Hundratal häktade i insats mot kriminella invandrargäng


BROTTSLIGHET. Polisen i Stockholm har identifierat åtta kriminella nätverk i regionen som man bedömer är mest våldsdrivande. Sedan årsskiftet har polisen arbetat fokuserat mot dessa nätverk, och nu har man häktat ett hundratal personer som kan kopplas till nätverken, rapporterar Sveriges Radio.

Nationella insatsstyrkan Foto Polisen

I flera fall är det personer som man betecknar som ledare, säger Robert Karlsson, biträdande chef i polisregion Stockholm.

– Stockholm är inne i en kraftfullt operativ fas nu, där vi är väldigt offensiva mot dom grövsta kriminella som vi har i Stockholmsområdet, dom som driver våldet. Vi bestämde oss för att gå mot åtta nätverk i början på året, och just nu har vi ett hundratal häktade i de nätverken.

Det handlar bland annat om kriminella nätverk i Husby, Rinkeby, Vårby, Södertälje och Märsta.

  • De sitter häktade för flera brott. Sen är det naturligtvis så att vi vill få dem dömda för den grövsta brottsligheten och när det gäller de här personerna så är det ju så att ju längre de sitter i fängelse ju lugnare blir det i Stockholm, säger Robert Karlsson.

Samtidigt har antalet skjutningar i Stockholm ökat under året, och polisens insatser med gripanden och beslag kan bidra till ökat våld under en tid, säger Robert Karlsson, biträdande regionchef i Region Stockholm.

Nationella insatsstyrkan. Foto: Polisen

– Pettersson säger att så långt är det bra, sedan gäller det att få de misstänkta genom domstolarna med rejäla straff och döma så många som möjligt till utvisning och där är jag mer tveksam om samhället lyckas och långsiktigt gäller att invandringen måste minska…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


16 responses to “Hundratal häktade i insats mot kriminella invandrargäng

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: