Sverige var bäst, men är nu sämst på mycket…


PANDEMI. När Pettersson växte upp var jag stolt över Sverige. Vi var bra på mycket, bäst på en del och inte usla på något. Under 1950, 1960 och början på 1970-talet betalade vi samma eller lägre skatt än i jämförbara länder, mindre än hälften av idag.

─ Då fanns det skolor i varje by, poliser överallt, vårdköer var inte uppfunna, det byggdes hus och vägar överallt. Sedan hände något. 1969 blev Olof Palme statsminister, 1974 var vi rikast i världen och 1975 beslutade en enig riksdag att Sverige skulle bli mångkulturellt.

Efter rekordåren under 1950 och 1960-talen var vi rikast i världen 1974. Året efter, 1975, beslutades att Sverige skulle bli mångkulturellt.

Sedan har något hänt, politiska tillsättningar har ökat, ansvaret har minskat och tjänstemän som är aktivister förstör landet. Ändå skryter våra politiker och tjänstemän som om vi fortfarande vore bäst i världen.

Nu pågår det en pandemi och tjänstemännen på Folkhälsomyndigheter har inte haft många rätt sedan i februari då coronan började härja, ändå skryts det.

Sverige är sämst på att få ned smittan. Sämst på att isolera sig. Sämst på att skriva ut patienter från IVA. Det står klart när den tunga instansen OECD igår publicerade sin rapport. Men Sveriges statsepidemiolog tycker rapporten är spännande snarare än bekymrande.
– Man har inte tagit med kontexten bakom, säger statsepidemiolog Anders Tegnell. Läs mer på Emanuel Karlstens blogg.

Johan Carlsson, generaldirektör på Folkhälsoinstitutet och Anders Tegnells chef den 7 februari 2020

Tittar man på siffrorna har vi inte mycket att skryta över, tvärtom, det är märkligt att inte några ansvariga fått sparken. 6.406 döda i en smitta som inte skulle komma till Sverige och som vi hade usel beredskap för.

Antal döda:

 • Sverige: 6406
 • Norge: 305
 • Finland: 374
 • Danmark: 778
 • Totalt: 1457

Sverige har haft 4,4 gånger fler döda med Covit-19 än övriga nordiska länder tillsammans.

Antal sjukdomsfall

 • Sverige:  208 295
 • Norge: 30 973
 • Finland: 20 747
 • Danmark: 68 362:  120 082

Länk

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


15 responses to “Sverige var bäst, men är nu sämst på mycket…

 • Moberg

  Det var en invandrad adelsman som startade nedmonteringen som sedan omhuldats av majoriteten av svenska ointresserade väljare.

  Gilla

 • centurion

  Allt av detta helvete kommer, förr eller senare, att drabba oss. Märk väl att det även gäller för de nyttiga idioter som röstat fram dessa landsförrädare.
  Ingen – Ingen…. kommer undan !

  Gillad av 1 person

 • Nisse

  Att Sverige har blivit så här efter 1975 beror på att majoriteten av Sveriges befolkning sen dess består av fullständiga idioter som röstat för denna förstörelse av landet.

  Gilla

 • JEX

  Kort och koncist ….Sverige har blivit ett uland för att man dubbelbeskattar den arbetande egna befolkningen och öser pengar och bidrag till invällarna som väller in i landet samt till diverse islamistiska skukstater.

  Gilla

 • Tanten

  Sverige är fortfarande bäst på en sak.
  Att ta emot och försörja kriminella invandrare.

  Gilla

 • Rädd

  Off topic.
  Kollat på Petterssons länkar.
  ”Expomakt” verkar vara judefientlig.

  Gilla

 • ruben

  Det skulle vara intressant se skattebördorna per arbetande med beskattad lön plus pensionärer med beskattad pension i de nordiska länderna. Jag misstänker att Sverige ligger riktigt illa till ( färre att beskatta med höjda skatter och därmed försvagad välfärd ). Sjuka människor ska inte utförsäkras t.ex. och det simpla fusket med flera identiteter måste omöjliggöras.

  Gilla

  • TT

   ”Sjuka människor ska inte utförsäkras´´

   Minst 50% av dom som utförsäkras är ju endast bidragssjuka, dom vill överhuvudtaget inte jobba, bara slappa och leva på andra människors arbetsinkomster.
   Nu i dessa coronatider försöker många passa på och fuska till sig livslång sjukförsäkring…tillfället gör snyltaren.

   Gilla

 • Argus

  Förfallet började tidigare;

  ”Mellan 1973 och 1978 bodde familjen Kamprad i Vedbæk norr om Köpenhamn i samband med att IKEA:s huvudkontor fanns i Humlebæk.”

  Ingvar Kamprad var tvungen att fly Sverige då han ville att IKEA skulle vara ett familjeägt företag och regeringen Palma höll därför på att skatta ihjäl honom. Han var sedermera tvungen att lämna det socialdemokratiskt styrda Danmark av samma orsaker. IKEA hör sedan dess hemma i Nederländerna, Luxemburg och Lichtenstein.

  Kamprad är inte ensam svensk entreprenör som tvingats i landsflykt på grund av socialistiska regeringar. Det blir lätt så när politiker använder samma kroppsdel att sitta på och tänka med.

  Gillad av 1 person

 • MrR

  Bäst knappast, men hyfsat bra vilket inte är riktigt samma sak !

  Gilla

 • Helena Frid

  Hej! Jag uppskattar verkligen bloggen och tänker fortsätta läsa men jag måste avsäga mig aviseringar via mejl för det blir för mycket att hantera i inkommande mejl.

  Tack för er omfattande blogg som ”slår huvudet på spiken”!

  Med vänlig hälsning Helena

  Skickat från min Galaxy

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: