Varför ljuger Sveriges utbildningsminister?

INRIKES. Minister efter minister i Sveriges regering blir påkommen med att blåljuga helt öppet och det sker utan åtgärder, medan media, vars uppgift är att granska makten är tysta.

Varför ljuger landets utbildningsminister, Anna Ekström (S)? Omröstningen ovan handlade inte om islamister ska få driva skolor, för det skall de inte och SD är nog enda parti som är beredda att genomföra det förbudet fullt ut.

Omröstningen handlade om förändringar i lagförslaget, eftersom M, SD, KD och L röstade på. I detta förslag som kallas ”betänkande” framgår vad som röstades på Finansutskottets betänkande 2017/18:FiU43.

I stort är partierna som röstade ”nej” positiva till förslaget. Läser man vidare framgår det att deras förslag är ett ändringsförslag, alltså, man vill anta lagförslaget men göra vissa justeringar och göra lagen bättre.

 • Man vill flytta tillstånds- och tillsynsansvaret för fristående förskolor och fritidshem från kommunerna till Skolinspektionen.
 • Samt vidta åtgärder för att minska handläggningstiderna och säkerställa att de nya reglerna inte leder till ytterligare förseningar av tillståndsärenden.
 • Det utrycks tydligt i följande mening: Vi tillstyrker delvis regeringens proposition 2017/18:158 med de ändringar utskottet föreslår under punkt 1 och motion 2017/18:4111 yrkandena 3 och 4

Kolumnerna ”ja” eller ”nej” i ett röstningsförfarande betyder alltså inte ja eller nej, utan de är helt enkelt ett praktiskt sätt att i ett röstningsförfarande välja mellan två olika förslag. ”Ja” betyder att man vill anta ett visst förslag, ”nej” betyder att man vill anta ett annat förslag, som i sig kan innebära avslag i sin helhet eller förändringar gentemot det andra förslaget.

– Pettersson undrar hur utbildningsminister Anna Ekström (S) kan tillåtas sprida falska tweets. Varför flaggar inte twitter för propagandan som de gör med Trump? Sedan kan man fundera på varför Ekström bara nämner ett parti när M, L och KD röstade likadant som SD.
En ljugande minister, Anna Ekström (S) Foto: Kristian Pohl Regeringskansliet

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Varför ljuger Sveriges utbildningsminister?

 1. Hon har inte bättre förstånd, men varför Media inte reagerar
  visar bara på att dom lierat sig med makten. Sorgligt!

 2. Så mycket kontroll vad som är vad har alltså en sosseminister!
  Oavsett vad sker så har sossarna enligt egen mening alltid rätt.
  S ett självförhärligande f.d. arbetarparti, nu är det förespråkare
  för sekten.

 3. Alla som oroade sig för islamister räknades som rasister och alla som var emot att islamister driver skolor hade fel värdegrund, har det ändrats?

 4. Hon är sosse. Det naturliga tillstånden för dem är att ljuga. Man märker när de måste tala sanning för de gör så roliga grimaser då när de måste tvinga fram sanningen.

 5. Gammelmedia och svt/SR består till 99% av kommunister och vänsterfeminister. Har sedan länge slutat läsa, se och höra på den propagandaapparaten. Den verkar fungera som i diktaturer där man smutskastar alla oppositionella och presidenten i USA.

 6. En i raden av vanliga ljugande sossar. Vet hon vad hon pratar om? Troligen bara förblindad av hat mot klokare personer. Har hon klarat nån gymnasieitbildning själv eller bara läst partiboken?

Kommentera