Centerpartiet mot inblandning av mindervärdiga utländska raselement…

VÄRDEGRUND. Nedanstående ären gammal repris från bloggen. Regelbundet som årstiderna uttalar sig Centerpartiet och partiledaren Annie Lööf om att de något sätt kan tänka sig att samarbeta med eller göra sig beroende av Sverigedemokraterna, detta på grund av SD:s värderingar. Vad dessa värderingar består av begriper inte jag eftersom de aldrig specificeras. SD bildades 1988 och kanske borde SD vägra samarbeta med C på grund av centerpartiets historia.

Larssons blogg

Sakpolitiskt är det på ytan stor skillnad men inte i praktiken. SD vill begränsa invandringen med C är för invandring, däremot vill centern begränsa invandrarnas bidrag och att de blir självförsörjande. Det borde i praktiken ge samma resultat som SD vill.

SD:s bakgrund används gärna i debatterna. Vänsterpartiets kommunistiska grund, sossarnas historia med bl.a. rasbiologi och andra partiers mörka bakgrund kommer ganska lättvindigt undan.

Centerpartiet, eller det gamla Bondeförbundet, utgör inget undantag.

I partiets grundprogram som antogs 1933 finns bl.a. följande att läsa:

”Då kristendomen är den säkraste grundvalen för en redbar och allmängagnelig livsföring, måste kristen tro och livsåskådning främjas och bevaras som grundval för svensk folkuppfostran.”

”Som en nationell uppgift framstår den svenska folkstammens bevarande mot inblandning av mindervärdiga utländska raselement samt motverkandet av invandring till Sverige av icke önskvärda främlingar.”

”Bondebefolkningens bevarande och stärkande utgör förutsättningen för fyllandet av dess fäderneärvda uppgift i statslivet och en grundval för svensk nationell utveckling.”

”Bondeförbundet vill främja en nationell näringspolitik, som tillvaratager det svenska folkets intressen och bereder arbete åt svenska armar.”

”För Sveriges jordbruksfolk, som av sin historia lärt, vilka offer av blod och egendom som krig, utländskt övervåld och förtryck medföra, måste fred och samförstånd mellan folken samt värnandet av vårt lands frihet och oberoende vara en hjärtesak, som efter måttet av våra krafter bör främjas.”

Hela grundprogrammet kan läsas här.

-Pettersson menar att när socialdemokraterna bestod av arbetare och centerpartiet av bönder kanske förutsättningarna funnits för ett bra samarbete men de möjligheterna är sedan länge borta…

***

Larssons blogg

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Centerpartiet mot inblandning av mindervärdiga utländska raselement…

  1. Den första bilden på mannen som går och plöjer är totalt
    missvisande, Centerpartiet jobbar inte för bönderna idag,
    bara för kändispatrasket på Södermalm.

  2. C är inte vad den moderne jordbrukaren behöver, de är nu alla företagare och hårt mekaniserade. Gissar att fler och fler röstar SD och M.
    SD tänker någon det kan väl inte vara sant? Har bondens farmartank blivit utnyttjad av ”svenskar” eller djur blivit skadade eller slaktade, så ligger inte SDs politik långt borta för en drabbad.

Kommentera