Malmörestaurang serverade kackerlackor

INSÄNDARE. Till Shaikat Biswas, ägaren till restaurang Njutbar i Malmö. Har i sydsvenskan läst att ni serverar s k Kackerlacksburgare.

Jag undrar härmed om ni ämnar att fortsätta med det i framtiden också eftersom det skrivs mycket i massmedia att insekter kommer att bli framtidens maträtter och det verkar som ni ligger långt framme med att introducera denna nya form av mat?

Steget Efter. Miljöpartiet vill att vi ska äta insekter till vilket pris som helst.

Jag tycker att detta är mycket intressant och skulle gärna vilja prova på en av era Kackerlacksburgare så fort er restaurang öppnar igen.

Jag har ett förslag till er som kanske kunde vara av intresse och det är att även servera levande kackerlackor till flera av era maträtter.

Det verkar ju inte vara någon brist i ert kök på dessa små kulinariska insekter. Kanske det även vore en bra ide att erbjuda hemkörda levande kackerlackor i någon väl försluten förpackning så dom små rackarna inte smiter under leveransen.

För att saluföra er restaurang bättre i framtiden så borde ni kanske byta namn. Restaurang Kackerlackan vore väl ett passande namn som verkligen visar vad det är för maträtter ni serverar.

Eftersom man här under i inlägget kan läsa att du kommer från Bangladesh så undrar jag om det är vanligt i ditt hemland att man serverar kackerlackor på restauranger där? Kanske det t om är en nationalrätt där?

Skulle här i all välmening skulle jag vilja komma med ett tips till dig hur du snabbt skall få öppna din restaurang igen.

Prova med att hävda att detta bara är ett nytt sätt att införa en ny matkultur i Sverige eftersom den svenska matkulturen enbart är tråkig och smaklös.

F ö så kan det ju inte vara värre att servera Kackerlacksburgare än att servera och saluföra den norrländska nationalrätten Surströmming.

Hävda också att stängningen av din restaurang är hets mot folkgrupp. Kan nästan garantera dig att om du gör detta så får du öppna upp redan i morgon.

Sluta snacka, käka en kackerlacka!

Sandor Herold

15 thoughts on “Malmörestaurang serverade kackerlackor

 1. Vill någon bli botad ? Botad från klimatalarmismen !
  Gå in på http://www.klimatsans.com eller Elsa Widding med www klimatkarusellen .se
  Elsa Widding är politisk totalt neutral vad gäller klimatologi. Hon hävdar vetenskap evidens och inte politisk evidens . Elsa medflera intellektuell vetenskap hävdar att en tillfällig uppvärmning är en naturlig uppvärmning via solens aktivitet
  Det var värre förr i Sverige vad gäller värme, från 1900-talet fram till 1940 – talet var det en värmeperiod. Från 1940 – talet till 1980- talet var det kyligare i norra Europa. Efter 1980 – talet blev det varmare och från år 2000 blev det stabiliseras temperatur. Alltså varken källare eller varmare vad gäller jordens medeltemperatur. Klimatalarmister är dock frånvända alla nya uppdateringar om att jordens medeltemp är i en stabil fas och att det i en framtid blir kyligare.Cykler uppvärmning eller nedkylning är ständiga tidsperioder på vårt jordklot. Dvs historiska tidsperioder av mer värme eller mer kyligare perioder. Men klimatalarmisternas sysslar inte med historik vad gäller jordens medeltemperatur. Klimatalarmisternas sysslar i nutid med alarmismen och förbiser att historiska ökade värmeperiod. Alarmismen i nutid är klimatalarmismen. Vi som sprattlade omkring med våra ben på 1970 – talet drabbades av boken ” Tyst vår ” . Dvs att fåglar skulle dö ut pga av människans produktion . Fåglarna lyssnade inte på denna skrämsel utan pippade på och levde normalt.
  På 1980 – talet var propagandan skogsdöden.
  Träden levde vidare utan att hörsamma , att de snart ska dö. Säldöden var också ett propaganda från Miljöpartiet. Dvs att människans förorening drabbade stammen sälar. Vilket var ljug , då sälstammen drabbades av bakterie. Precis som människor kan drabbas av bakterier eller virus. // MEN och detta är ganska intressant att mänskligheten oavsett geografiskt område i massmedia ska ställas vid skampålen. Oavsett om en bakterie eller ett virus härstammar från boskap eller vilda fåglars avföring.
  Och att virus , alltid i europeiska media är asiatiska virus. Alltid ska enligt miljöextremisyer ställa vänliga vänliga konsumenter vid skampålen . Dock är människans utsläpp av koldioxid av godo för alla växter.

 2. Apropå matintag : som ung att mitt på dagen i mitt arbetets svett och hungrig intog min kollega och jag lunch mitt på dagen på en servering . Sallad kunde kompletteras. När jag skulle ta min första tugga fann jag en snigel på ett salladsblad. — Jaha , du snigel – dig vill jag inte tugga . I och med att jag var så hungrig så ville jag inte beklaga mig för personal . Så jag satte snigeln i en blomkruka . Ville denna snigel fortsatt liv , då det är en levande varelse och snigeln hade ingen orsak att vara fel plats. Så kan det vara här i livet, att en annan existens som inte tillhör människosläktet helt plötsligt borde vara på en annat territorium . Jo , jag åt med god aptit ! En annan existens får man tåla !

 3. För övrigt är jag upprorisk till både höger och vänster som inte har kunskap inom vetenskapliga ämnen . Vetenskapliga ämnen som klimatologi och ekonomiska relationer. Ekonomiska relationer vore ett ämne i sig , då både socialismen har vissa positiva ekonomiska egenskaper och kapitalismen har goda egenskaper. Men det får man väl inte säga i dagens Sverige , då allt är tvådelat vad gäller just ekonomiska åsikter.Vi som förespråkar ett mellanting mellan kapitalismen och socialismen hävdar kompromiss. I det att socialismen och kapitalismen kan samverka. Kompromisser är samverkan i det mildra extrema konflikter. Kompromisser är demokratins kärna i det
  att undvika inbördeskrig. Därför är flerpartisystem en funktionell samverkan att demokratisk anda söka kompromisser alltefter folkets röst på demokratiska partier. Vad som är viktigt att påpeka , att en politiker kan aldrig känna samhörighet med folket , då dess lön överstiger till 100 procent över genomsnittet av alla arbetets löner . Tillhör dessa politiker folket ? Eller tillhör de en klass för sig i och med deras lönesättning ? För min egen del skulle jag genomsnittet av alla arbetarklassens löner om en politisk representant . Är jag då i mitt krav kommunist? Ja, då väl massmedia eller de avundsjuka oliktänkande tycka illa om mig. Jag hävdar dvs att i med ekonomisk jämställdhet blir vi bröder och systrar i en s.k gemenskap. Får man hävda så att politiker och chefer har ett lön som står i proportion till arbetarklassens löner ! Ja , det är ett rimligt krav . _/ Vad gäller ekonomiska relationer finns det företag som praktiserar utdelning till sin personal, istället för att dela vinst till externa gamar . Externa gamar som via aktier får utdelning utan att jobba i företaget . När ska företag svälta gamarna ! När ska företag satsa kapital på sina anställda istället för gamarna. En annat ekonomiskt tänk , då det är personalen med sitt arbete skapar vinst.. Gamar skapar ingen vinst i nutid.

 4. Tack Sandor , ironin är skarp och roande . Tanken om kackerlackor får mig att associera till de stora tvåbenta kackerlackor som invaderat vårt land . Mvh Sjöström

 5. Det existerade i Frankrike en kung ( kung päron , då han var så fet) . Kung Päron uttalade sig : ” Om folket svälter , så kan de väl äta gräs . ” För kung Päron slut som existens blev det halshuggning pga hans uttalande . Kung Päron halshögg av folket i om deras svält. Dessutom satte de hans huvud på en stång och marscherade genom staden. Med gräs i hans mun. Uppror alltså !När ska svenska folket stoppa insekter i munnen på politiker som förespråkar insekter som mat till svenska folket ? Eller journalister som går överhetens ärenden. Varken politiker eller journalister vill själva spjäka sig ! Så varför ska svenska medborgare äta insekter ?

 6. Utslungande energi från solen ! Därmed har jag korrigerat det felaktiga ordet uteslutande.
  Tycker mig behöva assistans att korrigera ord , men jag gör så gott jag kan att förmedla vetenskap .

 7. För övrigt har gasen koldioxid en följsamhet till att jordens medeltemperatur ökar. Det är alltså inte tvärsom , att ökad koldioxid i atmosfären leder till ökad temperatur. Och ökad eller minskad medeltemperatur på jorden har många faktorer. Jordens lutning till solen är en faktor . En annan orsak är solens varierande uteslutande energi . Vad gäller gasen koldioxid och hav , så lagrar haven koldioxid vid kallare temperatur . Och tvärsom , haven släpper ut koldioxid när haven värms upp. Och detta är viktigt när vi diskuterar halten av koldioxid i atmosfären.

 8. Äta insekter ? Jo , men säg då ni politiker och andra makthavare rent ur skägget , att folket ska svälta i en framtid . Svälta pga av ökad koldioxidhalt ! Ökad koldioxidhalt i luften ger ökad växtlighet i och med att växter via sina öppningar i bladen ( klyv) lättare kan konsumera koldioxid ur luften och är mindre beroende av att suga upp gasen via rötter. Vid torr mark klarar sig växter bättre , då växter via bladen kan suga åt sig gasen direkt från luft. // I den globala konkurrensen ska nu svenska folket läras upp att äta insekter . Lönen ska dumpas , då vår export är viktigare . Därför ska svenska folket indoktrinerades att äta insekter. Tja , om svenska folket går på indoktrineringen att äta insekter än att kräva lön att leva på , så är det upp till varje svensk att välja späkning eller välfärd. // DET VERKAR SOM OM KLIMATALARMISTER HAR EN SÄRKILD AGENDA OM SPÄKNING ÅT FOLKET . JA VID SIDAN OM SJÄLVA ALARMISMEN OM KLIMATET !

 9. Miljöpartiet är väl det mest späkande partiet. Flygskam, ätskam av kött , bilskam om bilen körs med bensin eller diesel m.m Flygskam , köttätande som skam och bilskam gäller dock endast folket. Miljöpartister i Riksdag och i EU – parlamentet har löner som vida överstiger svenska folkets löner och kan därför konsumera mer . Inga späkande löner vad gäller miljöpartister.

 10. Helt rätt Sandor att servera kackerlackor är att ligga i framkant om man får tro regimmedia som sänder program under rubrikerna vetenskap eller framtid så är kött i synnerhet nöt som är helt förödande för klimatet och måste följaktningen förbjudas. Insekter är framtiden enligt dessa program.
  Kackerlackor är inte kinkiga med hur de lever så får man igång en population i hemmet så blir man nog självförsörjande.

 11. Om jag tänker på kackerlackor då tänker jag på skadedjur.

  Med det sagt så måste jag ställa mig frågan ”Vilka är de största skadedjuren – kackerlackorna eller restauranginnehavarna som serverar djuren ifråga?”

Kommentera