Avskaffa Malmö (S) propagandacentral

PROPAGANDA. En kommunikatör har flera uppgifter, den främsta kanske är att driva på en förändrad syn på den egna organisationen ur ett omvärldsperspektiv. Obehagliga sanningar, slöseri, felaktiga beslut osv. ska presenteras på ett så aptitligt sätt som möjligt för skattebetalarna.

Som ni vet så är det kris i tidningsbranschen och om ni undrar var alla avskedade “journister” tar vägen så är ett svar att de börjar arbeta som “kommunikatörer” åt kommuner soom behöver skryta om hur effektivt de arbetar, om hur bra de arbetar med miljö och genustrams.

I Malmö arbetar 205 kommunala kommunikatörer, deras arbete är att informera om vad staden gör och styra medborgarnas bild av Malmö. Alltså inte kritiskt granska makthavarna utan bediva propaganda åt politiker och tjänstemän.

Malmö har lika många kommunikatörer som det tre gånger större Stockholm och 50 procent fler än Göteborg i relation till invånarantalet.

Samtidigt som den granskande lokala journalistiken krymper, inte minst på grund av färre och mindre lokaltidningsredaktioner, ökar antalet offentligt anställda kommunikatörer. Det finns forskare som pekar på att starka kommunikationsavdelningar kan leda till att det blir ännu svårare att granska den kommunala verksamheten.

Visst behövs det kommunikatörer i de kommunala organisationerna som kan informera medborgarna om vilken service som tillhandahålls. Men det är knappast en kärnverksamhet. Malmös kommunala kommunikatörer kostar skattebetalarna nästan 350000 kronor om dagen bara i lönekostnader eller över 125 miljoner kronor varje år. Det är pengar som hade kunnat göra nytta i skolan, äldreomsorgen – eller varför inte i skattebetalarnas egna fickor?

I Malmö verkar man ha svårt att hålla isär neutral information och politisk propaganda. De styrande använder regelbundet kommunens kanaler för att sprida sitt politiska budskap. När det nya S/L-styret presenterades i slutet av november skickade Malmö ut ett pressmeddelande där man berättar att S och L ”för Malmös och Malmöbornas bästa beslutat att bryta den osunda blockpolitiken”.

När budgeten presenterades i mitten av december hette det att ”det är en stram budget” trots att anslagen ökade med 1,1 miljarder eller nästan fem procent.

Man skickade också med ett citat från kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) om att ”Mycket går åt rätt håll i Malmö”.

Läs mer på Kvällsposten…

-Pettersson säger att det är en demokratisk katastrof när politiker och tjänstemän försöker påverka medborgarnas åsikter med propaganda och blandar ihop sina roller. Det är medborgarna som ska styra politikerna och journalisterna som ska granska politiken. Nu börjar det bli tvärtom…

Det är inte bara de många kommunala kommunikatörerna som Malmö och Göteborg har gemensamt. De är också de två kommuner som tar emot överlägset mest i utjämningsbidrag från staten varje år. Utjämningsbidraget är en regionalpolitisk åtgärd för att skapa förutsättningar för en likvärdig service över hela landet, men systemet missbrukas av kommuner som inte klarar att hushålla med skattebetalarnas pengar.

Kommunalekonomisk utjämning för kommuner, utjämningsåret 2019

 • Göteborg med en folkmängd på 567.337 personer får 2.174.157.683 kr
 • Malmö med en folkmängd på 336.226 personer får 5.320.848.929 kr

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Avskaffa Malmö (S) propagandacentral

 1. Det borde vara höga varningslarm när kommuner med den folkmängden inte klarar sin egna kommunbudget. Utjämningsbidragen bör vara villkorade lån i de fall kommunernas folkmängder är så pass stora att de ska klara en självgående ekonomi. Jag längtar nog efter ett extraval, just för att flera politiska partier tycks göra allt för att slippa det. När partierna C, MP, L och till stora delar S virrar omkring i värdegrundstjafs utan praktiskt positiva avsikter för sina välförtjänta medborgare, önskar man att de åker ur riksdagen.

 2. 205 kommunala kommunikatörer i Malmö ??? Är det sant?

  “Malmös kommunala kommunikatörer kostar skattebetalarna nästan 350000 kronor om dagen bara i lönekostnader eller över 125 miljoner kronor varje år.”

  Skrämmande…..

 3. Dessutom så har Sydsvenskan slutat med att granska politikerna i Malmö för längesen om det inte gäller SD eller Skånepartiet. Sydsvenskan är också en propagandakanal för Malmö kommun.

  • Det bästa med Sydsvenskan är att jag inte ens i min vildaste fantasi skulle köpa den, jag läser hellre en fem år gammal veckotidning som jag läst flera gånger..

 4. ” Mycket går åt rätt håll i Malmö” ?? Ja det är väl i så fall vägen till Köpenhamn. För en stad som behöver fem,fem MILJARDER i stöd går inte åt rätt håll utan rätt ner i avgrunden , men skryt o lögner och egenberikning är Sossarnas absolut bästa grenar!

 5. 100 meter från Stadshuset vid Triangeln ligger Sydsvenskans redaktion. Mellan dessa propagandacentraler synes det ofta vara direktkontakt och ömsesidigt förtroende.

Kommentera