir misstänkt för något som har med Kina att göra pga Kina är en främmande makt.
  Men då kanske det blir hans bästa polare som kliver fram.. Harris..

  • Det dröjer inte länge innan Biden blir nedsablad av sina egna, och vänster-media, så att Harris kan bli USAs första kvinnliga svarta president med extra offerkofta. Jag tror inte han överlever 2021 som president.

Kommentera