Två “högerextremister” åtalade för mordbrand i Sölveborg

HÖGEREXTREMISM. Två unga män har i dag åtalats misstänkta för mordbrand i Sölvesborg, Blekinge. Den 30 oktober 2019 utbröt en omfattande brand på en minkfarm i Sölvesborgs kommun. Nu åtalas två unga män, 18 och 20 år, misstänkta för mordbrand. Byggnaden brann ned till grunden och anliggande byggnader skadades i mindre utsträckning. Inga minkar fanns i de brandskadade byggnaderna. Ärendet har utretts av Säkerhetspolisen.

Mink Foto: Jonn Leffmann

– De två åtalade har en koppling till våldsbejakande högerextremism och ekofascism, som är ett ganska nytt begrepp i Sverige. Brottsligheten har därmed ett ideologiskt motiv. Vi har framgångsrikt kunnat utreda ärendet i den här miljön som nu lett till åtal, säger kammaråklagare Henrik Olin, som lett förundersökningen i ett pressmeddelande.

Målnummer i Nacka tingsrätt: B 2758-20

– Pettersson undrar i detta fall vad högerextremism är? Det påstås att fascister och högerextremister är vanligt inom de militanta djurrättsrörelserna, jag är ingen specialist men tvivlar på detta.

Den ene Alexander Holmberg, påstås enligt mamman ha sympatier för Sverigedemokraterna (SD) och den andre, Zeke Blomqvist, kan kopplas till Alternativ för Sverige (AfS) då polisen hittat bilder där han på sig en t-shirt från AfS. De två är även åtalade är för stämpling till allmänfarlig ödeläggelse. Deras plan var att spränga ett antal abortkliniker i luften.

Är det sant borde herrarna åtalas för terrorism, men jag undrar om det inte är ett par överklassungar som tröttnat på föräldrarnas åsikter.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Två “högerextremister” åtalade för mordbrand i Sölveborg

 1. Hajade också att det luktade skunk “mink” om “höger extremister”. De sk militanta djurrätts aktivister, har mig veterligt, samtliga ingått i den vänstra planhalvan. Varför har de nu ändrat sig, kan det vara fake, för att misstänkliggöra oss. Bra försök, men efter Federley affären, behövs mycket värre än detta, för att vända uppmärksamheten, från pedofil gänget i Centern.

 2. 99,9 % av det som vänstern kallar “högerextremism” är i verkligheten vänsterextremism.
  En av vänsterns många lögner är att de klistrar “höger” som på allt som skall svärtas ner och hatas.
  Nationalsocialism och fascism är kollektivistiska, centralstyrda vänsterideologier precis som den mer utbredda (international)socialismen och har inte ett dyft med högerns individualism och kapitalism att göra.

 3. Det kan inte vara Jimmie Åkesson i alla fall, Han försvarar djurplågeriet på Lister efter allra bästa förmåga, Ni som har en minkpäls på önskelistan till tomten tycker jag ska tänka om. Minknäringen är den mest onödiga näring som finns.

  ## EXPRESSEN: Coronaviruset har muterat tusentals gånger – och den variant som dominerar i världen är inte längre densamma som originalet från Kina. Enligt virusforskaren Ali Mirazimi är det viktigt att övervaka förändringarna. Störst risk uppstår när smittan förs mellan djur och människa. “Om det blir stora förändringar så kommer vaccinet inte att fungera” säger han. ##

 4. Som sagt var, så följer det inte det naturliga mönstret. Sabotage mot minkfarmare brukar utföras av extrema kommunister. Skumt!

 5. Att trumma in högerextremism så mycket man orkar är vänsterns livsluft. Varför skulle någon med högeråsikter bränna ner en företagares egendom. Snarare då vänstertokar.

 6. Låter otroligt att Sverigevänner (som ju brukar kallas “högerextremister”) skulle göra något sådant. Endera är de oskyldiga eller också är det något annat konstigt!
  Är det säkerhetspolisen som utreder alla andra mordbränder också, kyrkobränder mm?

 7. Om jag minns rätt, så skedde inom en begränsad tid ytterligare liknande attacker, där 11 andra vänsterungdomar var involverade. Dessa kallas då “djurrättsaktivister” i förlåtande tonlägen. Dessa djurrättsaktivister är märkligt nog kända för att utöva olagligheter typ våld, brand, sabotage etc, men detta nämns aldrig.
  Däremot är knappast “högerextremister” kända för att sabotera, bränna etc i samband med djurrättsaktioner!
  Känns som om 2 av de sammanlagt 13 personerna blivit utvalda att utsättas för “extra förföljelse”, därför att de burit tröjor av visst slag. Kommunistiska “skåderättegångar” kanske!

  • Jimmie Åkesson är kompis med minkfarmarna på Lister så det säger självfallet var SD står i frågan. Oavsett så är det en vedervärdig verksamhet som inte har något berättigande. Men inget av riksdagspartiet har stake nog att förbjuda djurplågeri. Sverigedemokraterna har inte ens viljan. Vad AfS företräder för linje tror jag inte har framgått.

   Våga vägra bära minkpäls så bränner inte någon minkfarmar. Varken vänster- eller högerextremister.

 8. Ja varför kallas de högerextremister de verkar vara vänstervridna och vilja djurens bästa. Undrar om snorungarna äter kött, eller grönsaker det är som djur vi odlar dem och använder dem till vårt uppehälle.

Kommentera