”Göteborgare” anhållen misstänkt för folkmord

BROTTSLIGHET. En man i Göteborg anhölls igår efter att ha varit internationellt efterlyst misstänkt för inblandning i folkmordet i Rwanda år 1994, rapporterar Dagens Nyheter.

Rwanda har begärt göteborgaren utlämnad för att åtala honom för dådet då hundratusentals mördades.

Han är anhållen i 40 dagar enligt utlänningslagen. Då har det landet som har begärt honom utlämnad 40 dagar på sig att inkomma med en utlämningsframställan som är lite mer omfattande med bakgrunden till varför den här personen är eftersökt, säger Reena Devgun vid internationella åklagarkammaren till DN.

Mannen, som tidigare är ostraffad i Sverige, nekar till anklagelserna.

– Pettersson antar att Dagens Nyheters Göteborgare heter Glenn annars hade dom väl inte kallat mannen göteborgare…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “”Göteborgare” anhållen misstänkt för folkmord

  1. Varför står det att han är göteborgare. Var han på turistresa? Han är väl från Rwanda. Vad har han annars gjort där nere för att kunna göra så mycket att han är misstänkt för folkmord. Jag är svensk, född av svenska föräldrar. Men jag är fortfarande svensk även om jag åker till något annat land.

  2. Skulle inte förvåna mig om han är patient på Kris och trauma mottagningen. Sjukvården gullar gärna med krigsförbrytare.

  3. Anta att en svensk hade invandrat till Kongo och sedan deltagit i folmorddet i Rwanda, hade D.N. då kallat honom för ”kongoles”? Sannolikt inte, snarare framhävt att det rör sig om en till Kongo invandrad svensk.

  4. Tänka sig att göteborgare har varit och mördat i Rwanda.
    Göteborgare som verkar så trevliga med goa skämt kan ha en så mörk baksida är skrämmande.
    Är det Kal eller Osborn med hjälp av Ada och Beda

Kommentera