SD överklagar bygglov för moské i Helsingborg

ISLAM. En muslimsk församling i Helsingborg vill köpa mark för att en bygga moské intill Ängelholmsleden. Det har skapat en politisk debatt om brist på jämställdhet inom församlingen. Kritik kommer både från L och SD. – Samhället pratar om problem som vi inte har, säger församlingens ordförande Walid Hams.

Moské i Helsningborg Bild från bygglovsansökan

Den muslimska församlingen Al-Sunnah, med cirka 1200 medlemmar, har ett tillfälligt bygglov intill Landskronavägen som snart löper ut. Nu har de siktat in sig på att bygga en helt ny moské bredvid Hornbach på Väla södra.

– Vi kommer att bygga stort, tre gånger större än vår nuvarande moské, säger Walid Hams, ordförande i församlingen.

Ärendet har redan avhandlats av kommunstyrelsen, där en majoritet av partierna sagt ja till affären. Ytterst är det kommunfullmäktige som avgör frågan.

Sverigedemokraterna lyfter jämställdhetsaspekten och säger blankt nej till affären. Församlingens värdegrund överensstämmer inte med stadens värderingar, anser Michael Rosenberg (SD) – Deras värdegrund vilar på en tanke om att separera kvinnor från män och att kvinnor inte under exempelvis bön kan delta på lika villkor.

-Pettersson ser att den muslimska församlingen anser att kvinnorna är jämlika trots att de har separata rum för män och kvinnor i moskén och bara män i styrelsen.

Moskén väntas kosta 44 miljoner kronor att bygga. Enligt SD har de berörda tjänstemännen i ärendet har bekräftat att det finns en utländsk finansiär, men ingen berättar vem eller vilka som ligger bakom finansieringen.

I överklagan skriver SD: ”I den planerade moskén har inte en man och kvinna rätt att delta i en bön på lika villkor. Kvinnan måste skyla sig och får inte ha mens om hon ska få delta. Hon får inte heller använda samma ingång som en man och inte heller sitta i samma rum. Diskrimineringsombudsmannen har i andra sammanhang uttalat att könsseparation inte är acceptabelt, se t.ex. utlåtandet angående separata badtider för män och kvinnor från 2016”, skriver man i överklagan och påpekar: ”I enlighet med vad som anförts ovan anser jag det finns skäl att upphäva det beslut som togs i kommunfullmäktige gällande markanvisningen, i första hand som ett kommunalbesvär och i andra hand som ett förvaltningsbesvär.”

– Pettersson menar att eftersom islam är en totalitär ideologi så ska det inte byggas några stridsledningscentraler i Sverige och de som finns ska stängas.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “SD överklagar bygglov för moské i Helsingborg

 1. ”Inga problem med utländsk finansiering av moskéer säger regeringen”, skrev Petterssons blogg för 3 år sedan. Artikeln handlar om en fråga som SD:s Markus Wiechel ställde 2017, om regeringen har någon kontroll på omfattningen av utländskt kapital som finansierar nya moskéer i Sverige, där byggandet ofta bekostas av muslimska diktaturstater. Svaret blev att regeringen saknar uppfattning om detta, inte ser något problem med det, och inte heller tänker vidta någon åtgärd för att stoppa utländsk finansiering.
  https://petterssonsblogg.se/2017/11/25/inga-problem-med-utlandsk-finansiering-av-moskeer-sager-regeringen/comment-page-1/

  Jenny Piper, (partipolitiskt obunden), ställer frågan: ”När ska Sverige förbjuda utländsk finansiering av moskéer?”, och skriver att både SD och KD förgäves har lyft frågan om att stoppa utländsk finansiering av moskéer, samt att SD:s Richard Jomshof tidigare lämnat in en motion om stopp för utländsk finansiering av moskéer, men då fick avslag.
  https://jennypiper.blog/2020/06/23/nar-ska-sverige-forbjuda-utlandsk-finansiering-av-moskeer/

  • ”Stoppa utländsk finansiering av moskéer.”
   ”Den svenska staten måste agera för att stoppa denna finansiering”, skriver KD:s Ebba Busch Thor och Lars Adaktusson. ”Utländsk finansieringen av moskéer och islamistiska föreningar är en bidragande orsak till framväxten av islamistisk extremism.”
   https://www.expressen.se/debatt/stoppa-utlandsk-finansiering-av-moskeer/

   ”Intressant i sammanhanget (skriver Jenny Piper) – är att Nordens största moské som invigdes i april 2017 i Malmö, har sponsrats av Qatar och som av en händelse är Muslimska Brödraskapet etablerade i Sverige sedan en lång tid tillbaks med förgreningar ända upp i regeringen. Det känns som om någon borde sätta de moskéer som Qatar sponsrat i Sverige under lupp, men troligen sopas även detta under mattan precis som allt annat som är signerat regeringen och är skadligt för landet samt dess invånare. En ny fransk bok med titeln ”Qatardokumenten – hur emiratet finansierar islam i Frankrike och Europa”, avslöjar att Qatar har sponsrat dussintals moskéer och islamiska center i Europa för flera miljoner dollar – varav majoriteten av pengarna kommer från ett nätverk som är kopplat till Muslimska Brödraskapet.”
   https://jennypiper.blog/2019/04/07/nytt-avslojande-visar-att-qatar-sponsrat-otaliga-moskeer-och-islamiska-center-i-europa-med-pengar-som-kopplas-till-muslimska-brodraskapet/

 2. Kan inte någon bara sätta upp en skylt, efter att grävt lite, som förkunnar här ligger grisen orne begraven. Det kommer knappast vara en muslim som kontrollerar om det är sant.
  Att släppa in flera av sekten är att förråda allt vad svenskt är, att ge dem billig mark eller bidrag borde innebära fängelse.

 3. Och här i Sverige hyllar kvinnorna det tydligen, för dom röstar på Sossarna som likt bilden ovan nästintill kryper för Islam.

  • Helt naturligt kvinnor söker sig till kvinnor..,
   Då är ju för den velige feminine Lövén som en hand i handske !! Därtill finns ju en mängd andra röda skräcködlor sedan tidigare i Socialisternas grupper..

 4. Om det inte hjälper så gör som i Sevilla. Där grävde man ned en gris på tomten så var den förorenad så det blev ingen moské. Om dom fick bygga nånannanstans vet jag ej.

 5. Bra, men bara symptombehandling, som i längden är värdelös om man inte gör något åt orsaken till folkutbytet!

 6. Denna ondskans ideologi islam skall motarbetas.
  De skall inte ha några lokaler där de kan predika sin ondska mot andra människor.

Kommentera