Offentlig propaganda för skattemedel


PROPAGANDA. UD:s film för 196.000 kronor om feministisk utrikespolitik har fått drygt 500 visningar hittills på YouTube. Ibland är det bättre att låta bli att producera kommunikationsmaterial. I synnerhet gäller det skattefinansierade institutioner, enligt tidningen Affärsvärlden.

När jag tittar har filmen fått 517 visningar sedan 21 januari 2020. Det är 379 kronor per visning på knappt två minuter och knappt två visningar om dagen. De senaste två åren har Utrikesdepartementet lagt ut runt 25 filmer på sin YouTube-kanal, varav en del endast fått några tiotal visningar.

2018 lät regeringen ta fram en ”Handbok för feministisk utrikespolitik”. I handboken har de satt sin egen politiska agenda på pränt och där står uppradat de stordåd de enligt dem själva har åstadkommit. Handboken, som kostade nära 500.000 kronor att ta fram, har även tryckts upp och översatts till flera språk. Detta betalar vi gemensamt med våra skattepengar.

En av kommunerna med flest kommunikatörer, Malmö stad, har ett eget väldigt aktivt konto på Twitter. Att möta detta konto på plattformen är stundtals en surrealistisk upplevelse. Tjänstemännen bakom kontot hoppar in även i politiska diskussioner och argumenterar. De kallar det sakliga påpekanden, men deras roll är mer att likna vid vakthundar som tillrättavisar.

Förvisso så ska Malmö stad svara på invånares frågor, men att detta måste ske överallt, i varje digital kanal, är orimligt. Att dessutom göra det i en omfattning och på ett sätt som snarare liknar propaganda för att försvara stadens heder, är långt ifrån en bra prioritering, varken demokratiskt eller resursmässigt.

Avskaffa Malmö (S) propagandacentral.

– Pettersson undrar om och hur den feministiska utrikespolitiken fungerar?

Nuvarande utrikesminister Ann Linde bedriver feministisk utrikespolitik i Teheran, Iran 2017.
Steget Efter

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


5 responses to “Offentlig propaganda för skattemedel

 • Tony

  Fåntrattars anlete.

  Gilla

 • gamgubben

  Reklamfilm ”kom till Sverige här har kvinnorna möjligheter.” utläser jag av filmen.
  Malmöstad skall stå värd för ett möte i april -21 och vad visas från staden, naturligtvis en moské. Allt vad som görs av landsförrädarna inriktas på,att reklamera för sekten.

  Gilla

 • Kristina

  Självklart kommer arabiska att bli huvudspråket i Malmö, särskilt när dess myndigheter, i praktiken, förespråkar det! Kurser, för svensktalande, i arabiska är att kapitulera för övermakten, ingenting annat!

  ”Feministisk utrikespolitik” är som att ”sova med fötterna på huvudkudden” förstås. Det är otroligt många kvinnliga politiker som har Pippi som förebild.

  Sedan inser väl alla att det är mycket kuligare att göra informationsfilmer än att göra något mer substantiellt. Våra politiker i regioner/landsting håller med!

  Gilla

 • Kattsand

  Vad är egentligen ”feministisk utrikespolitik”? Går det överhuvud taget att övertyga någon utanför Sveriges gränser om att det är något positivt?

  Gilla

 • Kent

  Har vi inte hur mycket pengar som helst?
  Man kan väl bara trycka fler, går enkelt på en dator i dag.
  Hälsningar
  Stefan och Maggan.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: