Vill regeringen torrlägga landet?

ALKOHOL & NÖJEN. Regeringen föreslår att servering av alkohol på krogen förbjuds efter klockan 22. Barer och pubar måste stänga en halvtimme efter det och förbudet ska gälla från den 20 november. Alltför många svenskar har börjat slappna av, varnar statsminister Stefan Löfven (S).

Pettersson utsikt och GT. Bilden dock inte tagen efter klockan 22.

– Pettersson tycker detta är ett vettigt förslag, jag har aldrig förstått de unga och de som tror de är unga som går ut vid 23-tiden eller ännu senare för att festa, vad gör de dagen efter? Varför inte börja lite tidigare på kvällen eller eftermiddagen så finns det gott om tid att få i sig några glas…

Där spriten går in, går vettet ut och tro mig på mitt ord, jag har erfarenhet av krogar och sprit. Krogarna som gnäller nu borde försöka ändra folks vanor, även om jag är medveten om att inkomstbortfallet från alkoholen är betydande.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Vill regeringen torrlägga landet?

 1. Ser inte spriten som ett problem.
  Det viktiga är att inte servera något under 40%.
  Men klart att då hinner ju de flesta bli färdiga till 22:00

 2. Bra ide. Tex. på Irland är det vanligt att pubarna stänger vid kl 23. Det är bra för då är man pigg nästa dag. Har aldrig fattat varför man måste festa hela natten och förstöra hela nästa dag.
  Inse att inget kommer att bli som innan corona

 3. I andra länder har man, genom isoleringen, fått en ökning av våldet i hemmet. Så då är det väl bättre med långa öppettider på pubar och barer än en kärring med blåöga

  • Men tänk efter, förstår inte politikernas tankegång (min tolkning), corona smittar inte på krogen 21:59, men efter 22:00 ökar smittrisken maximalt.

 4. När jag läste överskriften trodde jag för ett tag att Pettersson släppt sina hästar ut i skogen.
  När jag så såg vad den sanne frihetskämpen skrivit längre så förstod jag hästarna är på plats.
  Kan inte annat än att hålla med, vi har vuxit upp under motbokstiden och där krogen serverade ”restrektionsrätter” billig mat som bara åkte ut och in från köket eftersom du fick inte köpa sprit utan att äta.
  Många åt inte de bara tog snapsen och var nöjda med den.

 5. Överens, Pettersson!

  Stefan Einhorn anser att beslutet signalerar inkompetens hos myndigheterna – då har han inte tänkt färdigt.

Kommentera