Statens budget 2021


EKONOMI & SKATTER. Riksdagen sa ja till utgiftsramar och inkomstberäkning i regeringens budgetproposition för 2021. Riksdagen sa i huvudsak också ja till lagförslagen om ändringar i skatteregler i budgetpropositionen och sa ja till utgiftstaket för staten.

Steget Efter

Utgifterna i regeringens förslag till budget för 2021 beräknas uppgå till 1173 miljarder kronor och de beräknade inkomsterna till 1.106 miljarder kronor. Det innebär ett underskott i statens budget på 67 miljarder kronor för 2021.

Budgetpropositionen bygger på en politisk överenskommelse mellan Socialdemokraterna, Centerpartiet, Liberalerna och Miljöpartiet.

– Pettersson säger att med en annan politik skulle vi slippa låna pengar och ändå ha pengar över till mycket annat som högre löner till lärare, poliser och vårdpersonal samt kunna höja pensionerna och ändå kunna sänka skatterna.

Det är bara några exempel där det enligt min mening skulle gå bra att spara stora och mindre belopp men det finns mycket mer…

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


4 responses to “Statens budget 2021

 • hasse och taggen

  Borde vara förbjudet att låna pengar för staten. Staten borde istället bygga upp ett statsberg där man fyller ladorna. Man undrar just vilka det är som skor sig på detta vansinne. Som vanligt finns en elit som skor sig utan att arbeta.

  Gilla

 • Moberg

  Att låna pengar för att skänka till andra eller investera i något som kanske ger lönsamhet så småningom, borde väl klassas som oredighet och försummelse mot huvudman d.v.s. svenska folket.

  Gilla

 • Oskar

  Svenska skattebetalare ska finansiera klimatomställningen i fattiga länder med 300 miljoner sek.
  Svensken fattar inget som vanligt utan tycker det är ok.
  Vänta bara tills pensionerna uteblir vad ska ni då leva på?

  Gilla

 • hllviken

  Första luckan är öppnad i Stefans adventskalender med 24 minnesluckor.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: