Statliga bidrag till islamiska extremister kopplade till Iran fortsätter


ISLAM. Säpo har länge varnat för att statligt stöd till våldsbejakande organisationer finansierar extremism. Men trots att riksdagspartierna var överens redan 2015 dröjer det minst ett år till innan skärpta demokrativillkor är på plats, rapporterar FFFI.se

I ett remissvar från förra hösten bedömer Säpo att ett relativt stort antal organisationer med kopplingar till extremistmiljöer mottar offentliga medel. “Sådana organisationer kan bidra till en ökad radikalisering i Sverige och bidra till våldsbejakande miljöers tillväxt”, skriver Säpo.

Efter överenskommelsen mot terrorism 2017 har två utredningar i 2018 och 2019 lagt fram förslag för att lösa problemen med ökad radikalisering i Sverige men en ny lagstiftning dröjer sannolikt till 2022.

En av bidragstagarna är organisationen ISS (Islamiska shiasamfunden i Sverige). Organisationen, som är kopplade till iranska regimen, har under flera år återkommande bjudit in talare som predikar dödsstraff för homosexuella och att kvinnor inte får vägra sina män sex.

ISS stöder också den bakåtsträvande och medeltida doktrin som ligger till grund för prästerskapets envälde i Iran. Organisationen har trots detta fått mer än 2,7 miljoner kr i statsbidrag i 2019, enligt Myndigheten för stöd till trossamfund.

– Pettersson säger att regeringen, Säpo, svenska politiker och journalister naivt tittar på när iranska regimen försöker exportera sin “islamiska revolution” till Sverige och andra platser i världen.

Regeringen och ansvariga myndigheter samarbetar med extremisterna istället för att stoppa dessa islamistiska krafter som hotar vår demokrati och öppna samhälle. Det är därför som våldsbejakande extremism och islamisk fundamentalism har ökat i Sverige under de senaste åren.

S lovar att samarbeta med Sveriges Muslimska råd

Vad är det som är så svårt att förstå? Koranen är oföränderlig och importerar vi Mellanöstern får vi Mellanöstern.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


9 responses to “Statliga bidrag till islamiska extremister kopplade till Iran fortsätter

 • ruben

  Ja myndigheten och deras ansvariga riksdagsutskott, som delar ut bidragen är väl medhjälpare till terrorverksamhet? En lättnad för Sverige och Norden den dag de högsta ansvariga av de bidragen blir gripna, åtalade, fällda och straffade.

  Gillad av 1 person

 • ponnsan62

  Ge fan i mina skattepengar till bidrag till idioter som dyrkar en pruttfett med knorr fram o bak.
  Ni är en skam för oss arbetare
  Ponnsan

  Gilla

 • Peter Sjöström

  Över huvudtaget öda på våra skattepengar till olika trossamfund är idioti . Seriösa idrottsföreningar kan jag tänka mig ska kunna få bidrag . Sen finns det säkert några fler behjärtansvärda att förse med bidrag . Sedan så kan de politiska partierna strykas från bidragskarusellen . De kan leva på sina medlemmars avgifter . Mvh Sjöström

  Gilla

 • Tony

  Och allmänna Arvsfonden hjälper till så gått man ka att
  med avlidnas medel stödja skumma föreningar.

  Var det detta som dom avlidna menade när dom skänkte
  sina jordiska tillgångar till en fond dom trodde var säker????
  Troligtvis inte!

  Gilla

 • age

  Så länge landsförrädarnas/ socialdemokraternas kontrakt med
  Muslimska Brödraskapet gäller måste
  regeringen skänka bort våra skattepengar
  till främmande makt/ islam!

  Vad är felet på SÄPO, som inte gör en
  juridisk process av kontraktet?

  Är SÄPO involverade i LANDSFÖRRÄDERIET?

  Någon som har en förklaring?

  Gilla

 • Cinna

  Men det gick snabbt att få gymnasie-lagen för de unga männen utan asylskäl på plats. Vill regeringen så kan Regeringen vara snabb, uppenbarligen.

  -Det kan enbart tolkas som regeringen inte VILL strypa SKATTEBIDRAG till islamska extrema organisationer i Sverige! För uppenbart KAN det, om de vill!

  Varför får dessa samfund och organisationer Skattebidrag?!

  Vem tjänar vad på det?!
  – Inte gynnar det svenska folket i alla fall!

  Gillad av 1 person

  • Cinna

   Cinna tror att det handlar om att skulle bidragen till de islamska föreningarna strypas, så skulle många muslimer visa sitt missnöje i valet 2022. Det har inte regeringen råd med, de gör allt för makten och att sitta kvar.
   Därför skjuter de sådant på framtiden.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: