Omskar nio pojkar med lödpistol – syrier får villkorlig dom, ingen utvisning


BROTTSLIGHET & INVANDRING. Under en period mellan april och maj 2018 omskar en syrisk man nio pojkar med en lödpistol i Söderhamn och Gävle. Nu döms mannen till villkorlig dom med samhällstjänst i 180 timmar. Han ska även betala 55.000 kronor i skadestånd och 33.000 till staten.

Manlig omskärelse. Bild från Wikipedia.

Syriern är inte legitimerad läkare i Sverige och använde en icke medicinsk lödpistol när han utförde omskärelserna. Detta gjordes på vårdnadshavarnas begäran och för detta fick han cirka 2000 kronor i betalt av de allra flesta vårdnadshavarna. 

Mannen själv har dock uppgett att han har medicinsk utbildning från Syrien och därmed ska vara behörig att utföra omskärelser. Läkare som träffat barnen efter ingreppen har dock bland annat uppgett att de inte trott att en riktig kirurg utfört ingreppen och att det rör sig om slarviga omskärelser. I journaler beskrivs det bland annat hur ett par av pojkarna haft så ont efter ingreppen att de haft svårt att gå.

Mohammed Al-Shehan, född 1989 och medborgare i Syrien har vållat kroppsskada på pojkarna Abdirahman, Sudais, Maaher, Emraan, Far-han Buule, Ahmed och Anas och nu döms syriern för misshandel, vållande till kroppsskada och brott mot lagen om omskärelse av pojkar.

Straffet blir villkorlig dom med samhällstjänst i 180 timmar. Om fängelse i stället valts som påföljd skulle åtta månader dömts ut. Mannen ska även betala 55.000 kronor i skadestånd, och ytterligare 33.000 till staten.

Samtidigt frikänns mannen från misshandel vid fyra tillfällen och vållande till kroppsskada vid fem tillfällen. Anledningarna till det är att man i domen skriver att det inte är styrkt att inflammationen, i vissa av fallen, kom från ingreppen, samt att det inte är styrkt att smärtan var av en sådan art att det bör bedömas som misshandel.

Åklagaren har tidigare yrkat på två års fängelse för mannen.

-Pettersson säger att ett rimligt straff vore fängelse och utvisning samt böter för föräldrarna, advokatkostnaderna borde alla inblandade dela på. De borde fatta att de bor i Sverige nu eller flytta tillbaka, det är fred i större delen av Syrien nu.

Sedan undrar jag hur det gått för flickorna i familjerna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


14 responses to “Omskar nio pojkar med lödpistol – syrier får villkorlig dom, ingen utvisning

 • Oskar

  Det lär finnas bättre verktyg än lödpistol.
  Biltema lär ha bra saker.

  Gilla

 • Jill

  Det är tortyr, varken mer eller mindre! Livstid borde det vara, eller snarare utvisning på livstid!

  Gilla

 • Cinna

  Hur är det möjligt att han inte döms till fängelse för grov misshandel?!

  Hade han varit läkare/sjukvårds utbildad även från Syrien hade han begripit att använda medicinsk utrustning! -Så jag tror vi har att göra med ett äckel med sjuka sadistiska böjelser här…

  Utvisning vore rimligt! En som är beredd att göra så här mot barn, vad hittar han på härnäst? Straffet är ju knappast avskräckande…

  Gilla

  • maar

   En ny kultur i Sverige – är det den som Mona S. efterlyste? Hon antagligen inte visste vad hon talar om att MENA-kulturen är barbariska seder och beteenden. Vem var det som sade att ”det är såååå synd om alla Syrier, det finns ju krig där nere” ?

   Gilla

 • Argus

  Var är åtalen för medhjälp till misshandel, grovt vållande till kroppsskada och brott mot lagen om omskärelse av pojkar? Skicka hem ”kirurgen” samt föräldrar och barn.

  Gilla

 • Olof.p

  Det låter som början på 10 små negerpojkar, eller som den nu heter i pk-Sverige, ”och så var de bara en”.

  Gilla

 • SVENSK

  Här borde ”öga för öga” tillämpas!

  Gilla

 • gamgubben

  Varför straffas ej fäderna till barnen? De är ju ansvariga för att den klumpiga omskärelsen gjordes. Har de straffimunitet bara för att sossarna har avtal med sekten?

  Gilla

 • gamgubben

  Och varför blir inte föräldrarna dömda?
  De är ansvariga för att anlitat honom och är därmed skyldiga
  till att ingreppen utfördes.
  Vad är det med åklagarämbetet skall de inte dömas bara för att de är muslimer, eller vad?

  Gilla

 • Niklas R

  En sak till. De föräldrar som lät sina barn bli stympade av en sadist med lödpistol ska åtalas och utvisas de också. De har misslyckats som föräldrar på alla plan.

  Gillad av 2 personer

 • Niklas R

  Det är fred i Syrien. Dags att för alla syrier att tacka för kaffet och åka hem igen. Eller som i detta fallet kastas ut efter avtjänat straff.

  Gillad av 1 person

  • gamgubben

   Svårt att skicka hem de som fått PUT från dag ett, tacka våra syltryggar till politiker för detta.
   ”Våra skattebetalare är såååå generösa de betalar oss politiker och även för våra misstag.”

   Gilla

 • age

  Han är väl skyddad av kontraktet, som
  socialdemokraterna skrev under med
  Muslimska Brödraskapet 1999 !

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: