Hög tid för alla syriska flyktingar att åka hem


ÅTERVANDRING. De miljontals syrier som reste utomlands i samband med kriget behöver återvända till sitt hemland. Det vore det bästa både för Syrien och de länder som tagit emot flyktingarna. Syriens president Bashar al-Assad sa att USA och de västerländska länderna hindrar syriska flyktingar från att återvända till sitt moderland, enligt Sputnik News.

Bashar al-Assad och Vladimir Putin. CC-licens

I dagarna med början den 11 november hölls en internationell konferens i Syriens huvudstad Damaskus om återvändande av flyktingar till Syrien. Konferensen handlade om frågor som underlättar hemtransport av syriska flyktingar mitt i den pågående Covid-19-pandemin. Ryssland, Iran, Kina, Libanon med flera deltog. I Sverige och västvärlden är intresset lågt för att lösa problemen, rapporterar Sputnik News.

Det var under ett möte med Syriens president Bashar al-Assad som Putin tog upp frågan.– Tyvärr befinner sig över 6,5 miljoner flyktingar för närvarande utanför Syrien. De flesta av dem är anställningsbara medborgare som kan och borde delta i återställningen av sitt land. Bortsett från det tjänar deras återvändande mottagarländernas intressen, först och främst Syriens grannar, sade den ryske presidenten enligt Sputnik News.

Putin pekade på de att de länder som tagit emot syrierna tyngts av betydande kostnader. Han noterade också att unga flyktingar ”ofta påverkas av radikala krafter, går med i militanta grupper och kan utgöra ett hot mot mottagarlandet”.

Vladimir Putin konstaterade redan för flera år sedan att läget i Syrien är säkert och att flyktingarna kan återvända. Ryssland har också länge stöttat den syriska regeringens initiativ för att uppmuntra till återvandring. Hittills har över 850.000 syrier återvänt till hemlandet, sade Putin.

– Pettersson säger att i Sverige tar vi fortfarande emot ”flyktingar” från Syrien, trots att många syrier regelbundet åker hem på semester. Det är tags att hjälpa Assad med ”kompetensen” som ”flyttat” till Sverige…

Filmen från Damaskus, Syriens huvudstad och en av världens äldsta städer, från augusti 2020.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


6 responses to “Hög tid för alla syriska flyktingar att åka hem

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: