Bombdåd på vårdcentral i Göteborg, två skadade


BROTTSLIGHET. Ett stort räddningspådrag pågår efter att en bomb har exploderat explosion inne på en vårdcentral på Första Långgatan i centrala Göteborg. Två personer är skadade och Nationella bombskyddet är på plats och har satt upp avspärrningar i området, skriver Polisen på sin hemsida.

Larmet om en explosion på Första Långgatan kom 11.15 på onsdagen. Ett tiotal enheter från polisen larmades till platsen, liksom fem ambulanser och fem enheter från räddningstjänsten.

– Det verkar som det har hänt på tredje våningen. Det finns glassplitter utanför. En skadad person har omhändertagits och överlämnats till ambulans. Enligt mina uppgifter är skadorna inte livshotande, säger polisens talesperson Thomas Fuxborg.

SOS Alarm bekräftar strax efter klockan tolv att två personer är skadade och förda till sjukhus. En 85-årig kvinna är allvarligt skadad. Fyra ambulanser är kvar på platsen.

Bild från Expressen.

Byggnaden har adressen Första Långgatan 16, vid korsningen med Nordhemsgatan. Nationella bombskyddet har i första hand spärrat av Nordhemsgatan.

För drygt tre veckor sedan, den 20 oktober, inträffade en explosion på exakt samma adress. Ingen misstänkt har kunnat gripas efter den händelsen.

– Pettersson kanske är misstänksam men på Första Långgatan 16 ligger Hagakliniken AB och där heter huvudmännen

Hajimirsadeghi, Seyed Ali (59)25-50%
Shayesteh, Zohreh (58)25-50%

Dessutom finns det en ansökan hos Kronofogden trots att siffrorna visar på en bra ekonomi…

För åtta år sedan anklagades Hagakliniken för att ha lurat skattebetalarna på minst 1 005 447 kronor genom “systematiskt fusk”.

Regionen sa upp primärvårdsavtalet med kliniken och polisanmälde dess ägare, doktor Ali Hajimirsadeghi, för grovt bedrägeri.

Det ledde till en tvist som löstes: Regionen betalar dels den summa på 1 005 447 kronor plus ränta som kliniken påstods ha lurat till sig och dels 3 000 000 kronor för bland annat advokat- och utredningskostnader som Hagakliniken haft på grund av tvisten.

Att regionen skulle ha begått något fel medges dock inte i det förlikningsavtal som nu träffats.

– Jag är nöjd med uppgörelsen, säger Ali Hajimirsadeghi.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


11 responses to “Bombdåd på vårdcentral i Göteborg, två skadade

 • Stenbock

  Jo Clanerna av olika nationalitet över hela EU blir allt fler,dagligen…
  Tjetjener mot Libaneser,Sunni-,mot Shiia-islamister (familje-claner) o.s,v o.s.v…..
  Det ni läser om i korrekt form ur PK-organen med rubriker typ ”oroligheter/bråk med 20/30 personer” inblandade på allmän plats,är just dessa gangsterorganisationer,som söker utöka sin makt.
  Sedan kallas Tjejener för ”ryssmaffia”,och Svartskallar från f.d. Jugoslavien,för ”juggemaffia”….
  Läste för en tid sedan att det enbart i Berlin lär finnas c:a 30 olika sammanslutningar av sådant importerat drägg.Hur många det finns i Abzurdien skulle a l d r i g få komma på pränt.

  Gilla

 • G Nordström

  Hm, Ville kanske inte betala tillräckligt för beskydd till klanen?

  Gilla

 • centurion

  Om det nu är en ”liten risk att oskyldiga drabbas”, så måste ju risken vara desto större att de Skyldiga får bita i gräset. Begrunda det du Landsförrädar-Morgan !

  Gilla

 • Jörgen filipsson

  Jag tycker jag läst om sprängning och bombdåd varje dag i snart 1 vecka kan inte se någonstans att Morgan Johansson uttalat sig och berättat vad man har för lösning
  För Sveriges bästa tillsätt en person som är intresserad av sitt jobb och kan det och kommer med lösningar

  Gilla

 • gamgubben

  Regionen betalar, alltså skattebetalarna och skyldiga har redan pengarna på konto i en säker bank. Sverige den moderna Ebberöds Bank.

  Gillad av 1 person

 • ponnsan62

  Dessa sosse bombare hur tänker dom.

  Gilla

 • Maya

  Nu är det kontorstid på bombattentaten. Var blir det nästa gång ? Lilla Sverige har blivit ett farligt land att bo i.Man kan vänta sig att det kan hända vad och var som helst nuförtiden och Polisen anser inte att det är någon större fara för allmänheten !!

  Gilla

  • Jörgen filipsson

   Enligt Morgan Och Damberg är det liten risk oskyldiga blir drabbade undrar vad dessa 2 i detta bombdåd anser om det?

   Gilla

 • Olof.p

  Vi göteborgare glädjer oss åt att vi inte längre behöver titta på TV för att få lite spänning. Numera behöver vi bara gå ner på stan. Vill vi ha lite extra spänning åker vi till Hisingen, Bergsjön eller Angered.
  Tack Löfven/Reinfeldt för att ni har gjort vår tillvaro mindre långtråkig.

  Gillad av 1 person

 • Gringo

  Det finns folk som lever gott på ”systematiskt fusk”, de fungerar för alla andra förutom för svenskar.

  Gilla

 • age

  Sverige befinner sig i ett krig !

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: