Ultimatum till muslimerna, ni har 15 dagar på er att acceptera våra värderingar

ISLAM. Pettersson skulle önska att det var den svenska regeringen och statsminister Stefan Löfven (S) som röt i, men det kan man nog bara drömma om. I stället var det Frankrikes president Emmanuel Macron som ställde ett ultimatum till landets muslimska ledare, att snabbt acceptera republikens värderingar. De muslimska organisationerna får 15 dagar på sig, rapporterar BBC.

President Emmanuel Macron by the OECD

Det var i onsdags som Frankrikes president gav det franska muslimska rådet (CFCM) ett 15-dagars ultimatum att acceptera en stadga om franska värderingar.

Kravet kommer efter den senaste tidens islamistiska terrordåd i Frankrike och Österrike.

I stadgan ska det stå att islam är en religion och inte en politisk rörelse, enligt BBC.

Dessutom finns där formuleringar om ett förbud mot all ”utländsk inblandning” i muslimska grupper.

– Två principer kommer att skrivas in i stadgan – avvisandet av politisk islam samt all form av utländsk inblandning, säger en källa till den franska tidningen Le Parisien.

Presidenten och landets inrikesminister Gérald Darmanin träffade åtta CFCM-företrädare vid Élysée-palatset på onsdagen.

Där ska de muslimska gått med på att upprätta ett nationellt råd med uppgiften att ge imamer en officiell ackreditering och etisk kod. De som bryter mot den etiska koden kommer få sin imamlicens indragen.

Efter terrordåden har Emmanuel Macron och Österrikes förbundskansler Sebastian Kurz gått hårt åt ”politisk islam”.

President Macron har också meddelat nya åtgärder för att ta itu med det han kallade ”islamistisk separatism” i Frankrike.

Åtgärderna inkluderar ett omfattande lagförslag som syftar till att förhindra radikalisering. Det presenterades på onsdagen och innehåller åtgärder som:

 • Begränsningar av hemmaskolan och hårdare straff för dem som hotar offentliga tjänstemän av religiösa skäl
 • Ge barnen ett identifieringsnummer enligt lagen som skulle användas för att säkerställa att de går i skolan. Föräldrar som bryter mot lagen kan få upp till sex månader i fängelse samt stora böter
 • Ett förbud mot att dela en persons personliga information på ett sätt som gör att de kan lokaliseras av människor som vill skada dem
 • ”Vi måste rädda våra barn från islamisterna”, sade Darmanin till tidningen Le Figaro på onsdagen. Lagförslaget kommer att diskuteras av det franska regeringen den 9 december.

I Sverige har socialdemokraterna tvärtom uppmuntrat politisk islam och Sveriges statsminister Stefan Löfven (S) har sagt att han aldrig ska kritisera islam.

S lovar att samarbeta med Sveriges Muslimska råd

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Ultimatum till muslimerna, ni har 15 dagar på er att acceptera våra värderingar

 1. Dåresvenne tror att islam kommer ändra sig i verkligheten, när kärnvapen-Macron ber om det?

 2. Macron är inget annat än en jävla hycklare. Han har ju stor skuld i att Frankrike är mångkulturellt. Nu, med facit i hand, försöker han bara rädda sitt eget anseende

  • Macron är 42 år och president sedan 2017. Frankrike blev mångkulturellt långt innan han klev ur blöjorna.

   Immigrationen började mellan världskrigen då muslimer kom från franska ex-kolonier: Maghrebländerna i Nordafrika, Algeriet, Marocko, Tunisien och sedan även från subsahariska Afrika och Indokina, alltså långt tillbaka.

 3. Kommer det att hjälpa? Knappast. Den som inte läst koranen lär heller aldrig förstå en muslims första och största uppgift i livet. ATT SPRIDA ISLAM ÖVER VÄRLDEN MED ALLA MEDEL.

Kommentera