”Alla människors lika värde” styr SVT – men ingen vet vad det betyder

Exakt24. I valrörelsen 2018 tog SVT avstånd från Sverigedemokraterna med hänvisning till den princip om ”alla människors lika värde” som SVT är förbundna att efterleva.

Men när Exakt24 ringer den statliga TV-kanalen så kan ingen svara på vad begreppet egentligen betyder och hur detta ska tillämpas.

Public services budget för 2020 ser ut så här: De tre public service-företagen (SVT, SR och UR) anslås – via rundradiokontot – 8,563 miljarder kronor (varav SVT 5,041 miljarder kronor, SR 3,077 miljarder kronor och UR 445 miljoner kronor).

21 thoughts on “”Alla människors lika värde” styr SVT – men ingen vet vad det betyder

 1. Det är Alllah, ”Allahs lika värde”

  Vilka jobbar Röfven och dom andra för idag?

  Dags att vakna!

 2. De flesta begriper inte att det bara är käbbel utan tror det finns någon verklighetsförankring i uttrycket.

 3. Programmet om Claes Elfsbergs sorg över sin dotter får knappast sändas på SVT då det strider mot principen om alla människors lika värde. Man får inte sörja sin dotters död mer än någon annan människas död.

 4. Olika människor har naturligtvis också helt olika värden!
  Är en mördare lika mycket värd som en nunna?
  Är en våldtäktsman lika mycket värd som ett oskyldigt barn?
  Är en parasit lika mycket värd som en som arbetar och sköter sig?
  Är en muslim lika mycket värd som en hund?
  Är en knarklangare lika mycket värd som en bonde?
  Jag svarar ett rugande NEJ på alla dessa frågor.
  Naturligtvis har olika människor också olika värden!
  Att påstå något annat är rent struntprat!

  • Jag brukar ifrågasätta dom vänsterblivna med frågan.

   Är Breivik lika mycket värd som Löfven ?

   Svaret man får är att man är dum i huvudet och jag svarar alltid, vem är det som är dum i huvudet när man säger alla människors lika värde om allt. Men fortfarande är inte alla lika värda, utan vissa är mer värda än andra ?

 5. Som alla vet är ju ”allas lika värde” en postSovjetisk klyscha som saknar egentlig betydelse. Därför kan heller ingen förklara vad den står för!

 6. Enda sättet för flitiga användare av denna standardfloskel att göra den trovärdig vore anständig och mogen behandling av SD.

  Att sluta peppra politiska motståndare med nedvärderande invektiv. När detta sker kan man ta floskeln på allvar.

  Men det kommer aldrig att ske. ”Regering” med benäget bistånd tycks predestinerade att fullkomligt förstöra och föröda vårt tidigare svenska samhälle.

  Oförklarligt men dess värre odiskutabelt fakta!

 7. FN deklaration av människors rätt: ”All human beings are born free and equal in dignity and rights.”
  Alla människor är födda fria och lika i värdighet och rättigheter.
  Det har felaktigt översatts som värde alltså value i Sverige och Norge.
  Att de som använder detta mot SD är för att de själva är rädda för att bli avslöjade som stöttande en osedvanligt naiv bild av världen, nämligen att alla är lika mycket värda.
  Värdighet det är att stå för sitt ord att inte vika sig för en religion om man inte tror på en sagofigur.
  Att komma till ett annat land få asyl men sedan anklaga sina värdar för rasism, det är inte värdighet.

  • Detta tog Granskning Sverige upp ett flertal gånger dom ringde och ställde frågor till makthavare vad detta Betyder det slutade med att Expressen/ Bonniers gjorde så deras Hemsida släcktes ned och Facebok stängde av dom denna Fråga var mycket jobbig för makthavare Det finns en del program på VK från uppdrag Granskning dom gjorde fantasktiska program

  • Äntligen någon som läst den ursprungliga texten… är så trött på snöflingornas användande av ”rätt värdegrund” när vi borde använda ordet värdighet i rätt sammanhang…

   Jag är värd mer i mitt land med den kunskap jag har, jag skulle vara värdelös för en indianstam i Amazonas djungler… troligen skulle det vara likadant tvärtom.

  • Precis: ”Born equal…in dignity and rights.” Man kan alltså förverka sin värdighet och rättigheter om man inte sköter sig. Man har ett ansvar.

 8. Alla människor är jämlika men vissa människor är mer jämlika än andra. Vänstern, kändiseliten, mediaeliten och övrigt patrask i landet Sverige är naturligtvis mest jämlika av alla.

 9. Hur kan ett avståndstagande mot en grupp människor rättfärdigas med hänvisning till ”alla människors lika värde”. Motsägelsefullt är ju bara förnamnet.

 10. Alla människors lika värde är ett abstrakt begrepp som endast överstprästerna av värdegrundsrelionen kan uttolka.
  Inslaget från partiledaredebatten innan valet 2018 var planerat av Annie Lööf där hon skriker ”hur uttrycker du dig Jimmie” och jag skulle heller inte bli förvånad om det var i maskopi med regimmedia. Eller så väntade de bara på sin chans också.

Kommentera